GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.693.035 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

Hem işime hem aileme vakit ayırmayı öğrendim

Hem işime hem aileme vakit ayırmayı öğrendim

Ünlü popçu Bengü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Lefkoşa Concorde Tower Otel’de sevenleriyle buluştu.

20.05.2024Stil
Temmuz ayı memur maaş zammı 2024 | 4 aylık enflasyon farkına göre temmuzda memurlara ne kadar zam yapılacak

Temmuz ayı memur maaş zammı 2024 | 4 aylık enflasyon farkına göre temmuzda memurlara ne kadar zam yapılacak?

Milyonlarca memur, Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olası zam oranlarını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" açıklaması, dikkatleri memur maaşlarına yapılacak zamma çevirdi. Memurlara temmuzda ne kadar zam olacak? sorusu da bu sebeple yanıt bekliyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları, büyük ölçüde enflasyon farkına bağlı olarak belirleniyor. TÜİK, Mayıs ayının başında yılın ilk dört ayına ait enflasyon verilerini açıkladı. Bu veriler, Temmuz ayında memurların alacağı zammın ipuçlarını veriyor. İlk dört ayda açıklanan enflasyon farkı, maaş artışlarının temelini oluşturuyor. İlk dört aylık enflasyon verilerine göre, memur maaşlarında beklenen zam oranı şekillenmeye başladı. Ancak kesin rakamlar, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netleşecek.

20.05.2024Bilgi
Bakan Şimşekten kira artış sınırı açıklaması 2024 Temmuz ayında %25 kira zam sınırı kalkacak mı, kira artış oranı ne kadar olacak

Bakan Şimşek'ten kira artış sınırı açıklaması! 2024 Temmuz ayında %25 kira zam sınırı kalkacak mı, kira artış oranı ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'e verdiği özel röportajda, ekonomi ve kira artış oranları hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Kira artış sınırı kalktı mı? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Özellikle Temmuz 2024 kira zam sınırı konusundaki açıklamaları dikkat çekti. Bakan Şimşek, piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inandığını vurguladı. Son iki yıldır uygulanan fahiş fiyat artışlarına yönelik düzenlemeler hakkında konuşan Bakan Şimşek, “Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bütün alanlarda müdahale edilmemeli.” dedi. Kira artış oranlarının belirlenmesinde, enflasyon ve genel ekonomik durum önemli rol oynuyor. Peki, Temmuz 2024 kira artış oranı ne kadar olacak?

20.05.2024Bilgi
Hareket Proje Taşımacılık borsada ne zaman işlem görecek, bireysele kaç lot verdi Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı

Hareket Proje Taşımacılık borsada ne zaman işlem görecek, bireysele kaç lot verdi? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Hareket Proje Taşımacılığı'nın halka arz süreci başarıyla tamamlandı. Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bu süreçte, sonuçlar nihayet belli oldu. "Hareket Proje halka arz kaç lot verdi?" sorusu, yatırım camiasında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Hareket Proje'nin halka arzında, toplam 24 milyon TL nominal değerindeki hisseler, birim fiyatı 70 TL üzerinden yatırımcılara sunuldu. Bu arz, yatırımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve kısa sürede talep toplama işlemleri tamamlandı. Peki, Hareket Proje Taşımacılık borsada ne zaman işlem görecek? İşte halka arz sonuçları!

20.05.2024Bilgi
Bugün benzine, motorine (mazota) indirim ya da zam var mı Yeni hafta akaryakıt fiyatları 20 Mayıs 2024

Bugün benzine, motorine (mazota) indirim ya da zam var mı? Yeni hafta akaryakıt fiyatları 20 Mayıs 2024!

Son dönemde başlatılan akaryakıt tek fiyat uygulaması, otomobil sahiplerinin dikkatini İstanbul, Ankara ve İzmir'deki benzin ve motorin fiyatlarına çekti. Akaryakıta gelen indirim ve zam haberleri takip ediliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler, özellikle ulaşım sektörü çalışanları için kritik bir öneme sahip. Taksi şoförleri, otobüs işletmeleri ve lojistik firmaları, bu fiyat değişikliklerinden doğrudan etkileniyor. Her bir fiyat artışı veya indirimi, sektördeki maliyetleri ve karlılığı önemli ölçüde etkiliyor. Peki, 20 Mayıs 2024 tarihinde benzin ve motorin (mazot) fiyatlarında indirim ya da zam var mı? İşte güncel akaryakıt fiyatları 20 Mayıs 2024!

