Sapanlı teyze de gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Sapanlı teyze de gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:24

Gülsuyu’ndaki çatışmada öldürülen Hasan Ferit Gedik’in cenazesine Kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalarla katılan örgüt üyelerine yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Gezi olayları sırasında sapanla taş atarken fotoğraflanan 53 yaşındaki Emine C. ile cenazede Kalaşnikof’u taşıyan İsmail B. de var. Kalaşnikof ise bulunamadı.

Haberin Devamı

İSTANBUL polisi, Gülsuyu’ndaki çatışmada öldürülen Hasan Ferit Gedik’in, 3 Ekim günü Gazi Mahallesi’nde düzenlenen cenaze törenine ellerinde Kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalarla katılan yüzleri maskeli gruba yönelik operasyon düzenledi. Sabahın ilk ışıklarıyla Özel Harekatçıların da arasında bulunduğu 1500 polis, yaklaşık 100 adreste arama yaptı. Cenazede Kalaşnikof taşıyan İsmail B.’nin de arasında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı

HELİKOPTER DESTEKLİ

Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde ortaya çıkan silahlı örgüt üyeleri büyük infial yaratmıştı. İstanbul Maltepe’de bulunan Gülsuyu Mahallesi’ndeki uyuşturucu çetesiyle ilgili bir süredir istihbarat çalışması yapan İstanbul polisi, dün Gülsuyu ve Gazi Mahallesi’ne helikopter destekli şafak operasyonu düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk olarak önceki akşam Gülsuyu’nda barikat kuran sol görüşlü gruplara müdahale etti. Çevik Kuvvet polisinin desteğiyle mahalleye giren ekipler, bir dernek binasında arama yaptı. Polis gece mahalleden çekildi ancak sabahın ilk ışıklarıyla operasyon için düğmeye basıldı. Yaklaşık 1500 polis Gazi ve Gülsuyu Mahallesi’nde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

M-16 GÖRÜNÜMLÜ

Haberin Devamı

Evlerde yapılar aramalarda bir M-16 görünümlü av tüfeği, biri Glock marka 8 tabanca ele geçirildi. Kalaşnikof ise bulunamadı. Operasyonda, Gazi Mahallesi’nde yüzünde maske ve elindeki Kalaşnikof marka tüfekle havaya ateş açan İsmail B. de gözaltına alındı ancak evinde yapılan aramada Kalaşnikof bulunamadı. Gülsuyu’nda aranan evlerden biri de, Gezi Parkı protestoları sırasında polise sapanla taş atarken, Hasan Ferit’in öldürülmesinden sonra da Gülsuyu’nda elinde sopayla nöbet tutarken fotoğraflanan 53 yaşındaki Emine C.’ydi. Terör örgütü DHKP-C’nin Devrimci İşçi Kolu üyesi olduğu iddia edilen Emine C. de gözaltına alındı.

NARKOTİK OPERASYON

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise dün sabah Gülsuyu’nda daha önceden belirlenen bir uyuşturucu şebekesine yönelik ayrı bir operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eş zamanlı planlanan operasyonda, narkotik ekipleri Gülsuyu ve Gülensu’da uyuşturucu sattıkları öne sürülen 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!