Bir madalya daha

Güncelleme Tarihi:

Bir madalya daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 22:35

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi bayanlar judo +70 kiloda temsil eden Nazan Akın, gümüş madalya kazandı.

Nazan Akın ilk olarak çeyrek finalde Bulgar rakibi Ivomira Mihaylova'yı ippon ile yenmeyi başardı. Milli judocumuz, yarı finalde Fransız Celine Manzuoli ile karşılaştı. Mücadeleye çok hızlı başlayan Nazan Akın, müsabakanın hemen başında rakibini ippon ile yenmeyi başardı ve adını finale yazdırdı. Finalde Çinli Yanping Yuan ile karşılaşan Nazan Akın, 5. saniyede ippon ile rakibine mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

DOĞUM GÜNÜNDE GELEN GÜMÜŞ MADALYA

Paralimpik oyunlarda gümüş madalya kazanan Nazan Akın, 2 mutluluğu birlikte yaşadı. 1 Eylül doğumlu olan Nazan Akın, doğum gününde en anlamlı hediyeyi almış oldu. 1 Eylül 1993 doğumlu olan Nazan Akın, 19 yaşına paralimpik gümüş madalyası ile birlikte girmiş oldu.

POTADA ABD'DEN SONRA İTALYA'YI DA DEVİRDİK

BAYKAN'DAN KUTLAMA...

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazanan judocumuz Nazan Akın'ı müsabakasının hemen ardından telefonla aradı. Baykan, genç judocumuzu hem kazandığı madalya hem de doğum günü nedeniyle ayrı ayrı kutladı. Paralimpik oyunların Türkiye adına çok iyi gittiğini belirten Genel Müdür Baykan, "Londra'ya 67 sporcu ile gelerek rekor kırmıştık. Bu bizim için çok önemliydi. Katılımcı sporcu sayısının artması en büyük önceliğimizdir. Paralimpik sporcularımız sadece katılma rekorunu değil madalya rekorlarını da kırmayı başardılar. Türkiye'nin bundan önceki paralimpik oyunlarda en büyük başarısı 1 altın ve 1 bronz madalyaydı. Londra'da 3 gün sonunda 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalyaya ulaştık. Pazartesi günü de masa tenisinde Neslihan Kavas'ın final maçı var. Buradan da 1 madalya gelecek. Sporcularımızın başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

HEM REKOR HEM ALTIN

LONDRA'DA BİR GÜMÜŞ BİR BRONZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!