Adalet sarayında T.C. yok

Güncelleme Tarihi:

Adalet sarayında T.C. yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sağlık kurumlarındaki tabelalardan T.C. ibaresinin kaldırılmasının yanlış algılandığını belirtti.

Haberin Devamı

Tekirdağ’da gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Yazıcı, konuya ilişkin şunları söyledi: “T.C. uygulamasıyla ilgili bakan arkadaşımız bir açıklama yaptı. Söylenecek bir şey yok. Ama burada anlaşılan yanlış bir algılama var. ‘Bu uygulama yaygın hale getiriliyor’ demek yanlış şeyler. Cumhuriyetimizin kazanımı bizim kamu kurumlarımızın başında T.C. olarak yer alır. Kamu kurumlarını tanıma amacıyla bu simge kullanılır. Kamu kuruluşlarının dışında pek kullanılmaz. Kamu hizmetlerinin hangi alanlarda sürdürüldüğü belli. Sağlık sektöründe hem devlet hem de özel sektör faaliyet gösteriyor. Adalet saraylarına bakın mesela. Hiçbir yerde Türkiye Cumhuriyeti Adalet Sarayı yazmaz. Ama herkes bilir ki, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin adliye sarayıdır. Bu konulara fazla takılmayalım. İcraat yapıldı. Bakanlıklar yeniden yapılandırıldı. Bakanlıkların amblemleri değişti yeni tasarımlar yapıldı. Bakanlığın ana logosunda Türkiye Cumhuriyeti var. Her detayda var mı? Yok mu? Bunun üzerinde fazla durmaya gerek yok. Cumhuriyetle hiçbir kimsenin tartışması olamaz. Rahat olalım. Kimsenin Cumhuriyet’le bir sıkıntısı olamaz.”                        

Haberin Devamı

Her cümlenin başına T.C. gerekmiyor

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dün düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerde Kürt öğrencilere karşı belli kesimler tarafından saldırı yapıldığını savundu. Bu konuda ilgilileri göreve çağırdığını belirten Tan, “Bir avuç çeteye bu ülke teslim edilmemeli” dedi. Demokrasinin herkes için istenmesi gerektiğini dile getiren Tan, şiddete başvurmadan herkesin fikrini açıklayabilmesi gerektiğini söyledi. Dicle Üniversitesi’nde de farklı görüşlerde olan tüm öğrencilere seslenmek istediğini söyleyen Tan, “Soğukkanlı olun. Özellikle Kürt gençlerin birbirlerine düşmesi, çatışması, en başta Kürt halkına, onun mücadelesine ve sürece zarar verir” dedi. Tan, “Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumların tabelalarından TC ibaresinin çıkarılmasıyla” ilgili bir soru üzerine, “Olayın ayrıntısını bilmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nin adı değişmez herhalde. Hükümetle her konuda anlaşamıyoruz ancak tabii ki devletin adı kalacak ama her cümlenin başına ‘Türkiye Cumhuriyeti’ konulması gerekir mi? Bence gerekmez” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!