Sağlık Bakanlığı logosuna 'T.C.' ibaresi geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı logosuna T.C. ibaresi geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 15:18

Sağlık Bakanlığı, logosundan ve alt kurumlarındaki tabelalardan 'T.C.' ibaresini kaldırmıştı. Günlerdir tartışılan ve tepki çeken uygulamada geri adım atıldı. Sağlık Bakanlığı internet sitesine 'T.C.' ibaresini geri koydu.

Haberin Devamı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yeniden yapılanma gerekçesiyle bağlı kurumlara gönderdiği yazıda, sağlık kurumlarında “T.C. Sağlık Bakanlığı” yazılı tabelaların değiştirilmesi talimatını verdi. Kurumun yazısında, sağlık evi, aile sağlık merkezi, toplum sağlığı merkezi, halk sağlığı laboratuvarı ve halk sağlığı müdürlüklerinde kullanılacak olan dış tabelaların örnekleri yer aldı. Standart ebatları ve tasarımları verilen tabelaların hiçbirinde “T.C.” ibaresi yer almadı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması T.C.’nin devlet kurumlarındaki tabelalardan kaldırılmaya başlanması tartışmaya neden oldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bakanlığın altındaki kurumlarda TC kullanılmasına gerek yok. Bundan sonra böyle devam edecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde de kaldırılan 'T.C.' ibaresi tartışmalara neden olunca bugün yapılan değişiklikle, resmi internet sitesindeki logonun altında yer alan Sağlık Bakanlığı yazısının başına "T.C." ibaresi konuldu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı logosuna T.C. ibaresi geri döndü
Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde ve Bakanlığa bağlı alt kurumlarda 'T.C.' ibaresi kaldırılmıştı

Sağlık Bakanlığı logosuna T.C. ibaresi geri döndü
Bakanlığın internet sitesine 'T.C.' ibaresi bugün geri döndü

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!