20.05.2024Bilgi
Ambulans filmi konusu nedir, oyuncuları kimler TV’de ilk kez yayınlanıyor

Ambulans filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? TV’de ilk kez yayınlanıyor!

Başrollerini Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II ve Eiza González'in paylaştığı Ambulans filmi 20 Mayıs Pazartesi akşamı TV’de ilk kez ekranlara geliyor. Yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Michael Bay’in oturduğu film, heyecan dolu sahneleriyle izleyicileri ekran karşısına kilitlemeyi başarıyor. Ambulans, birçok suça bulaşmış evlatlık kardeşiyle bir banka soygununa karışan eski bir askerin hikayesini konu ediyor. Peki, Ambulans konusu nedir, oyuncuları kimler?

20.05.2024Televizyon
Adanada sulama kanalına giren genç, akıntıya kapıldı Arama-kurtarma çalışması başlatıldı

Adana'da sulama kanalına giren genç, akıntıya kapıldı! Arama-kurtarma çalışması başlatıldı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde sulama kanalına giren 18 yaşındaki Mecid Barho, akıntıya kapılarak kayboldu. Dalgıç polisler Barho'yu bulmak için arama çalışması başlattı.

20.05.2024Gündem
SÜPER LİG 38. HAFTA MAÇ PROGRAMI || Süper Ligde bu hafta hangi maçlar var, ne zaman, saat kaçta

SÜPER LİG 38. HAFTA MAÇ PROGRAMI || Süper Lig'de bu hafta hangi maçlar var, ne zaman, saat kaçta?

Süper Lig son haftada oynanacak maçların saati açıklandı. Şampiyonluk düğümü ve küme düşen diğer iki takım, son haftada oynanacak maçlarla belli olacak. TFF, Süper Lig 38. hafta maçlarını paylaştı. Peki Süper Lig'de bu hafta hangi maçlar var? İşte ayrıntılar...

20.05.2024Spor Arena
Burdur’da yaşlı adamı dövüp gasbetti 1 kilometre kovalamaca sonunda yakaladı

Burdur’da yaşlı adamı dövüp gasbetti! 1 kilometre kovalamaca sonunda yakaladı

Burdur’da sokakta yürüyen Halil T.'nin (68) gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasbedip darbeden şüpheli M.A. (22), polis ekibi tarafından yaklaşık 1 kilometre süren kovalamacanın ardından yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüpheli M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

20.05.2024Haber
BAĞ-KUR 7200 prim son durum gelişmeleri | Esnafa erken emeklilik ne zaman çıkacak, 7200 prim sayısı yasalaştı mı, Meclisten geçti mi

BAĞ-KUR 7200 prim son durum gelişmeleri | Esnafa erken emeklilik ne zaman çıkacak, 7200 prim sayısı yasalaştı mı, Meclis'ten geçti mi?

Bağ-Kur'luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne indirilmesi yönündeki gelişmeler, esnaf camiasında büyük bir heyecanla takip ediliyor. Bağkur 7200 prim güne düştü mü? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemenin seçim öncesi verilen vaatler arasında yer aldığını ve çalışmaların hızla sürdüğünü açıkladı. Bakan Işıkhan, Bağ-Kur'luların erken emeklilik beklentilerini karşılamak amacıyla, prim gün sayısının düşürülmesi konusunda yoğun bir çaba içinde olduklarını belirtti. Bu düzenleme ile esnaflar, daha erken emekli olma fırsatına sahip olacak. Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin yasalaşması için gerekli adımların atıldığını ve sürecin titizlikle takip edildiğini ifade etti. Esnafın emeklilik koşullarının iyileştirilmesi hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük bir önem taşıyor. Peki, Bağ-Kur 7200 prim Meclis’ten geçti mi?

