GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.689.272 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

Merkez Bankası faiz kararı Mayıs 2024 | Merkez Bankası (PPK) mayıs ayı faiz toplantısı ne zaman yapılacak

Merkez Bankası faiz kararı Mayıs 2024 | Merkez Bankası (PPK) mayıs ayı faiz toplantısı ne zaman yapılacak?

Merkez Bankası faiz kararı 2024 Mayıs, piyasalarda merakla bekleniyor. Ekonomiye yön veren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) mayıs ayı politika faizini belirlemek üzere önümüzdeki günlerde toplanacak. Merkez Bankası yeni başkanı Fatih Karahan’ın başkanlığında toplanacak PPK toplantısı sonrası alınan karar kamuoyuyla paylaşılacak. Peki, Merkez Bankası Mayıs 2024 faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası mayıs ayı toplantısı hangi gün? İşte PPK mayıs ayı toplantı tarihi!

7.05.2024Bilgi
Şişlide korku dolu anlar: Müteahhitten dairelerini alamayınca binayı yaktı

Şişli'de korku dolu anlar: Müteahhitten dairelerini alamayınca binayı yaktı

Şişli'de müteahhit ile anlaşarak yaşadıkları gecekondunun yerine apartman yapılan aile, söz verilen 3 daireyi alamayınca kendilerini eve kapadı. Müteahhit tahliye kararıyla gelince, Muammer Şengöz apartmanın çatısına çıkarak benzin döküp binayı ateşe vermeye çalıştı. Şengöz ve iki kadın gözaltına alındı.

7.05.2024Gündem
e-YDS İngilizce başvuruları başladı

e-YDS İngilizce başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen e-YDS 2024/6 İngilizce alanında, 25 Mayıs’ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav uygulama binalarında yapılacak.

7.05.2024Eğitim
Taksi plakasında büyük kayıp Alanların zararı artıyor

Taksi plakasında büyük kayıp! Alanların zararı artıyor

İstanbul'da faaliyet gösteren ticari taksi plakalarının fiyatlarındaki durgunluk ve düşüş devam ediyor. Aralık 2023'te taksi plakası almak yerine parasını mevduata koyanlar 2 milyon lira kazandı. Ancak taksi plakası alanlar 2 milyon liraya yakın zarar etti.

7.05.2024Ekonomi
Üniversite avlusunu işgal ettiler

Üniversite avlusunu işgal ettiler

Filistin yanlısı aktivistler Berlin’deki Freie Üniversitesi’nin avlusunu işgal etti. Eyleme yaklaşık 80 ila 100 kişi katıldı.

7.05.2024Avrupa
ABD’de papaza suikast girişimi Silah tutukluk yaptı... Korku dolu anlar kamerada

ABD’de papaza suikast girişimi! Silah tutukluk yaptı... Korku dolu anlar kamerada

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde kilisede vaaz veren bir papaz, suikast girişiminden saldırganın silahının tutukluk yapması sayesinde kurtuldu. Yaşanan korku dolu anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

7.05.2024Haber
Fatih Karagümrük Galatasaray maçı biletleri satışa çıktı mı, ne zaman çıkacak Karagümrük GS Bilet fiyatları ne kadar

Fatih Karagümrük Galatasaray maçı biletleri satışa çıktı mı, ne zaman çıkacak? Karagümrük GS Bilet fiyatları ne kadar?

Fatih Karagümrük Galatasaray biletleri satışa çıkış tarihi futbolsever tarafından merak ediliyor. Süper Lig 36. hafta heyecanlı mücadelelere sahne olacak. Fatih Karagümrük Galatasaray maç biletleri karşılaşmayı tribünden takip etmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Karagümrük GS maçı heyecanını stadyumda yaşamak isteyenler biletlerin satışa çıkacağı tarihe odaklandı. Peki Fatih Karagümrük Galatasaray maçı biletleri satışa çıktı mı, ne zaman çıkacak? Karagümrük GS Bilet fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

7.05.2024Spor Arena
6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan 12 katlı bina, yıkım sırasında çöktü

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan 12 katlı bina, yıkım sırasında çöktü

Diyarbakır'da 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar alıp tahliye edilen 12 katlı bina, bugün kontrollü yıkım sırasında çöktü. Binanın enkazının kaldırılması için çalışma başlatıldı.

