GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.685.458 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

6 PKKlı etkisiz hale getirildi

6 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesine icra edilen hava harekatıyla 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

24.04.2024Gündem
Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 son dakika haberleri ||  2. Dönem buzağı desteği ödemesi ne kadar, yattı mı

Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 son dakika haberleri || 2. Dönem buzağı desteği ödemesi ne kadar, yattı mı?

Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 son dakika haberleri yakından takip ediliyor. 2024/2 buzağı destekleme ödemeleri hayvan sahiplerine bu ay içerisinde yatırılacak. Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesi, besicilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak. 2. Dönem buzağı desteği başvuruları devam ederken, gözler de ödeme tarihlerine çevrildi. Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince gerçekleşecek olan başvurular ile 1.150 TL, 300 TL, 450 TL, 200 TL arasında değişen buzağı desteği tutarları hesaplara yatırılacak. Peki, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024, yattı mı? İşte, o detaylar

24.04.2024Bilgi
Batuhan A 70 gün önce batmıştı...  Bir cansız beden daha bulundu

'Batuhan A' 70 gün önce batmıştı... Bir cansız beden daha bulundu

Marmara Denizi'nde, Karacabey ilçesinin Kurşunlu Mahallesi açıklarında, balıkçılar su yüzeyinde 1 ceset buldu. Cesedin 15 Şubat'ta batan ‘BATUHAN A’ isimli gemideki kayıp 2 mürettebattan 1'ine ait olup olmadığı araştırılıyor.

24.04.2024Gündem
Iker Muniain, Athletic Bilbaodan ayrılıyor 15 sezonda 557 resmi maç...

Iker Muniain, Athletic Bilbao'dan ayrılıyor! 15 sezonda 557 resmi maç...

İspanyol futbolcu Iker Muniain, 15 sezondur formasını giydiği Athletic Bilbao'dan sezon sonunda ayrılacağını duyurdu.

24.04.2024Futbol
Köln’de Avrupa Parlamentosu seçimleri için devasa etkinlik

Köln’de Avrupa Parlamentosu seçimleri için devasa etkinlik!

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Entegrasyon ve Uyum Meclisleri Başkanı Tayfun Keltek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin hatırlatılacağı etkinliğe çağrı yaptı.

24.04.2024Avrupa
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.

24.04.2024Haber
Arda Turandan İtalya için transfer itirafı Arabada gizlice imzaladım

Arda Turan'dan İtalya için transfer itirafı! 'Arabada gizlice imzaladım'

Teknik direktörlük kariyerinin ilk tam sezonunda Eyüpspor ile tarih yazan ve takımını Süper Lig'e yükselten Arda Turan, La Gazzetta dello Sport'a samimi bir röportaj yaptı. Genç teknik adam, futbolculuk kariyeriyle ilgili dikkat çeken bir transfer itirafında bulundu.

24.04.2024Futbol
Türkiye Büyük Millet Meclisinde İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu toplandı

Ankara'da TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Kazayı araştırıp ihmalleri ortaya çıkaracağız. Konunun adil ve şeffaf bir şekilde soruşturulması, ihmallerin ve kusurların ortaya çıkarılması için komisyon üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

24.04.2024Gündem
İTEO Başkanı Aksudan İmamoğluna ziyaret

İTEO Başkanı Aksu'dan İmamoğlu'na ziyaret

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki heyet 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti.

24.04.2024Ekonomi
Teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüşün son görüntüsü ortaya çıktı

Teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün son görüntüsü ortaya çıktı

Antalya’da yaşanan, Memiş Gümüş'ün ölümü ile 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Tünektepe Teleferik kazasına dair güvenlik kamerası görüntüleri, olayın ayrıntılarını ortaya çıkardı. Görüntülerde, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş ile yaralı olarak kurtulan ailesinin kabine bindiği anlar da kayıt altına alındı.

24.04.2024Gündem
Rami Kütüphanesi’nde 23 Nisan coşkusu

Rami Kütüphanesi’nde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Rami Kütüphanesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.04.2024Çocuk
Bidenden skandal sözler 1915 olayları için yine soykırım ifadesini kullandı

Biden'den skandal sözler! 1915 olayları için yine 'soykırım' ifadesini kullandı

24 Nisan 1915 olaylarının yıl dönümünde yazılı açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden bir kez daha "soykırım" ifadesini kullandı.