20.05.2024Bilgi
Burdurda sokakta yürüyen adamı döverek gasbetti Kaçan şüpheli 1 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalandı

Burdur'da sokakta yürüyen adamı döverek gasbetti! Kaçan şüpheli 1 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalandı

Burdur’da sokakta yürüyen Halil T.'nin (68) gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasbedip darbeden şüpheli M.A. (22), polis ekibi tarafından yaklaşık 1 kilometre süren kovalamacanın ardından yakalandı. Mahkemeye çıkarılan şüpheli M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

20.05.2024Gündem
Kızıl Goncalar Cüneytin babası Vahit kimdir Kızıl Goncaların Vahiti Tolga Tekin kaç yaşında, hangi dizi ve filmlerde oynadı

Kızıl Goncalar Cüneyt'in babası Vahit kimdir? Kızıl Goncalar'ın Vahit'i Tolga Tekin kaç yaşında, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Kızıl Goncalar Vahit, izleyenler tarafından merak ediliyor. Kızıl Goncalar 19. bölümü ile sezon finaline giriyor. İlgiyle takip diziye geçtiğimiz hafta Cüneyd'in babası Vahit diziye dahil oldu. Dizinin son bölümünde Tolga Tekin, Vahit karakteri ile izleyici karşısına çıktı. Levent (Özcan Deniz) ve Meryem’in (Özgü Namal) hikayesine odaklanan dizinin sezon finali merakla bekleniyor. Peki Kızıl Goncalar Cüneyt'in babası Vahit kimdir? Tolga Tekin kaç yaşında, hangi dizi ve filmlerde oynadı? İşte ayrıntılar...

İztuzu Plajı nerede, nasıl gidilir İztuzu Plajı ücretsiz mi İşte, Muğla İztuzu Plaşı giriş ücreti

İztuzu Plajı nerede, nasıl gidilir? İztuzu Plajı ücretsiz mi? İşte, Muğla İztuzu Plaşı giriş ücreti

Muğla iline bağlı olan Dalyan İlçesi’nde bulunan İztuzu Plajı Yaklaşık 4 buçuk uzunlukta bir Akdeniz Plajı’dır. Oldukça uzun ve geniş olan İztuzu Plajı yaz ayları boyunca birçok turisti ağırlar. Bölge Caretta carettaların yumurta bıraktığı yer olan bir proje olduğu için de Kaplumbağa Plajı olarak da adlandırılmaktadır. İztuzu Plajı doğa ile iç içe bir tatil seçeneği ve içinde dünyanın en güzel manzaralarından biri olarak karşımıza çıkar. Peki, İztuzu Plajı nerede, nasıl gidilir? İztuzu Plajı ücretsiz mi? İşte merak edilenler...

20.05.2024Bilgi
Hatalı park yaptı, aracını polisin üzerine sürdü... O anlar kamerada

Hatalı park yaptı, aracını polisin üzerine sürdü... O anlar kamerada

Aksaray’da aracını hatalı park eden sürücü, aracın kaldırılması için kendisini uyaran trafik polisinin üzerine araç sürdü. Ardahan A. isimli sürücü, polis ekiplerinin müdahalesi ile durduruldu. Yaşanan olay cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

20.05.2024Haber
Konyada dehşet Nazlı Akdoğan, 4. kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti

Konya'da dehşet! Nazlı Akdoğan, 4. kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti

Konya'nın Selçuklu ilçesinde 7 katlı binanın 4'üncü katında oturan Nazlı Akdoğan (40), bilinmeyen bir nedenle pencereden düşerek hayatını kaybetti. Akdoğan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

20.05.2024Gündem
Ünlü oyuncu anne oldu… Kızını evinin salonunda doğurdu

Ünlü oyuncu anne oldu… Kızını evinin salonunda doğurdu!

Gösteri dünyasının en ünlü müzisyenlerinden biri olan David Foster’ın kızı, kendisi de ünlü bir oyuncu olan Erin Foster annelik heyecanını ilk kez tattı.

20.05.2024Magazin
Teleferik faciasında soruşturmaya 19 kişi daha eklendi

Teleferik faciasında soruşturmaya 19 kişi daha eklendi

Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı, 174 kişinin de 23 saat boyunca havada mahsur kaldığı teleferik kazasına ilişkin İçişleri Bakanlığı, 19 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

20.05.2024Gündem
Canlı: Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten Fenerbahçe maçı sonrasında yaşananlarla ilgili flaş açıklamalar

Canlı: Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe maçı sonrasında yaşananlarla ilgili flaş açıklamalar!

Galatasaray ile Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında kozlarını paylaşmıştı. Sarı - lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşma sonrasında yaşanan olaylar spor kamuoyunun gündemine oturmuştu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe maçına dair açıklamalarda bulunuyor...