7.05.2024Gündem
Trendyol, Olimpiyat Koleksiyonu’nu dünya sahnesine çıkardı

Trendyol, Olimpiyat Koleksiyonu’nu dünya sahnesine çıkardı

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Anadolu’nun dört bir yanındaki yerli üreticilerin tasarlayıp ürettikleri olimpiyat koleksiyonunu Türkiye ile birlikte tüm uluslararası platformlarında satışa sundu.

7.05.2024Diğer
Şanlıurfada terör operasyonu: 17 gözaltı

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 17 gözaltı

Şanlıurfa’da izinsiz yürüyüşlerde terör örgütü PKK lehine slogan attığı tespit edilen 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan aralarında DEM Parti yöneticilerinin de olduğu bildirildi.

7.05.2024Gündem
MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI 7 MAYIS ||2024 öğretmen ataması başvuruları ne zaman, hangi branştan kaç atama yapılacak Başvuru takvimi yayınlandı

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI 7 MAYIS ||2024 öğretmen ataması başvuruları ne zaman, hangi branştan kaç atama yapılacak? Başvuru takvimi yayınlandı!

Öğretmen atamaları taban puanları, kontenjan ve branş dağılımı, MEB tarafından paylaşılan takvimle belli oldu. 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, en çok atama yapılacak 5 branşı da paylaştı. Bununla beraber sınıf öğretmenliği, rehberlik öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ve diğer branşlarda kontenjan sayısı da araştırılıyor Diğer taraftan MEB.gov.tr üzerinden atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesi ile atama takvimi de paylaşıldı .Adaylar süreçlerini başvuru kılavuzu doğrultusunda ilerletecek. Bakanlık öğretmen atamaları sürecinde branş dağılımını ihtiyaçlar doğrultusunda belirliyor. Atama takviminin netleşmesiyle beraber başvurular belirlenen tarihlerde alınacak. MEB öğretmen atama başvuru kılavuzunda öğretmen ataması kontenjan ve kadro sayıları yer aldı. Peki MEB Öğretmen atamaları ne zaman, başvurular nasıl ve nereden yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı tablosu görüntüleme ekranı...

7.05.2024Bilgi
Kiliste 5 kişilik aile ölü bulunmuştu Korkunç detaylar ortaya çıktı

Kilis'te 5 kişilik aile ölü bulunmuştu! Korkunç detaylar ortaya çıktı

Kilis'te, baba, anne ve 3 çocuğunun evlerinde ölü bulunması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Yusuf Kuvara'nın eşi Merve ile çocukları Emine (8), Abdo (6) ve Ali Kuvara'yı (5) öldürdükten sonra yaşamına son verdiği öğrenildi.

7.05.2024Gündem
Muharrem ayı ne zaman, ayın kaçında başlıyor 2024 Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi Diyanet takvimi ile paylaşıldı

Muharrem ayı ne zaman, ayın kaçında başlıyor? 2024 Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi Diyanet takvimi ile paylaşıldı

Muharrem ayı ve Aşure Günü tarihi, 2024 Diyanet dini günler takvimi ile belli oldu. Mübarek Ramazan ayının ardından milyonlarca Müslümanın ibadetini idrak edeceği Muharrem ayı için geri sayım başladı. Bir gelenek haline gelen ve bereketi simgeleyen aşure, Muharrem ayının 10. gününde hazırlanarak dağıtılacak. Öte yandan dini kaynaklara göre Muharrem ayının 9–10. veya 10–11. günlerinde oruç tutmak tavsiye ediliyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman, hangi tarihte? Aşure Günü ne zaman idrak edilecek? İşte, o konular hakkında detaylar.

