Londra'da bir gümüş bir bronz madalya

Güncelleme Tarihi:

Londrada bir gümüş bir bronz madalya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 15:44

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar halter 44 kiloda mücadele eden Çiğdem Dede, gümüş madalya, kadınlar 57 kiloda milli judocu Duygu Çete ise bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

İlk hakkında 105 kiloyu kaldıramayan Çiğdem Dede, ikinci hakkında bu ağırlığı kaldırmayı başardı. Son hakkında 109 kiloyu deneyen milli sporcumuz bu kaldırışta başarılı olamadı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu siklette altın madalya 109 kiloluk kaldırışla Nijeryalı Ivory Nwomokorie'ye giderken, bronz madalya Ukrayna'dan Lidiia Soloviova'nın oldu.

DUYGU ÇETE'DEN BRONZ MADALYA

Hürriyet


2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar 57 kiloda milli judocu  Duygu Çete, bronz madalya kazandı.

Bayanlar judo 57 kiloda mücadele eden Duygu Çete, çeyrek finalde Japonya'dan Mayumi Yoneda'yı ippon ile yenerek yarı finale yükseldi. Judocumuz, yarı finalde Azerabaycan'dan Afag Sultanova ile başa baş mücadele etmesine rağmen yuko ile karşılaşmayı kaybetti. Duygu Çete, bronz madalya mücadelesinde Amerikalı Cynthia Paige Simon ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Duygu Çete, waza-ari ile rakibini mağlup ederek Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

BAYKAN: "BAŞARILARIMIZ SÜRECEK"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'ye oyunlardaki 4. madalyasını kazandıran Duygu Çete'yi mücadelesinin hemen ardından telefonla arayarak tebrik etti. Baykan, "Duygu'nun kazandırdığı madalya ile madalya sayımız 4 oldu. Daha önceki paralimpik oyunlarda 2 madalyanın üzerine çıkamamıştık. Şimdiden 4 madalyaya ulaştık ve bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak" dedi. 

HEM GÜMÜŞ HEM DE BRONZ MADALYA - FOTO GALERİ

"SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Çiğdem Dede'yi telefonla arayarak tebrik eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, paralimpik sporcuların elde ettiği derecelerden gurur duyduklarını söyledi. Baykan, "Halterde Konyalı Nazmiye Muslu'nun altın madalya kazanmasının ardından bu kez de Gaziantepli Çiğdem Dede gümüş madalya kazandı. Bayanlarımızın bu kategorideki başarıları takdire şayan. Mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez. Daha önce paralimpik oyunlarda en büyük başarımız 1 altın ve 1 bronz madalyaydı. Daha 2. günden 1 altın ve 2 gümüş madalyaya ulaştık. Madalyalarımız devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

“Çok mutluyum, heyecanlıyım. Altını kaçırdım, onun için biraz üzgünüm”

Haberin Devamı

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar 44 kiloda gümüş madalya kazanan milli halterci Çiğdem Dede, madalya kazandığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Madalya töreni sonrasında AA'ya açıklamalarda bulunan Çiğdem Dede, “Çok mutluyum, heyecanlıyım. Altını kaçırdım, onun için biraz üzgünüm. Fakat gümüşü hak ettik ve aldık. Türkiye'ye öyle gidiyoruz” dedi.

9 ay boyunca kampta yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden milli halterci, “Kampta, burada yaptığım kiloların daha üstünü yapıyordum ama burada biraz fazla heyecan bastırdı. Olsun yine de madalyamızı kaçırmadık” diye konuştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, madalya kazanan Dede'yi telefonla arayarak tebrik etti.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün de Türkiye Paralimpik Komitesi Asbaşkanı Demirhan Şerefhan'ı arayarak sporcuları tebrik ettiği ve başarı dilediği öğrenildi.

AVUSTRALYA'YA BOYUN EĞDİK

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, A Grubu'ndaki ikinci maçında son şampiyon Avustralya'ya 71-64 yenildi.

Bu sonuçla Türkiye grupta 3 puanla 4. sırada yer aldı. Türkiye bir sonraki maçında İtalya ile karşılaşacak.

GOLBOL MİLLİ TAKIMI'NDAN 2'DE 2

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Golbol Milli Takımı, A Grubu'ndaki ikinci maçında Büyük Britanya'yı 7-1 yenerek 2'de 2 yaptı.

Copper Box'da oynanan maçta Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri Tuncay Karakaya (4), Hüseyin Alkan (2) ve Tekin Okan Düzgün kaydetti. Büyük Britanya'nın tek golü ise Michael Sharkey'den geldi.
İlk maçında da İsveç'i 9-2 mağlup eden milliler, gruptaki üçüncü maçında yarın TSİ 11.00'de Finlandiya ile karşılaşacak. Finlandiya, gruptaki ilk iki maçında Brezilya ve Litvanya'ya yenildi.

ÇİN'E 4-0 YENİLDİK

İlk kez Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Futsal Milli Takımı, B Grubu'ndaki ilk maçında Çin'e 4-0 mağlup oldu.

Gruptaki diğer mücadelede Brezilya ile Fransa golsüz berabere kaldı. Milliler, gruptaki ikinci maçlarında Pazar günü TSİ 11.00'de Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

5 SPORCUMUZ ÇEYREK FİNALDE

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nın ikinci gününde okçuluk müsabakalarında 5 milli okçumuz adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Tekerlekli sandalye bayanlar bireysel olimpik yayda son şampiyon Gizem Girişmen, 1/8 elemelerinde Büyük Britanyalı Kate Murray'i 7-1 mağlup

ederek çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı. Girişmen, yarın saat 17:00'de İranlı Zahra Nemati karşısında yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Masa tenisinde Neslihan ve Kübra yarı finalde
         
2008 Pekin Oyunları'nda, masa tenisinde bronz madalya kazanan Neslihan  Kavas, ilk maçta Çinli Lina Lei'ye 3-0 yenilirken, bir başka Çinli sporcu Liu  Meng'i 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Kübra Öçsoy, ilk maçında Kelly van Zon'a 3-1 yenildi. Arjantinli Gisele  Munoz'u 3-0 mağlup eden Öçsoy, yarı finale yükselen bir diğer sporcu oldu.  Neslihan Kavas ve Kübra Öçsoy, yarın finale mücadelesi verecek.

Erkeklerde Abdullah Öztürk de Tayvanlı Wen-Hsin Lin'i 3-1 yenerek çeyrek  finale yükseldi.

Grubundaki iki maçını da kaybeden Hatice Duman ise oyunlara veda etti

Atıcılık

Atıcılıkta 10 metre havalı tüfek kategorisinde yarışan Savaş Üstün, elemelerde 573 puan alarak 23. oldu ve final şansını kaybetti.
Kadınlar 10 metre havalı tabanca dalında mücadele eden Aysel Özgan da 361 puanla 14 sporcu arasında 10. oldu ve elendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!