20.05.2024Futbol
Aksarayda aracını kendisini uyaran trafik polisinin üzerine sürdü O anlar kamerada

Aksaray'da aracını kendisini uyaran trafik polisinin üzerine sürdü! O anlar kamerada

Aksaray’da aracını hatalı park eden sürücü, aracın kaldırılması için kendisini uyaran trafik polisinin üzerine araç sürdü. Ardahan A. isimli sürücü, polis ekiplerinin müdahalesi ile durduruldu. Yaşanan olay cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

20.05.2024Gündem
Manisada Babama gidiyorum diyerek evden ayrılan Selin Öztürkten 41 gündür haber yok

Manisa'da 'Babama gidiyorum' diyerek evden ayrılan Selin Öztürk'ten 41 gündür haber yok

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde annesinin evinden “Babama gidiyorum” diyerek çıkan Selin Öztürk’ten (22), 41 gündür haber alınamıyor. Polise kayıp başvurusunda bulunan annesi Yeliz Karalar (46), "Kızıma dönmesi için çağrıda bulunmak isterdim ama yaşadığından emin olamıyorum. Telefonunu kapatacak bir çocuk değil. O yüzden ne kadar çağrı yapsam da boş. Zorla bir yerde tutuluyor olabilir, öldürülmüş olabilir. Günlerdir ne yemek yiyebiliyorum ne de uyku uyuyabiliyorum. Gözüm hep kapıda" ifadelerini kullandı.

20.05.2024Haber
Ticaret Bakanı Bolat, Malili mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Bolat, Malili mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara'da Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile bir araya geldi.

20.05.2024Ekonomi
Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında İranın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbirin hayatı ve biyografisi

Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında? İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir'in hayatı ve biyografisi

İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle birlikte gözler yeni başkan adayına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı görevini cumhurbaşkanı yardımcısı Muhammed Muhbir devralacak. Peki, Muhammed Muhbir kimdir, kaç yaşında? İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir'in hayatı ve biyografisi

20.05.2024Bilgi
Bakan Uraloğlu: Geleceğimizi bilimin ışığında inşa etmeliyiz

Bakan Uraloğlu: Geleceğimizi bilimin ışığında inşa etmeliyiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Günümüzün hafızasını gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerimizi muhafaza etmeli, onları daha da zenginleştirmeli ve modern imkanlarla donatmalıyız. Ülkemizin topyekun gelişmesi için de okumalıyız, okutmalıyız. Ve bizler de geçmişimizi kitaplardan öğrenmeli, geleceğimizi kitapların, bilimin ışığında inşa etmeliyiz" dedi.

20.05.2024Ekonomi
Tefeci çetesine operasyon: Haydar Dümenin eşini de dolandırmışlar

Tefeci çetesine operasyon: Haydar Dümen'in eşini de dolandırmışlar

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen tefecilik operasyonunda, verdikleri para karşılığında mağdurların taşınmazlarına el koydukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mağdurların içinde 2022 yılında hayatını kaybeden psikiyatr Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen de bulunuyor. 5 katlı mülkünü satmak isteyen Dümen’in, acil paraya ihtiyacı olduğunu için tefecilerin ağına düştüğü belirlendi. 30 milyon lira vereceklerini iddia eden tefecilerin Dümen'in buluşma yerinde kolundaki saat ile 10 bin dolar parasının da gasp edildiği öğrenildi.

20.05.2024Haber
AÖL 3. DÖNEM SINAV TAKVİMİ 2024 || MEB Açık lise 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak, sınav giriş belgesi hangi tarihte yayınlanacak

AÖL 3. DÖNEM SINAV TAKVİMİ 2024 || MEB Açık lise 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak, sınav giriş belgesi hangi tarihte yayınlanacak?

MEB AÖL kayıt yenileme işlemlerinde son güne gelindi. Lise eğitimini açıkta sürdüren öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini belirlenen gün ve saate kadar tamamlayacak. Kayıt yenileme işlemleri bittikten sonra ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacak. Öğrenciler, ders seçimlerini Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden tamamlayabilecek ancak kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacak. Peki Açık lise 3. dönem sınavları ne zaman, sınav giriş belgesi hangi tarihte yayınlanacak? İşte ayrıntılar...

20.05.2024Bilgi
İzmirde terör örgütü DEAŞa operasyonda 20 tutuklama

İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a operasyonda 20 tutuklama

İZMİR'de DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda yakalanan 20 şüpheli, tutuklandı.