7.05.2024Bilgi
Teröristlerin sığınakları böyle imha edildi... O anlar kamerada

Teröristlerin sığınakları böyle imha edildi... O anlar kamerada

Tunceli’de jandarmanın kırsalda düzenlediği operasyonda daha önce teröristlerin kullandığı belirlenen 27 sığınak imha edildi.

7.05.2024Gündem
Rusyada 5. Putin dönemi

Rusya'da 5. Putin dönemi!

Mart ayında yapılan seçimden zaferle çıkan Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende yemin ederek 5. dönem devlet başkanlığı görevine resmen başladı.

7.05.2024Dünya
Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’ndaki etkinlikleri kaçırmayın

Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’ndaki etkinlikleri kaçırmayın

BlackBox’ın bu ayki konukları: Don Giovanni, Sait Faik ve İstanbul…

7.05.2024Advertorial
ÖGG 108. sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak EGM Özel Güvenlik sınav sonuç tarihi 2024

ÖGG 108. sınav sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? EGM Özel Güvenlik sınav sonuç tarihi 2024!

ÖGG sınav sonuçları için geri sayım başladı. Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim Sınavı 27 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. Sınav soru ve cevapları da 29 Nisan günü erişime açıldı. Adaylar sınav sonuç tarihini gündemine aldı. Sınav sonuçları Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilan edilecek. Adaylara sınavlarda toplam 100 soru yöneltilirken doğru cevaplanan her sorunun puan olarak karşılığı 1 olacak. Adayların başarılı olmaları için temel silahsız sınav puan toplamının ortalamasının en az 60 puan, yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 olması gerekiyor. Peki ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Özel Güvenlik 108. Temel Eğitim ve 84 Yenileme sınav sonuçları bilgisi...

7.05.2024Bilgi
Polonyada güvenlik krizi  Bakanlar Kurulu’nun toplantı odasında dinleme cihazı bulundu

Polonya'da güvenlik krizi! Bakanlar Kurulu’nun toplantı odasında dinleme cihazı bulundu

Polonya’da Bakanlar Kurulu toplantısının yapılacağı odada yapılan aramada dinleme cihazı bulundu. Basın Sözcüsü Jacek Dobrzynski, söz konusu cihazın Devlet Güvenlik Servisi ve İç Güvenlik Ajansı görevlileri tarafından söküldüğünü bildirdi.

7.05.2024Dünya
DUYURU GELDİ ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM ALES sonuçları için tarihi duyurdu... İşte, ALES açıklanma tarihi

DUYURU GELDİ! ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES sonuçları için tarihi duyurdu... İşte, ALES açıklanma tarihi

ALES sonuçları geçtiğimiz Pazar günü akademik yeterlilik sınavına giren doktora ve yüksek lisans adayları tarafından merak edilip araştırılıyor. ALES sınav sonuçları tarihi ÖSYM tarafından sınav kılavuzunun yayınlanmasının ardından belli oldu. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ALES sonuç tarihi hakkında ÖSYM'nin akademik takvim üzerinden yapmış olduğu duyuru...

7.05.2024Bilgi
Anneler Günü ne zaman kutlanacak 2024 Anneler Günü tarihi ve ortaya çıkış bilgileri

Anneler Günü ne zaman kutlanacak? 2024 Anneler Günü tarihi ve ortaya çıkış bilgileri

Anneler Günü ne zaman kutlanır sorusu Mayıs ayının ikinci haftasına girilirken milyonlarca vatandaşın gündeminde yer almaya başladı. 2024 Anneler Günü Mayıs ayı ile birlikte gündem konularından biri oldu. Anneler Günü farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlansa da genellikle Mayıs ayının ikinci haftasında anılıyor. Anneler Günü hediyesi ve mesajlarıyla bu önemli günü anlamlandırmak isteyenler Türkiye'de Anneler Günü tarihi merak ediliyor. Anneler Günü ne zaman 2024, ayın kaçında? Anneler Günü'ne kaç gün kaldı? İşte, Anneler Günü tarihi

