Hem rekor hem altın

Güncelleme Tarihi:

Hem rekor hem altın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 21:04

2012 Paralimpik Oyunları'nda, halterde kadınlar 40 kiloda mücadele eden Nazmiye Muslu, 109 kiloyla dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanırken, milli atıcımız 10 metre havalı tabancada gümüş madalya kazandı.Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız ise ABD'yi 59-50 mağlup etti.

Haberin Devamı

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nın ilk gününde Türkiye adına son mücadele eden sporcu olan Nazmiye Muslu, büyük bir başarıya imza attı. Milli halterci, Türkiye'ye oyunlardaki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Nazmiye Muslu, rakipleriyle arasındaki güç farkını ortaya koydu ve altın madalyaya rahat bir şekilde ulaştı. Nazmiye Muslu, 109 kiloluk kaldırışıyla Dünya ve Paralimpik Oyunlar rekoru kırmayı başardı.

Nazmiye Muslu'nun bu başarısıyla Türkiye, Londra'da ilk günü 1 altın ve 1 gümüş madalya ile tamamlamış oldu.

Daha önceki dünya rekoru da milli sporcuya aitti. Nazmiye Muslu, bu yıl şubat ayında Dubai'de 106,5 kilo kaldırarak dünya rekoru kırmıştı.

NAZMİYE MUSLU'DAN ALTIN MADALYA - FOTO GALERİ

BAYKAN: "BÜYÜK GURUR DUYDUK"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Nazmiye Muslu'nun altın madalya kazanmasıyla büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi.
 
Haltercimizi kazandığı başarının ardından telefonla tebrik eden Mehmet Baykan, "Paralimpik oyunlarda mücadele eden sporcularımız 'engel'in sadece bir kelime olduğunu herkese gösteriyor. Nazmiye Muslu'nun başarısıyla ülke olarak büyük gurur duyuyoruz. Haltercimiz bizlere büyük gurur yaşattı. Ümit ediyorum ki başarılarımız ilerleyen günlerde de devam edecek" diye konuştu.
 
Nazmiye Muslu'nun bu başarısıyla Türkiye, Londra'da ilk günü 1 altın ve 1 gümüş madalya ile tamamlamış oldu.

MUHTEŞEM YAMAÇ

Londra Paralimpik Oyunları'nda ilk madalyamız milli atıcı Korhan Yamaç'tan geldi.

Haberin Devamı

Hem rekor hem altın

Türkiye, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nın ilk gününde gümüş madalya kazanmayı başardı. Erkekler 10 metre havalı tabancada ülkemizi temsil eden Korhan Yamaç, Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

ALTIN MADALYA 1 ATIŞLA KAÇTI

Elemelerde 566 puan toplayarak 31 sporcu arasında 5. sırayı alarak finale yükselen Korhan Yamaç, finalde ise 98.7 puan elde etti ve toplamda 664.7 puana ulaştı. Korhan Yamaç, bu derecesiyle elemelerde 567 finalde ise 97.7 puan elde eden Güney Koreli Seakyun Park ile aynı puana ulaştı. İki sporcunun da finali aynı puanda tamamlaması sonucu altın madalya alacak sporculu belirlemek üzere shoot-off atışı yapıldı. Güney Koreli sporcu 10.8 puanlık bir atışla altın madalyaya uzanırken, Korhan Yamaç 9.9 puanlık atışı sonunda gümüş madalyanın sahibi oldu. Bir diğer Güney Koreli sporcu Juhee Lee 662.7 puanlık derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

SPOR GENEL MÜDÜRÜ BAYKAN'DAN TEBRİK

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'ye 2012 Paralimpik Oyunlar'da ilk madalyasını kazandıran Korhan Yamaç'ı tebrik etti. Baykan, Korhan Yamaç'ı müsabaka biter bitmez telefonla arayarak kutladı ve 2 kategoride daha Londra'da yarışacak Yamaç'a başarılarının devamını diledi.

KORHAN YAMAÇ'IN 3. PARALİMPİK MADALYASI

Korhan Yamaç, bu başarısıyla kariyerinin 3. paralimpik oyunlar madalyasını kazanmış oldu. Mart 2004 yılında Ohal Gazisi olarak görev yaptığı Silahlı Kuvvetler'den piyade yüzbaşı rütbesi ile emekli olan Korhan Yamaç, Atina'da düzenlenen 2004 Paralimpik Oyunlar'da ülkemize 50 metre serbest tabanca dalında bronz, 25 metre spor tabanca dalında altın madalya kazandırmıştı.

Haberin Devamı

BASKETBOLDA ABD'Yİ DEVİRDİK

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, A Grubu'ndaki ilk maçında ABD'yi 59-50 yendi.

Basketbol Arena'da oynanan maça milliler, Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Cem Gezinci, Ferit Gümüş ve Bestami Boz ilk 5'iyle başladı.

MAÇTAN KARELER

ABD'de ise Joshua Turek, Trevon Jenifer, Matt Scott, Steven Serio ve Ian Lynch ilk 5'te görev aldı. Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, ilk periyotu 18-13, devreyi de 31-25 önde tamamladı. Üçüncü periyotta 6-0'lık seri yakalayan ve durumu 39-39 yapan ABD, bu periyotun bitimine 3.5 dakika kala maçta ilk kez öne geçti: 43-41

Chambers ile 2 sayı daha üreten ABD, 3. periyodu 45-42 üstün kapadı.

Çok çekişmeli geçen son periyotta, 35. dakika 48-48 beraberlikle geçildi. 10 sayılık seri yakalayan milliler, durumu 58-48'e getirdi. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Türkiye, ilk maçında salondan 59-50 galip ayrılmasını bildi.

Milli takımda, Cem Gezinci 15, İsmail Ar 14, Özgür Gürbulak da 9 sayıyla oynadı. 35 dakika oyunda kalan kaptan Özgür Gürbulak, karşılaşmada 15 asist yaptı. ABD'de ise 27 dakika süre alan Joseph Chambers ürettiği 17 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu. Gruptaki diğer maçta İspanya, İtalya'yı 67-40 mağlup etti. Milliler, gruptaki ikinci maçlarında yarın TSİ 20.30'da Avustralya ile karşılaşacak.

GOLBOLDA GALİBİYETLE BAŞLADIK

NERGİZ ALTINTAŞ MASA TENİSİNDE İLK ENGELİ AŞTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!