20.05.2024Gündem
Ayhan Bora Kaplan için çalışanların isimlerini vermişti... Gizli tanık ifadelerini geri çekti Tanık Erkan Doğan anlattı: 2 gün alıkonuldum, dişlerim söküldü

'Ayhan Bora Kaplan' için çalışanların isimlerini vermişti... Gizli tanık ifadelerini geri çekti! Tanık Erkan Doğan anlattı: 2 gün alıkonuldum, dişlerim söküldü

Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu, 61 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini açıkladı. Tanık Erkan Doğan'ın ifadelerine sinirlenen Bora Kaplan da duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

20.05.2024Gündem
Karşıyaka - Galatasaray Ekmas maçındaki hareketi olay yaratan Buğrahan Tuncer özür diledi Bir anlık öfkeyle...

Karşıyaka - Galatasaray Ekmas maçındaki hareketi olay yaratan Buğrahan Tuncer özür diledi! 'Bir anlık öfkeyle...'

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında Pınar Karşıyaka, Galatasaray Ekmas'ı 97-82 yenerek yarı finale çıkmıştı. Galatasaraylı Buğrahan Tuncer'in hareketleri taraftardan tepki görmüştü. Tuncer, yayımladığı mesajda özür diledi.

20.05.2024Basketbol
Türkiye Kupası finali 2024 ne zaman oynanacak Beşiktaş – Trabzonspor ZTK final maçı hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda

Türkiye Kupası finali 2024 ne zaman oynanacak? Beşiktaş – Trabzonspor ZTK final maçı hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), merakla beklenen Ziraat Türkiye Kupası finali tarihini açıkladı. Beşiktaş ve Trabzonspor arasında oynanacak bu dev karşılaşma için heyecan dorukta. Futbolseverler, "Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman ve nerede oynanacak?" sorusunun yanıtını arıyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı açıklamaya göre, Ziraat Türkiye Kupası finali 2024 tarihi netleşti. Beşiktaş ve Trabzonspor'un kozlarını paylaşacağı bu önemli maç, futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Final maçı için belirlenen tarih ve stat, taraftarların merakını giderdi. Ziraat Türkiye Kupası finali, 2024 yılı Mayıs ayında gerçekleşecek ve hangi statta oynanacağı da belli oldu. Peki, Türkiye Kupası Beşiktaş – Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? İşte, Beşiktaş - Trabzonspor final maçı hakkında tüm detaylar...

20.05.2024Spor Arena
Manisada Babama gidiyorum diyerek evden çıkan Selin Öztürk 41 gündür kayıp

Manisa'da 'Babama gidiyorum' diyerek evden çıkan Selin Öztürk 41 gündür kayıp

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde annesinin evinden “Babama gidiyorum” diyerek çıkan Selin Öztürk’ten (22), 41 gündür haber alınamıyor. Polise kayıp başvurusunda bulunan annesi Yeliz Karalar (46), "Kızıma dönmesi için çağrıda bulunmak isterdim ama yaşadığından emin olamıyorum. Telefonunu kapatacak bir çocuk değil. O yüzden ne kadar çağrı yapsam da boş. Zorla bir yerde tutuluyor olabilir, öldürülmüş olabilir. Günlerdir ne yemek yiyebiliyorum ne de uyku uyuyabiliyorum. Gözüm hep kapıda" ifadelerini kullandı.

20.05.2024Gündem
Haydar Dümenin eşine 30 milyonluk tuzak Kolundaki saati de aldılar

Haydar Dümen'in eşine 30 milyonluk tuzak! Kolundaki saati de aldılar

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen tefecilik operasyonunda, verdikleri para karşılığında mağdurların taşınmazlarına el koydukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mağdurların içinde 2022 yılında hayatını kaybeden psikiyatr Haydar Dümen'in eşi Gülten Dümen de bulunuyor. 5 katlı mülkünü satmak isteyen Dümen’in, acil paraya ihtiyacı olduğunu için tefecilerin ağına düştüğü belirlendi. 30 milyon lira vereceklerini iddia eden tefecilerin Dümen'in buluşma yerinde kolundaki saat ile 10 bin dolar parasının da gasp edildiği öğrenildi.

20.05.2024Gündem
A101 23 Mayıs 2024 kataloğu YENİ || A101de bu hafta neler var A101 İki Tekerlekli Elektrikli Moped, Torbasız Elektrikli Süpürge getiriyor...