7.05.2024Bilgi
Güney Afrika Şokta İnşaat halindeki bina çöktü: 5 kişi öldü, 49 kişi kayıp

Güney Afrika Şokta! İnşaat halindeki bina çöktü: 5 kişi öldü, 49 kişi kayıp

Güney Afrika'nın George kentinde içinde 75 işçi olduğu düşünülen inşaat halindeki bir bina çöktü. Olayda 5 işçi hayatını kaybetti, 49 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

7.05.2024Dünya
İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı 1608 personel alımı için gözler sonuç sayfasında

İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? 1608 personel alımı için gözler sonuç sayfasında

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları 26 Nisan'da sona erdi. İçişleri Bakanlığı 1608 personel alımında Alımlarda KPSS şartı göz önünde bulundurulacak. Buna göre Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olma şartı aranacak. KPSS türü/puanına ve tercihlerine göre sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların başvuruları, sözlü sınava katılacakları Bakanlık veya ilgili Valiliklerce incelenecek. İnceleme neticesinde başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek olup, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklar. Peki İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

7.05.2024Bilgi
Anlaştığı müteahhitten daireleri alamayınca binayı yakmaya çalıştı

Anlaştığı müteahhitten daireleri alamayınca binayı yakmaya çalıştı

İstanbul Şişli’de müteahhit ile anlaşarak yaşadıkları gecekondunun yerine apartman yapılan aile, söz verilen 3 daireyi alamayınca kendilerini eve kapadı. Müteahhit tahliye kararıyla gelince, Muammer Şengöz apartmanın çatısına çıkarak benzin döküp binayı ateşe vermeye çalıştı. Polisin müdahale ettiği olayda 3 kişi gözaltına alındı.

7.05.2024Haber
Üniversiteler ne zaman kapanıyor 2024 Üniversitelerde yaz tatili ne zaman başlar Akademik takvim bilgisi

Üniversiteler ne zaman kapanıyor? 2024 Üniversitelerde yaz tatili ne zaman başlar? Akademik takvim bilgisi

Üniversiteler ne zaman kapanacak sorusu, 2023-2024 eğitim yılı üniversitelerde tüm hızıyla devam ederken gündemde yer alıyor. Öğrenciler üniversitelerde bahar döneminin ne zaman sonlanacağını merak ediyor. Bu yıl üniversitelerin ne zaman tatil olacağı, hem akademisyenler tarafından hem de öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Peki 2024 yılında üniversiteler ne zaman tatil olacak? İşte, merak edilen o detaylar

7.05.2024Bilgi
ATA AÖF final sınavı ne zaman yapılacak, sınav tarihleri belli oldu mu 2024 ATA AÖF final sınavı tarihleri duyuruldu

ATA AÖF final sınavı ne zaman yapılacak, sınav tarihleri belli oldu mu? 2024 ATA AÖF final sınavı tarihleri duyuruldu!

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) final dönemi sınavları 3 oturum halinde 2024 yılı için Haziran ayı içerisinde tamamlanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde pek çok öğrenci, mezuniyete yönelik işlemlerine odaklanmaya başlayacak. Peki, ATA AÖF final sınavı ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında Atatürk Üniversitesinden detaylı bilgiler

7.05.2024Bilgi
5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu, takdir, teşekkür alamaz mı Lise ve ortaokul belge yönetmeliği MEB mevzuatı

5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu, takdir, teşekkür alamaz mı? Lise ve ortaokul belge yönetmeliği MEB mevzuatı

Kaç gün devamsızlık olursa belge alınmaz, 5 gün devamsızlık yapan belge alıyor mu soruları, karnelerin verilmesine kısa süre kala öğrencilerin gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz dönem yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Peki, 5 gün devamsızlık yapan belge alabilir mi? İşte, Takdir, Teşekkür belgesi almak için 5 gün devamsızlık şartı hakkında ayrıntılı bilgiler.