24.04.2024Dünya
YDS/2 ne zaman, hangi ayda yapılacak ÖSYM takvimi ile 2024 YDS/2 sınav tarihi

YDS/2 ne zaman, hangi ayda yapılacak? ÖSYM takvimi ile 2024 YDS/2 sınav tarihi!

YDS 2 sınav tarihi, ilk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 1. oturumu 24 Mart tarihinde uygulandı ve sonuçlar da 22 Nisan'da erişime açıldı. Peki YDS/2 ne zaman, başvurular hangi tarihte yapılacak? İşte ayrıntılar...

24.04.2024Bilgi
İhracatçılardan ABye vize tepkisi

İhracatçılardan AB'ye 'vize' tepkisi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ihracat rakamları, AB vize başvurularında yaşanan sorunlar ve BAİB'in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çavuşoğlu, vize sıkıntısı yaşadıklarını kaydederek, tır şoförlerinin ve ihracatçılarının vize alamamasının, ihracatta ciddi düşüşlere neden olabileceğini açıkladı.

24.04.2024Ekonomi
Antalyada nikahta 24.4.2024 yoğunluğu

Antalya'da nikahta 24.4.2024 yoğunluğu

Antalya'nın Serik ilçesinde 24.4.2024 tarihinde 24 çiftin nikahı yapıldı. Çiftler özel bir tarih olduğu için özellikle bu günde nikah kıymak istediklerini söyledi.

24.04.2024Gündem
Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli Survivor All Star 2024 Berna Canbeldek hangi yıl yarıştı

Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli? Survivor All Star 2024 Berna Canbeldek hangi yıl yarıştı?

Survivor All Star 2024 yarışmacıları arasında yer alan Berna Canbeldek bu hafta aynı zamanda eleme adaylarından biri oldu. Daha önceki yarışmayı yaşadığı sakatlık nedeniyle bırakan Survivor Berna, Yetenek Sizsiniz yarışmasıyla tanınmıştı. Survivor All Star'da ise başarılı bir performans sergiledi. Düellolardan çıkmayı başaran Survivor Berna bu kez yine galip ayrılabilecek mi merak konusu. Peki, Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli? Survivor All Star 2024 Berna Canbeldek hangi yıl yarıştı? İşte Survivor Berna hayatı ve biyografisi

24.04.2024Televizyon
Ölüm döşeğinde suçunu itiraf etti: Anne kızın cesedi 24 yıl sonra bulundu

Ölüm döşeğinde suçunu itiraf etti: Anne kızın cesedi 24 yıl sonra bulundu

ABD'li Rick Lafferty, eşi ve 10 yaşındaki kızının 2000 yılında, bir velayet tartışmasının ortasında kaybolmasından sonra yıllar boyu bir cevap aradı. Aradığı cevap 24 yıl sonra, ölüm döşeğindeki katilin itirafı ile gün yüzüne çıktı.

24.04.2024Sıra Dışı
Fenomen Yağmur Taktaş, ABDde hayatını kaybetmişti Cinayet şüphesiyle hukuk mücadelesi başlatan aileden korkunç iddialar

Fenomen Yağmur Taktaş, ABD'de hayatını kaybetmişti! Cinayet şüphesiyle hukuk mücadelesi başlatan aileden korkunç iddialar

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş (28) Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hayatını kaybetmişti. DHA'ya konuşan Taktaş'ın teyzesi K.C., yeğeninin ressam sevgilisini suçlayarak "Kıskançlığı yüzünden yeğenimin kaşını ve saçlarının ön kısmını kazıyordu. Kimse ona bakmasın, beğenmesin, diye. Yeğenimi öldüresiye dövdü, dalağını kaybetti. Yağmur 1.80 boyunda ama son zamanlarda 50 kiloya kadar düşmüş, ufacık kalmıştı. Kızımı darbetmesinin yanı sıra aç bırakıyordu, dışarı çıkarmıyordu" diye konuştu. Teyze, "Hem ABD’de hem Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Bu konunun asla peşini bırakmayacağız” dedi.

24.04.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı: İsrail ile ticaret bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı: İsrail ile ticaret bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.