A101 23 Mayıs 2024 kataloğu YENİ || A101'de bu hafta neler var? A101 İki Tekerlekli Elektrikli Moped, Torbasız Elektrikli Süpürge getiriyor...

A101 23 Mayıs 2024 kataloğu yayımlandı. A101 katalog ürünleri alışveriş severler tarafından merak ediliyor. A101'de bu hafta İki Tekerlekli Elektrikli Moped, Torbasız Cyclonic Elektrikli Süpürge ilgi görüyor. A101 aktüel ürünler kataloğu 23 Mayıs 2024 içerisinde; Onvo Ultra HD Android 65'' Smart Led TV 16.499 TL, Toshiba 55'' Ultra HD QLED Android TV 18.999 TL, Piranha Akıllı Bileklik 219 TL'den satışta olacak. Peki, a101'de bu hafta neler var? İşte, A101 aktüel 23 Mayıs 2024 kataloğu tamamı...

20.05.2024Bilgi
Gümüş, borsa & döviz kurları üzerine

Gümüş, borsa & döviz kurları üzerine

Gümüş, borsa & döviz kurları üzerine

20.05.2024Ekonomi
ALTIN FİYATLARI YENİ HAFTAYA DEĞER ARTIŞIYLA BAŞLADI Çeyrek ve gram altın fiyatları son dakika alış - satış tablosu || 20  Mayıs altın fiyatları bugün ne kadar, kaç TL

ALTIN FİYATLARI YENİ HAFTAYA DEĞER ARTIŞIYLA BAŞLADI! Çeyrek ve gram altın fiyatları son dakika alış - satış tablosu || 20  Mayıs altın fiyatları bugün ne kadar, kaç TL? 

Altın fiyatları 20 Mayıs Pazartesi gününe değer artışıyla başladı. Geçtiğimiz hafta yatay yönlü bir seyir izleyen ancak haftanın son işlem gününde yeniden yukarı yönlü seyir izleyen altın, yeni haftanın ilk iş gününde de yukarı yönlü seyrini muhafaza ediyor. Gün içerisinde işlem yapacaklar ve ekonomi gündemini takip edenler ise merak içerisinde "Çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar, kaç TL?" sorusunun cevabını araştırıyor. İşte güncel çeyrek ve gram altın fiyatları 20 Mayıs alış satış tablosu...

20.05.2024Bilgi
Fenerbahçe İstanbulspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda Şampiyonluk düğümünde kritik karşılaşma TFF 38. hafta fikstür bilgisi

Fenerbahçe İstanbulspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyonluk düğümünde kritik karşılaşma! TFF 38. hafta fikstür bilgisi

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig 38. hafta karşılaşmaları kapsamında İstanbulspor'u konuk edecek. Şampiyonluk düğümünü çözecek karşılamada Fenerbahçe galibiyeti arayacak. Şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip olan müsabakanın günü, saati ve kanalını merak ediyor. Peki, Fenerbahçe İstanbulspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte FB İstanbulspor maçı saati ve kanalı...

20.05.2024Futbol
Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar: 6-8 Ekim olayı devlete isyan girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: 6-8 Ekim olayı devlete isyan girişimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 6-8 Ekim olaylarının davasında verilen kararları değerlendiren Erdoğan, "Bu hadise asla protesto gösterisi değil, 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü terör kalkışmasıdır. Devlete karşı bir isyan girişiminde bulundular." dedi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "Yurt dışına kaçan alçakların peşini de bırakmayacağız. Son FETÖ'cü hain hesap verene kadar enselerinde olacağız." ifadelerini kullandı.

20.05.2024Haber
38 kişiye mezar olmuştu 6 Şubat depreminde yıkılan Dündar Apartmanı davasında karar

38 kişiye mezar olmuştu! 6 Şubat depreminde yıkılan Dündar Apartmanı davasında karar

Diyarbakır'da 6 Şubat depreminde yıkılıp 38 kişinin hayatını kaybettiği, 37 kişinin de yaralandığı Dündar Apartmanı’na ilişkin görülen davada karar açıklandı. Davada tutuklu 2 müteahhit İlhami Dündar ile Sercan Erbey, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 13 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