7.05.2024Bilgi
İstanbulda lisede dehşet: Okuldan atılan öğrenci müdüre kurşun yağdırdı

İstanbul'da lisede dehşet: Okuldan atılan öğrenci müdüre kurşun yağdırdı

Eyüpsultan’da yabancı uyruklu öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla 5 el ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan okul müdürü hastaneye kaldırılırken, şüpheli olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

7.05.2024Gündem
SEÇİM PARASI ÖDEME TARİHİ SON DURUM BİLGİSİ (7 MAYIS 2024) | 31 Mart sandık görevlisi ücreti yattı mı 2024 seçim paraları YSK tarafından ne zaman yatırılacak

SEÇİM PARASI ÖDEME TARİHİ SON DURUM BİLGİSİ (7 MAYIS 2024) | 31 Mart sandık görevlisi ücreti yattı mı? 2024 seçim paraları YSK tarafından ne zaman yatırılacak?

Sandık görevlisi ödeme tarihi, 7 Mayıs Salı günü henüz paralarını almayan görevliler tarafından takip ediliyor. Seçim parası ödeme tarihi 2024 son durum, Mayıs ayının ikinci haftasına girilirken merak konusu oldu. YSK yerel seçim sandık görevlisi ücreti ödeme tarihi, seçimlerde görev alan vatandaşlar tarafından bekleniyor. Türkiye 31 Mart tarihinde yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. 81 ilde yapılan seçimlerde görev alanlar, seçimlerin üzerinden bir ay geçmesiyle beraber ödeme tarihleri için beklentilerini artırdı. YSK tarafından belirlenen seçim paraları, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığıyla ödeniyor. YSK sandık görevlisi ücreti sorgulama ekranı ise bulunmuyor. Gözler şimdi 31 Mart YSK seçim parası ödeme takviminde. Peki, sandık görevlisi ücreti ne kadar, kaç TL? Seçim parası ne zaman yatacak? İşte, YSK seçim ücretleri hakkında önemli ayrıntılar.

7.05.2024Bilgi
BAHAR BU AKŞAM (7 MAYIS) VAR MI YOK MU Bahar yeni bölüm ne zaman, 11. bölüm hangi gün yayınlanacak İşte 7 Mayıs Show TV yayın akışı

BAHAR BU AKŞAM (7 MAYIS) VAR MI YOK MU? Bahar yeni bölüm ne zaman, 11. bölüm hangi gün yayınlanacak? İşte 7 Mayıs Show TV yayın akışı!

Bahar yeni bölüm tarihi ve fragmanı izleyenler tarafından 11. bölüm bugün merakla bekleniyor. Bahar bu hafta var mı yok mu, sorusu 7 Mayıs TV yayın akışı ile dizinin takipçileri tarafından araştırılıyor. Demet Evgar'ın Bahar karakterine hayat verdiği dizi her Salı akşamı izleyici karşısına çıkıyor. Sevilen dizi geçen haftalarda bayram haftası nedeniyle 1 hafta ekranlardan uzak kalmıştı. Bu sebeple Bahar 11. bölüm yayın tarihi ve günü merak ediliyor. 7 Mayıs 2024 Salı günü TV yayın akışı belli oldu. Peki Bahar bu hafta var mı yok mu? Bahar yeni bölüm ne zaman? 7 Mayıs Show TV yayın akışı!

7.05.2024Televizyon
Süper Ligde teknik direktör kıyımı Bu sezon tarihe geçti

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! Bu sezon tarihe geçti

Trendyol Süper Lig'de en çok teknik direktör değişikliği yaşanılan sezonlardan biri yaşanıyor.