24.04.2024Gündem
Özgür Özel: Taksimi 1 Mayısa açın, ben kefilim

Özgür Özel: Taksim'i 1 Mayıs'a açın, ben kefilim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ben kefilim, orada olacağım. Bir kişinin bile burnu kanamadan işçilerle birlikte 1 Mayıs'ın kutlanmasına ve Taksim Meydanı'nın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın, 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın" dedi.

24.04.2024Gündem
Banka hesabınızı kiralayın, yüksek kazanç sağlayın’ mesajlarına dikkat Banka hesabını kiralamak suç mu, cezası ne kadar

'Banka hesabınızı kiralayın, yüksek kazanç sağlayın’ mesajlarına dikkat! Banka hesabını kiralamak suç mu, cezası ne kadar?

Banka hesabı kiralama tuzağı son dönemde revaçta. Özellikle sosyal medyadan ulaşılarak ‘Banka hesabınızı kiralayın, yüksek kazanç sağlayın’ paylaşımları vatandaşların bu tuzağa düşmesine sebep oluyor. Banka hesabını kullandıran kişi, kendi rızasıyla banka hesabını kullandırttığı için baş şüpheli olarak hakkında işlem yapılıyor. Peki, Banka hesabını kiraya vermek suç mu, cezası ne kadar?

24.04.2024Bilgi
Fenerbahçe-Beşiktaş maçı biletleri satışa çıktı mı, ne zaman çıkacak Bilet fiyatları belli oldu mu

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı biletleri satışa çıktı mı, ne zaman çıkacak? Bilet fiyatları belli oldu mu?

Süper Lig 34. hafta derbi mücadelesine sahne olacak. Fenerbahçe Beşiktaş maç biletleri, karşılaşmayı tribünden takip etmek isteyen futbolseverler tarafından yakından takip edilecek. FB-BJK derbi heyecanını stadyumda yaşamak isteyenler biletlerin satışa çıkacağı tarihe odaklandı. Peki Fenerbahçe-Beşiktaş maçı biletleri satışa çıktı mı, ne zaman çıkacak? Bilet fiyatları belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

24.04.2024Spor Arena
Kastamonunun Doğanyurt ilçesinde ormanlık alanda yangın

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde ormanlık alanda yangın

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

24.04.2024Haber
BİDEV’den çocuklara 23 Nisan hediyesi

BİDEV’den çocuklara 23 Nisan hediyesi

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) 23 Nisan’da üç yeni saha daha açtı.

24.04.2024Basketbol
GELİNİM MUTFAKTA 24 NİSAN 2024 PUAN DURUMU || Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı

GELİNİM MUTFAKTA 24 NİSAN 2024 PUAN DURUMU || Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı?

Gelinim Mutfakta günün birincisi ve çeyrek altın kazanan ismi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Haftanın tam ortasında Gelinim Mutfkata'da bugün rekabet arttı. Üç yarışmacı arasında sadece birer puan var. Tadım, puan ve yprumlamanın ardından puanlar verildi ve günün çeyrek altın kazanan ismi açıklandı. Peki Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyreği kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta 24 Nisan 2024 puan durumu...

24.04.2024Televizyon
MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti...

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR? Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti...

Mehmet Ali Yılmaz kimdir sorusu gündemdeki gelişmelerin ardından araştırılmaya başlandı. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü başkanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti. 21 Ekim 1948’de Of’ta dünyaya gelen Mehmet Yılmaz Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, XIX. Dönem Trabzon Milletvekilliği ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştır. Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Peki, Mehmet Ali Yılmaz kimdir, kaç yaşında ve nereli? Mehmet Ali Yılmaz neden öldü, ölüm sebebi ne? İşte Mehmet Ali Yılmaz hayatı ve biyografisi!

24.04.2024Bilgi
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden eski spordan sorumlu devlet bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı. Trabzonspor'un sosyal medya hesabından da "Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik" paylaşımı yapıldı.