20.05.2024Gündem
FAİZ KARARI MAYIS 2024 || Merkez Bankası Para Politikası Kurulu PPK Mayıs ayı  toplantısı ne zaman Geri sayım başladı  Faiz kararı ne zaman açıklanacak Faizler yükselecek mi İşte merak edilen ayrıntılar

FAİZ KARARI MAYIS 2024 || Merkez Bankası Para Politikası Kurulu PPK Mayıs ayı  toplantısı ne zaman? Geri sayım başladı! Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler yükselecek mi? İşte merak edilen ayrıntılar

Mayıs ayı faiz kararı öncesi geri sayım sürüyor. Ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar merak içerisinde "Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere faiz kararı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu PPK toplantısı sonrasında belli oluyor. PPK toplantı tarihi belli oldu. Peki, Mayıs ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen sorunun cevabı...

20.05.2024Bilgi
İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü, bulundu mu Son dakika: AKINCI ENKAZI BULDU ilk açıklama geldi İşte İranı sarsan kazada son durum

İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü, bulundu mu? Son dakika: AKINCI ENKAZI BULDU ilk açıklama geldi! İşte İran'ı sarsan kazada son durum

Baraj açılışı için gittiği Azerbaycan'dan dönüşü sırasında helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Rsisi'nin akıbeti merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise "İbrahim Reisi bulundu mu?" ve "İbrahim Reisi öldü mü?" sorularının cevabı araştırılıyor. Hemen belirtelim ki İnsansız Hava Aracı Akıncı'nın destek verdiği arama kurtarma faaliyetlerinden haber geldi. İbrahim Reisi'nin içerisinde bulunduğu düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Peki, İbrahim Reisi öldü mü? İşte İran kaynaklarından gelen son dakika İbrahim Reisi açıklaması....

20.05.2024Bilgi
KPSS GEÇ BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI|| ÖSYM sınav takvimi: 2024 KPSS B Grubu Lisan Sınavı geç başvuruları ne zaman Başvuruyu kaçıranlar dikkat

KPSS GEÇ BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI|| ÖSYM sınav takvimi: 2024 KPSS B Grubu Lisan Sınavı geç başvuruları ne zaman? Başvuruyu kaçıranlar dikkat!

KPSS 2024 B Grubu Lisans sınavı geç başvuru tarihi, başvuruları kaçıranlar merak içerisinde "KPSS geç başvuruları ne zaman?" sorusunun cevabını araştırıyor. ÖSYM tarafından KPSS geç başvuru tarihi ilan edildi. Merak edenler için KPSS geç başvuru tarihini haberimizde derledik. İşte 2024 KPSS geç başvuru tarihi...

20.05.2024Bilgi
MSB İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI CANLI SORGULAMA EKRANI 2024 (Tam isim listesi öğrenme sayfası: https://personeltemin.msb.gov.tr/) || MSB 1829 işçi alımı kura çekimi sonuçları nasıl öğrenilir

MSB İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI CANLI SORGULAMA EKRANI 2024 (Tam isim listesi öğrenme sayfası: https://personeltemin.msb.gov.tr/) || MSB 1829 işçi alımı kura çekimi sonuçları nasıl öğrenilir?

MSB işçi alımı kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı 2024, 16 Mayıs'ta yapılan kura çekimiyle beraber merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanlığı MSB 1829 kura çekimi 16 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Kura başvurusunda bulunanlar heyecan içerisinde kura sonuçlarının saat kaçta ne zaman, hangi gün açıklanacağını merak edip araştırıyor. Hatırlanacağı gibi 1829 işçi alımı kura başvuruları 24 - 29 Nisan'da yapılmıştı. Peki, 1829 işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB kura çekimi sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl öğrenilir? İşte merak edilen soruların cevabı ve MSB kura sonuçları sorgulama (https://personeltemin.msb.gov.tr/) ekranı...

20.05.2024Bilgi
Son dakika: Elazığ Sivricede 4 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Elazığ Sivrice'de 4 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

20.05.2024Gündem
SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU Kandilli ve AFAD son depremler: Elazığ Sivrice depremle salalndı Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? Kandilli ve AFAD son depremler: Elazığ Sivrice depremle salalndı! Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son dakika depremler 20 Mayıs güncel tablosu günün ilk ışıklarıyla birlikte hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Özellikle "Deprem mi oldu?" ve "Son deprem nerede ne zaman oldu?" sorularının cevabı en çok araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, bugün son deprem nerede ne zaman oldu? Hemen belirtelim ki saat 15.28'de Elazığ Sivrice'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD ve Kandilli son deprem20 Mayıs tablosu...