7.05.2024Futbol
9. YARGI PAKETİ MADDELERİ ONAYLANDI MI BAKAN TUNÇUN GÜNDEMİNDEYDİ (7 MAYIS 2024) | Yeni yargı paketi ne zaman çıkacak 9. Yargı Paketinde ceza indirimi veya af var mı, maddeleri arasında neler var İşte, Yargı Paketi maddeleri

9. YARGI PAKETİ MADDELERİ ONAYLANDI MI? BAKAN TUNÇ'UN GÜNDEMİNDEYDİ (7 MAYIS 2024) | Yeni yargı paketi ne zaman çıkacak? 9. Yargı Paketi'nde ceza indirimi veya af var mı, maddeleri arasında neler var? İşte, Yargı Paketi maddeleri

9. Yargı Paketi son dakika haberleri ile 7 Mayıs 2024 tarihinde mahkum yakınları tarafından da yakından takip ediliyor. Ceza indirimi, kripto varlıklar, turist rehberleri ve yol geçiş ücretleri, seyir güveliği ile gemi bağlama ücretleri gibi pek çok madde yakından takip ediliyor. Adalet Bakanlığı tarafından çalışmalar devam ederken, 9. Yargı Paketi kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Ülkemizde 'cezasızlık' algısını ortadan kaldırmaya yönelik 'yapanın yanına kar kalmamasına' yönelik bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var. Bununla ilgili taslak çalışmalarını milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız." ifadelerinde bulundu. Yeni yargı paketi ile ceza indirimi beklentileri de kamuoyunda yer alıyor. Peki, 9. Yargı Paket maddeleri nelerdir ve son gelişmeleri neler? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

7.05.2024Bilgi
Astımda eğitim güç verir: Bilgi anahtardır

Astımda eğitim güç verir: Bilgi anahtardır

Astım; tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren, kronik bir hava (nefes) yolu hastalığıdır.

7.05.2024Advertorial
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü

Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve yüz, kol ve rahim nakilleriyle dünyaca tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan ile Dolmabahçe Sarayı'nda görüştü.

7.05.2024Gündem
Eski sevgilisinin sırrını açık etti: Asansörde öpüşürken ön dişimi kırdı

Eski sevgilisinin sırrını açık etti: Asansörde öpüşürken ön dişimi kırdı

Ünlü yıldız son günlerde yaşadığı çalkantılı hayat ve olaylı boşanma davasıyla konuşuluyordu. Geçtiğimiz haftadan bu yana da yaptığı ilginç açıklamalar kelimenin tam anlamıyla olay oluyor. Beş çocukla dul kaldığı için sevgili bulamayacağını söyleyerek dikkat çeken yıldız, şimdi de yeni açıklamasıyla gündemin ilk sıralarına yerleşti.

7.05.2024Magazin
MEB ORTAK SINAV ÖRNEK SORULARI (7 MAYIS 2024):  2’nci dönem 2’nci yazılı sınav örnek sorular kitapçığı yayımlandı

MEB ORTAK SINAV ÖRNEK SORULARI (7 MAYIS 2024): 2’nci dönem 2’nci yazılı sınav örnek sorular kitapçığı yayımlandı

MEB 2. dönem 2. yazılı sınav için örnek soru kitapçıklarını yayımladı. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul ve liselerde yapılacak ikinci dönem 1’inci yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıklarını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Açık uçlu olacak şekilde gerçekleşecek olan sınavda, değerlendirmeler de belirtilen usulde gerçekleşecek. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı 2. dönem 2. yazılı örnek soruları ve kitapçıkları bilgisi

7.05.2024Bilgi
Silah tutukluk yaptı, suikasttan şans eseri kurtuldu Saldırganın evine giden polis bir beden daha buldu

Silah tutukluk yaptı, suikasttan şans eseri kurtuldu! Saldırganın evine giden polis bir beden daha buldu

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde kilisede vaaz veren bir papaz, suikast girişiminden saldırganın silahının tutukluk yapması sayesinde kurtuldu. Yaşanan korku dolu anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

7.05.2024Dünya
Yazılı sınavlar için örnek sorular yayımlandı

Yazılı sınavlar için örnek sorular yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde yapılacak 2’nci dönem 2’nci yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıklarını yayımladı.