24.04.2024Haber
KPSS 2024 SINAV ve BAŞVURU TAKVİMİ || ÖSYM: B Grubu ortaöğretim ve lisans KPSS ne zaman, sınav başvuruları ne zaman başlayacak İşte merak edilenler

KPSS 2024 SINAV ve BAŞVURU TAKVİMİ || ÖSYM: B Grubu ortaöğretim ve lisans KPSS ne zaman, sınav başvuruları ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler

KPSS sınav başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS B Grubu Genel Kültür Genel Yetenek Ortaöğretim ve Lisans sınavı ne zaman? ÖSYM tarafından sınav takviminin açıklanmasının ardından merak edilen sorular cevabını buldu. Bilindiği üzere KPSS B Grubu sınavları iki yılda bir defa yapılıyor. Bu yıl da KPSS B Grubu Ortaöğretim ve Lisans sınavları yapılacak. Peki, KPSS ne zaman, sınav başvuruları ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

24.04.2024Bilgi
SON DEPREMLER 24 NİSAN TABLOSU || AFAD ve Kandilli: Tokat ve Gümüşhanede deprem Az önce deprem mi oldu, son deprem nerede ne zaman oldu

SON DEPREMLER 24 NİSAN TABLOSU || AFAD ve Kandilli: Tokat ve Gümüşhane'de deprem! Az önce deprem mi oldu, son deprem nerede ne zaman oldu?

Deprem mi oldu? Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Deprem kuşağında yer alan ülkemizde hissedilen sarsıntılar sonrasında bu soruların cevabı en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hemen belirtelim AFAD verilerine göre son olarak Gümüşhane Kelkit'te saat 04.35'te 2.4 büyüklüğünde ve Tokat Sulusaray'da saat 05.41'de 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Perki, son deprem nerede ne zaman oldu? İşte AFAD ve Kandilli son depremler 22 Nisan listesi...

24.04.2024Bilgi
Bakan Yılmaz Tunçtan DEM Parti açıklaması: Terörle arasına mesafe koyamazsa kapatma davası kaçınılmaz olur

Bakan Yılmaz Tunç'tan DEM Parti açıklaması: Terörle arasına mesafe koyamazsa kapatma davası kaçınılmaz olur

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Önce HDP, şimdi DEM terör örgütüyle arasına mesafe koyamadı eylemlerini destekler mahiyette söylemleri ve uygulamaları oldu. O nedenle HDP hakkında bir kapatma davası açıldı. DEM Parti de eğer terörle arasına mesafe koyamazsa, terörle özellikle teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen bir takım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur. Onun için demokratik siyaset yapmak isteyenler şiddeti reddedecek" dedi.

24.04.2024Haber
Kastamonuda korkutan orman yangını: Müdahale ediliyor

Kastamonu'da korkutan orman yangını: Müdahale ediliyor

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

24.04.2024Gündem
Bakan Tekin, şehit polis oğlunun sergisini ziyaret etti

Bakan Tekin, şehit polis oğlunun sergisini ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da, şehit polis Hüseyin Gül'ün oğlu 12 yaşındaki Talha Gül'ün hazırladığı sergiyi ziyaret etti.

24.04.2024Gündem
Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem

Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem

Japonya’da merkez üssü İbaraki eyaletinin kıyı kesimleri olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami riskinin oluşmadığı açıklandı.

24.04.2024Dünya
Rusya Savunma Bakanı Şoygunun yardımcısına 2 ay tutukluluk kararı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun yardımcısına 2 ay tutukluluk kararı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun yardımcısı Timur Ivanov'un yolsuzluk suçlamasıyla 2 ay tutuklu kalmasına karar verildi.

24.04.2024Dünya
7si terör örgütü mensubu 12 kişi sınırda yakalandı

7'si terör örgütü mensubu 12 kişi sınırda yakalandı

Milli savunma Bakanlığı, sınırlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 12 kişinin yakalandığını, bunlardan 4’ünün PKK/KCK/PYD/YPG, 2’sinin FETÖ ve 1’inin de DEAŞ terör örgütü mensubu olduğunu açıkladı

24.04.2024Gündem
Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle yapılan seçimde 62 oyla başkanlığa yeniden seçildi.

