'Sapanlı teyze kuş mu avlıyordu'

Güncelleme Tarihi:

Sapanlı teyze kuş mu avlıyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 15:51

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'daki operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında kamuoyunda "sapanlı teyze" olarak bilinen kadının da bulunduğunu söyledi. Güler, '' Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu? Demek ki kuş avlıyormuş!" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Güler, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eskişehir Valisi ile ilgili sürecin sorulması üzerine Güler, olayla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirdiğini belirterek, incelemelerin sürdüğünü söyledi. Güler, şöyle konuştu:
"Kim ne yanlış yapmışsa karşılığını bulur. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti. Yanlış yapanla ilgili cezası suç teşkil ediyorsa, adli süreç işler. Disiplin suçunu teşkil ediyorsa disiplin hükümleri uygulanır. İdari tedbir gerekiyorsa idarenin taktiri çerçevesinde idari tedbirler uygulanır. Bunların hepsinin kanunda karşılığı var. Ama ben baştan söyledim: Ben bu üslubu tasvip etmiyorum. Valinin de üslubu doğru değil ama muhatabı olan basın mensubunun da valinin iddia ettiği şekilde davranışları olmuşsa, sataşması olmuşsa o da uygun değil. Herkes usülü dairesinde görevini yaparsa, bir sorun çıkmaz."

Haberin Devamı

"Silah gösterisinde bulunan 9 kişiden 3'ü gözaltına alındı"

Muammer Güler, dün Maltepe Gülsuyu, Sultangazi ve Gazi Mahallesi'nde operasyon yapıldığını anımsatarak, "5'i kadın 34 kişi gözaltına alındı. Orada provokasyon vardı, polisi üzerlerine çekip, kadınla, çocukla polisi karşı karşıya getirip, ölümlere sebebiyet verip, geçmişte yaşanan gazi olaylarının tekrarı planlanmıştı. Polis böyle bir oyuna gelmedi ama orada silah gösterisinde bulunan 9 kişinin kimlikleri ayrı ayrı tespit edildi, 3'ü gözaltına alındı, diğerlerinin de yakalanması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, hele şehir içinde eşkiyalıkla, terör örgütü faaliyetleriyle bir yere varılması mümkün değil" dedi.

Güler, "orada uyuşturucu çetelerinin de olduğunun" hatırlatılması üzerine, geçen hafta yapılan operasyonda 22 kişinin gözaltına alındığını, 14'ünün tutuklandığın, 3'ü hakkında da adli kontrol karar verildiğini kaydetti.

Bakan Güler, "Biz hangi örgüt olursa... Peşpeşe... Hem o çatışan örgütlerden birisi hakkında geçen hafta operasyon yapıldı, cinayete karışan kişi yakalandı, ifadesinde de itiraf etti, silahı attığı yerden silah da bulundu. Polisin yapması gereken her şey yapıldı. Hangi terör örgütü olursa olsun, hiç bir ayırım yapmadan, üzerine gideriz ve gereğini yaparız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Örgüt polisi uyuşturucu çeteleri ile bağlantısı varmış gibi göstermeye çalışıyor" sözleri üzerine ise Güler, şöyle konuştu: "Örgüt önce kendi faaliyetlerini sorgulasın bir bakalım. Hangi faaliyetler içerisinde. Biz yasadışı örgüt deyince hiç bir şekilde tolerans göstermeyeceğimiz, müsümaha etmeyeceğimiz eylemleri vardır. Kimse kendi eylemlerini saklayacak şekilde veya dikkati başka yerlere çevirecek şekilde davranış içine girmesin. Gereğini adil makamlar yapar. Yargı mercileri bu suçların kim tarafından, nasıl işlendiğini delilleriyle beraber ortaya koyar ve gerekli cezaları verilir. Bizim görevimiz suçluları suç delilleriyle beraber adil yargının önüne çıkartmaktır."

Haberin Devamı

"Demir bilyeleri atan sapanlı teyze"

Güler, "sapanlı teyzenin durumunun" sorulması üzerine, "Demir bilyeleri atan sapanlı teyze. O sapanlı teyze de dün gözaltına alınanlar arasında. Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu? Demek ki kuş avlıyormuş! Orada polise atılan taş toplumun düzenini hedef alan bir taştır. Böyle bir sorumsuzluk örneği olamaz. Kim olursa olsun, ister bayan ister erkek; ister yaşlı, ister genç. O tasvip edilecek bir hareket midir? Sadece sapan atma meselesi değil, hakkında örgüt üyeliğinden iddia da var" ifadelerini kullandı.

"Başörtüsü yönetmeliğinin polis teşkilatında nasıl uygulanacağı" ile ilgili soruyu yanıtlayan Güler, "Bu düzenleme doğru, hayırlı olsun. Emniyet teşkilatımız, resmi üniformalılar ile ilgili istisna getirildi, diğerleri ile ilgili olarak yönetmelik neyi öngörüyorsa biz de onu uygulayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Güler, vesayetleri kaldıra kaldıra geldiklerini söyleyerek, özgürlüklerin en geniş anlamda kullanılmasını sağlayanın AK Parti Hükümetleri olduğunu sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!