7.05.2024Eğitim
Adli tatil ne zaman başlayacak 2024 adli tatil başlangıç tarihi belli oldu İşte merak edilen detaylar

Adli tatil ne zaman başlayacak? 2024 adli tatil başlangıç tarihi belli oldu! İşte merak edilen detaylar

Adli tatil 2024 için geri sayım sürüyor. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte adli kurumlarda işi olanlar merak içerisinde "Adli tatil ne zaman başlayacak?" sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte araştırılan tarihle ilgili ayrıntılar...

7.05.2024Bilgi
Antalyadaki teleferik faciasında yeni gelişme: CHPli başkan için istenen ceza belli oldu

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: CHP'li başkan için istenen ceza belli oldu

Antalya'da, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Mesut Kocagöz'ün de aralarında olduğu 5'i tutuklu 12 şüphelinin, 27 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, kazada Kocagöz'ün asli kusurlu olduğu belirtildi.

7.05.2024Gündem
Anlaştığı müteahhitten daireleri alamadı çılgına döndü Tahliye kararına direndi, binayı ateşe verdi

Anlaştığı müteahhitten daireleri alamadı çılgına döndü! Tahliye kararına direndi, binayı ateşe verdi

İstanbul Şişli’de müteahhit ile anlaşarak yaşadıkları gecekondunun yerine apartman yapılan aile, söz verilen 3 daireyi alamayınca kendilerini eve kapadı. Müteahhit tahliye kararıyla gelince, Muammer Şengöz apartmanın çatısına çıkarak benzin döküp binayı ateşe vermeye çalıştı. Polisin müdahale ettiği olayda 3 kişi gözaltına alındı.

7.05.2024Gündem
Bir zamanlar aralarından su sızmazdı… Asi prens Harry’nin içi yengesi Kate için yanıyor… Son sözü ‘en tepede’ duran söyleyecek

Bir zamanlar aralarından su sızmazdı… Asi prens Harry’nin içi yengesi Kate için yanıyor… Son sözü ‘en tepede’ duran söyleyecek

İngiliz kraliyet ailesi içindeki dengeler son birkaç yıldır çok değişti hatta aileyi temelden sarsacak birçok olay üst üste yaşandı. Bu da dünyanın karşısına hep her şey yolundaymış gibi çıkmak zorunda kalan aileyi ve hepsi birer pop yıldızı gibi muamele gören üyelerini epey sarstı…

7.05.2024Magazin
Pasaport harcı ne kadar 2024 Pasaport harç ücretleri: 1,2,3 ve 10 yıllık

Pasaport harcı ne kadar? 2024 Pasaport harç ücretleri: 1,2,3 ve 10 yıllık

Pasaport ücreti 2024 yılında güncellendi. 2024 yılı itibarıyla değerli kağıtlardan alınan ücret tarifesi belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği'ne göre zamlı pasaport ücretleri de açıklandı. Peki, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl ve 10 yıllık pasaport ücreti ne kadar, kaç TL oldu? İşte pasaport ücretleri 2024 güncel fiyatları...

7.05.2024Bilgi
Bizim Köylü filmi konusu nedir, oyuncuları kimler TVde ilk kez yayınlanıyor

Bizim Köylü filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? TV'de ilk kez yayınlanıyor!

Bizim Köylü filmi televizyonda ilk kez NOW Tv ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Filmin detayları merak ediliyor. Filmin yönetmeliğini Gün Doğa Sarı üstleniyor. İşte Bizim Köylü filmi konusu ve oyuncuları...

7.05.2024Televizyon
Fenerbahçenin eski futbolcularından Konyaspor maçı sonrası flaş yorumlar: Şampiyonluk gitti Bu kadro Jesusta olsaydı...