24.04.2024Gündem
Çalışma saatleri düşecek mi Gözler Mecliste Mesai 36 saate düşecek mi Bakandan Ön görüşmeleri gerçekleştirdik açıklaması

Çalışma saatleri düşecek mi? Gözler Meclis'te! Mesai 36 saate düşecek mi? Bakan'dan "Ön görüşmeleri gerçekleştirdik" açıklaması

Çalışma saatleri düşecek mi, haftalık mesai 36 saate düşecek mi ? Birçok ülkeden peş peşe gelen mesai saatlerinin düşürülmesiyle ilgili adımların atılması üzerinde Türkiye'den de mesai saatlerinin kısalmasıyla ilgili çalışma haberleri gelmeye başladı. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan "Ön görüşmeleri gerçekleştirdik." açıklaması geldi. Peki, haftalık mesai 36 saate düşecek mi? Çalışma saatleri düşecek mi? İşte merak edilen detaylar...

24.04.2024Bilgi
Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak MSB Mayıs askerlik celp yerleri ayın kaçında belli olacak, nasıl sorgulanır Tarih belli oldu

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? MSB Mayıs askerlik celp yerleri ayın kaçında belli olacak, nasıl sorgulanır? Tarih belli oldu!

Askerlik yerleri, vatani görevini tamamlayacak adayların gündeminde yer alıyor. Askerlik yerleri sorgulama ekranı, Nisan ayının son günlerine girdiğimiz şu günlerde asker adayları tarafından kontrol ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihi paylaştı. Askerlik yerleri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? MSB Mayıs askerlik celp yerleri ayın kaçında belli olacak, nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar...

24.04.2024Bilgi
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu

Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu

Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen “Geleceği Gülümsetecek Hayaller” projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hataylı çocukların hayalinden çıkan geleceğin icatlarının ilk prototipleri, İTÜ’deki Dijital Fabrikasyon dersi öğrencilerinin elinde 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu.

24.04.2024Çocuk
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden eski spordan sorumlu devlet bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, hayatını kaybeden Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı.

24.04.2024Gündem
MSB 1829 İŞÇİ ALIMI 2024 BAŞVURULARI VE KURA ÇEKİM TARİHİ || İŞKUR Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, kura çekimi ne zaman gerçekleştirilecek

MSB 1829 İŞÇİ ALIMI 2024 BAŞVURULARI VE KURA ÇEKİM TARİHİ || İŞKUR Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, kura çekimi ne zaman gerçekleştirilecek?

MSB İŞKUR işçi alımı başvuru detayları araştırılıyor. Bakanlığın kadro ve kuruluşunda yer alan kurumlarda istihdam edilmek üzere 1.829 açıktan sürekli işçi alımı yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı, personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden sürekli işçi alımı ilan detayları ile başvuru şartları ve kontenjan bilgisini paylaştı. Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iş yeri ve bir meslek koluna) başvuru yapabilecek. Birden fazla ilana başvuru yapanlar ile Millî Savunma Bakanlığında ücretleri genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışmakta olan işçilerden müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. MSB işçi alımı kura çekimi de Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Peki İŞKUR Milli Savunma Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları nasıl, nereden yapılır? Kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte alım yapılacak kadro ve kontenjanlar...

24.04.2024Bilgi
İki yıldır başkasına aşık ama karısından sekiz yıldır boşanamıyor… Ünlü oyuncu hayallerinin kadınına kavuşmak için gün sayıyor

İki yıldır başkasına aşık ama karısından sekiz yıldır boşanamıyor… Ünlü oyuncu hayallerinin kadınına kavuşmak için gün sayıyor

Hollywood’un en gözde çiftlerinden biriyken sürpriz şekilde ayrılık kararı alan ünlü çift boşanmak için mahkemeye gitmelerinden 8 yıl sonra hâlâ kavgalarını sonlandırabilmiş değil. 2005’te başlayan aşkları 2016’da sonlansa da bitmeyen bu kavga sürekli manşetlerde yer almaya devam ediyor.

24.04.2024Magazin
Kartalda ev sahibi kiracısının kanalizasyon giderini tıkadı iddiası

Kartal'da ev sahibi kiracısının kanalizasyon giderini tıkadı iddiası

İstanbul Kartal'da kiracısının evinden çıkmasını isteyen ev sahibi, iddiaya göre kiracısının dairesine ait kanalizasyon giderini tıkadı. Yaklaşık 20 gündür tuvaletlerini kullanamayan Kılıç ailesi, evde kötü kokudan duramadıklarını ve tuvalet ihtiyaçlarını caminin tuvaletinde giderdiklerini söyledi. Ev sahibi ise iddialara cevap vermedi.