20.05.2024Bilgi
Trafik kazasında hayatını kaybeden motosikletli Mustafa Karacaya son veda

Trafik kazasında hayatını kaybeden motosikletli Mustafa Karaca'ya son veda

Kütahya'da motosikletli Mustafa Karaca (42), geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Karaca bugün dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Aynı kazada yaralanan eşi Sema Karaca’nın tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

20.05.2024Gündem
İBB Başkanı İmamoğlundan Yaşam Vadisi mesajı: 14 tane daha insanlarımızla buluşturacağız

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Yaşam Vadisi mesajı: 14 tane daha insanlarımızla buluşturacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla’da İSKİ ile Hacetdere Yaşam Vadisi 2. Etap açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu, "Hem Tuzla belediye başkanımızın hem İSKİ Genel Müdürümüzün bilgilerini verdiği bu alanı daha da büyüteceğiz ki, ilk etabı 2020 yılında açmıştık. Şimdi bin 400 metre uzunluğunda bir Yaşam Vadisine dönüştü ve açıkçası 70 bin 300 metrekarelik alanda insanlarımız için çok şık, çok güzel bir alan oluşturduk." dedi. İmamoğlu, "Tabi yeni dönemde yeni tespit ettiğimiz 14 yeni Yaşam Vadisini daha İstanbul'da insanlarımızla buluşturacağız" şeklinde konuştu.

20.05.2024Gündem
İstanbul baraj doluluk oranları 20 Mayıs 2024 | İstanbul barajlarındaki son durum ne

İstanbul baraj doluluk oranları 20 Mayıs 2024 | İstanbul barajlarındaki son durum ne?

İstanbul'da son dönemlerde etkili olan yoğun yağışlar, barajlardaki su seviyelerini olumlu yönde etkiledi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, kentin barajlarındaki doluluk oranları güncellendi. Dünyanın en yoğun nüfuslu şehirlerinden biri olan İstanbul'un su ihtiyacı, diğer şehirlerden daha fazla olabiliyor. İstanbul'un su kaynaklarının mevcut durumu, son yağışların ardından merak konusu oldu. Peki, İstanbul'daki barajlar şu anda ne kadar dolu? 20 Mayıs 2024 İstanbul baraj doluluk oranları nedir? İşte güncel veriler ve detaylar...

20.05.2024Bilgi
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanda Türk iş insanları ve kurum temsilcileri ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan'da Türk iş insanları ve kurum temsilcileri ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan temasları çerçevesinde Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliğinde Türk iş insanları ve kurum temsilcileri ile görüştü.

20.05.2024Dünya
Türkiyenin en uzun menzilli radarı ALP 300-G, artık TSKda

Türkiye'nin en uzun menzilli radarı ALP 300-G, artık TSK'da

Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Türkiye'nin en uzun menzilli radarı 'Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi' olan 'ALP 300-G'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimi törenle yapıldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yüksek operasyon becerisine sahip bu radarımız çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak. Böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız" dedi.

20.05.2024Gündem

Yazar Sonuçları

Miyopiyi kontrol altına almak mümkün

Miyopiyi kontrol altına almak mümkün!

2018 yılından beri, ebeveynleri miyopi (uzağı görememe) hakkında bilinçlendirmek amacıyla “miyopi farkındalık haftası” kutlanıyor. Miyopi, çocuklarda giderek yaygınlaşıyor. Araştırmalar 2050 yılında dünyada 5 milyardan fazla miyop birey olacağını gösteriyor. Kanıtlanmış doğrudan bir bağlantı olmasa da; bilgisayar çalışması, video oyunları ve okuma gibi yakın odaklı aktiviteler ile iç mekanda fazla zaman harcayan çocuklar, dışarıda vakit geçiren çocuklara kıyasla daha miyop oluyor…

20.05.2024
Obezite ve hamilelik

Obezite ve hamilelik

OBEZİTE günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Dünyamızda hızla yayılan fataliteye kadar giden ciddi bir sağlık sorunu olan obezite, vücut kitle indexine göre gruplandırılır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç.Dr. Günğör Tuncay, obezite ve hamileliği anlattı.

20.05.2024