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Konyaspor maçı sonrası flaş yorumlar: Şampiyonluk gitti! Bu kadro Jesus'ta olsaydı...

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 35.haftasında deplasmanda Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Kümede kalma savaşı veren rakibine göre oldukça etkisiz bir futbol ortaya koyan sarı-lacivertliler, Galatasaray ile arasındaki puan farkının 6’ya yükselmesiyle şampiyonluk şansını iyice zora soktu. Bir dönem Fenerbahçe’de forma giyen eski oyuncular Mahmut Hanefi, Fatih Akyel ve Mehmet Yozgatlı, sarı-lacivertli ekibin son dönemde hayal kırıklığı yaratan performansını ve şampiyonluk şansını Spor Arena’ya değerlendirdi.

7.05.2024Futbol
Bakan Kacır, Yeni Uzay Görevi ve Bilim Misyonu konulu basın toplantısı düzenledi

Bakan Kacır, Yeni Uzay Görevi ve Bilim Misyonu konulu basın toplantısı düzenledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay seyahatiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

7.05.2024Ekonomi
Kuveyt Emiri Ankarada

Kuveyt Emiri Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’ı Esenboğa Havalimanı’nda resmi törenle karşıladı.

7.05.2024Gündem
Kurban kesmek kimlere farz, kimlere farz değil Ailede kimler kurban kesebilir

Kurban kesmek kimlere farz, kimlere farz değil? Ailede kimler kurban kesebilir?

İslam dini için büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak. Kurban kesmenin şartları ve yükümlülüğü de bu ibadeti yerine getirmek isteyen kişilerce merak ediliyor. Diyanet “Kurban kesmek kimlere farz?” sorusu ile ilgili fetvasını açıkladı. Kurban kesmek, İslam'da önemli bir ibadet olup özellikle Kurban Bayramı'nda yerine getirilir. Bu dini pratiğin amacı, Allah'a yakınlık göstermek ve O'na teslimiyeti simgelemektir. Ayrıca, kurban etinin bir kısmı ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak toplumsal dayanışma ve paylaşım ruhu güçlendirilir. Peki, Ailede kurban kesmek kime düşer? Kimler kurban kesmekle yükümlüdür?

7.05.2024Bilgi
TV8,5 YAYIN AKIŞI PROGRAMI 7 MAYIS: Bu akşam TV8,5ta hangi maçlar şifresiz yayınlanacak, kimin maçı var Şampiyonlar Liginde yarı final mücadelesi sürüyor

TV8,5 YAYIN AKIŞI PROGRAMI 7 MAYIS: Bu akşam TV8,5'ta hangi maçlar şifresiz yayınlanacak, kimin maçı var? Şampiyonlar Ligi'nde yarı final mücadelesi sürüyor!

TV8,5 yayın akışı listesi, 7 Mayıs Salı günü Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesini takip etmek isteyenler tarafından araştırılıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final karşılaşmaları tüm heyecanıyla sürüyor. PSG, Fransa Ligue 1'de şampiyonluğunu ilan eden PSG, Almanya'da 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Dortmund'u ağırlayacak. Mücadelenin ardından Devler Ligi'nde yarı final biletini alacak ilk takım netleşecek. TV 8,5 ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak maçlar belli oldu. Peki bu akşam TV8,5'ta hangi maçlar var? İşte 7 Mayıs TV8,5 yayın akışı listesi...

7.05.2024Spor Arena
İki kızdan biri şimdi çok ünlü... 40 yıl sonra aynı poz

İki kızdan biri şimdi çok ünlü... 40 yıl sonra aynı poz!

Ünlü oyuncu ve arkadaşından yıllar sonra aynı poz...

7.05.2024Hayat

Yazar Sonuçları

Mutfak kültürü sınırları kaldırıyor…

Mutfak kültürü sınırları kaldırıyor…

HER zaman söylüyorum; doğru yönetilen bir gastronomi turizmi kentlerin marka değerine paha biçilemez bir katkı sunuyor.

7.05.2024