24.04.2024Haber
TFFHGD açıklama Yabancı gözlemci ve VAR hakemine karşıyız...

TFFHGD açıklama! "Yabancı gözlemci ve VAR hakemine karşıyız..."

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Süper Lig'de geçtiğimiz haftalarda uygulanmaya başlanan yabancı gözlemci ve yabancı VAR hakemi görevlendirmelerine karşı olduklarını açıkladı.

24.04.2024Futbol
Meteoroloji’den çöl tozu uyarısı O bölgeler dikkat: Toz taşınımı nedir, ne zaman ve hangi illerde olacak

Meteoroloji’den çöl tozu uyarısı! O bölgeler dikkat: Toz taşınımı nedir, ne zaman ve hangi illerde olacak?

Çöl tozu uyarısı sonrası çeşitli kentlerde yaşayan vatandaşlar konuyla ilgili araştırmalara başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurdun birçok ilinde görülecek toz taşınımı uyarısı geldi. Nisan ayının sonlarına doğru gelinmesiyle beraber hava sıcaklıkları ciddi derecede arttı. Meteoroji, bölge bölge sayarak sıcaklıkların 10 ila 15 derece yükseleceğini açıkladı. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bölge bölge uyarıp, 3 günlük toz taşınımına dikkat çekti. Peki, Toz taşınımı nedir, hangi illerde olacak? İşte son hava durumu raporları!

24.04.2024Bilgi
Ortak sınav örnek sorular ve konu dağılımı 2024 yayınlandı mı | MEB 2. dönem 2. yazılılar ne zaman 2024, hangi tarihte 2. yazılı sınav tarihleri belli oldu

Ortak sınav örnek sorular ve konu dağılımı 2024 yayınlandı mı? | MEB 2. dönem 2. yazılılar ne zaman 2024, hangi tarihte? 2. yazılı sınav tarihleri belli oldu!

2. Dönem 2. yazılılar ne zaman 2024 nisan ayının son günleri ile beraber veli ve öğrencilerin odaklandığı konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında eğitimlerine devam eden 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan ortak sınav tarihleri güncellendi. Açıklamaya göre 8 ve 12. sınıfların söz konusu sınavları, LGS ve YKS sınav takvimleri nedeniyle bir hafta öne çekildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. yazılı sınavları örnek soru ve konu dağılımları sınavdan önce odsgm.meb.gov.tr üzerinden erişime açılacak. Peki, MEB ortak sınav konu dağılımı ve örnek sorular yayınlandı mı? 2. dönem 2. yazılı sınavlar ne zaman yapılacak? İşte, ortak sınav tarihleri ve örnek sorular ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

24.04.2024Bilgi
Kadıköydeki sağlık merkezinde dehşet Güvenlik amiri, yardımcısını döverek öldürdü

Kadıköy'deki sağlık merkezinde dehşet! Güvenlik amiri, yardımcısını döverek öldürdü

Kadıköy'de bulunan Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde dün akşam saatlerinde güvenlik amiri Erdal Çaycı tartıştığı güvenlik amiri yardımcısı Atilla Ay'ı sopayla döverek öldürdü.

24.04.2024Gündem
Rafael Cemo Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli Dilan Çiçek Deniz ile aşk iddiası Sinan Çetinin oğlu Rafael Cemo Çetinin hayatı

Rafael Cemo Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli? Dilan Çiçek Deniz ile aşk iddiası! Sinan Çetin'in oğlu Rafael Cemo Çetin'in hayatı

Mehmet Üstündağ'ın haberine göre, Dilan Çiçek Deniz, ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rafael Cemo Çetin ile yeni aşka yelken açtı. Aşk haberleri ile birlikte Dilan Çiçek Deniz'in sevgilisi Rafael Cemo Çetin hakkında araştırmalar hız kazandı. Babası gibi yönetmenlik yapan Rafael Cemo Çetin, çektiği sıra dışı reklam filmleriyle uzun zamandır adından söz ettiriyor. Peki, Rafael Cemo Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli? Sinan Çetin'in oğlu Rafael Cemo Çetin Dilan Çiçek Deniz aşkı ile ilgili merak edilenler...

24.04.2024Hayat
Dışişlerinden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.

24.04.2024Dünya