Tek başına 190 milyon liralık tablo çaldı

Güncelleme Tarihi:

Tek başına 190 milyon liralık tablo çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 00:00

Haberin Devamı

Paris Modern Sanat Müzesi’ne tek başına giren bir hırsız, aralarında Pablo Picasso ve Henri Matisse gibi ünlü ressamların tablolarının da bulunduğu 190 milyon TL değerindeki eserleri çalarak kayıplara karıştı.

FRANSA’da bir hırsız, Paris Modern Sanat Müzesi’nden 100 milyon Euro’luk (yaklaşık 190 milyon TL) 5 tablo çaldı. Başkent Paris’teki müzeden çalınan tablolar arasında, Pablo Picasso ve Henri Matisse gibi ünlü ressamların eserleri de var. Polisin ve savcılığın açıklamalarına göre, tabloların çalındığı dün sabah fark edilince müzenin çevresi, turistlerin meraklı bakışları altında kordona alındı.
Maskeli hırsızın soygunu tek başına yaptığı, müzenin güvenlik kameraları izlenince ortaya çıktı. Hırsız, kamera kayıtlarına göre, pencereden girerek tabloları çalıyor.
Müzeden, Picasso’nun “Dove With The Peas” (Güvercin ve Bezelye), Matisse’in “Pastoral”, Georges Braque’un “Olive Tree Near Estaque” (Estaque’nin Civarındaki Zeytin Ağacı), Amedeo Modigliani’nin “Woman With A Fan” (Yelpazeli Kadın) ve Fernand Leger’in “Still Life With Chandeliers” (Şamdanlarla Natürmort) isimli tabloları çalındı.

Haberin Devamı

Geceyarısı Ekspresi ekibi Antalya’da hapse girecek

Türkiye’deki cezaevi koşullarını olumsuz bir şekilde yansıtmasıyla hafızalara kazınan Oscar ödüllü ‘Geceyarısı Ekspresi’ filminin ekibi, 47’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne konuk olacak ve ilk kez Türk cezaevine girerek mahkumlarla birlikte sinema filmi seyredecek.

Emre BAYLAN / DHA
ANTALYA Kültür Sanat Vakfı, Ekim ayında 47’ncisi yapılacak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin hazırlıklarını sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, 63’üncü Uluslararası Cannes Film Festivali’ni izlemek için Fransa’da bulunan vakıf yöneticilerinin, Geceyarısı Ekspresi’nin film ekibiyle anlaştığını söyledi. Başkan Akaydın, senarist Oliver Stone ve yönetmen Alan Parker ile filmin esin kaynağı olan Billy Hayes’in davet edildiğini kaydetti.
L Tipi Cezaevi’ne girecekler
Ekibin Türkiye’de ilk kez bir cezaevinin bahçesinde sinema filmi izleyeceğini ve mahkumlarla sohbet edeceğini belirten Başkan Akaydın, “Konuklarımızı Döşemealtı’ndaki Antalya L Tipi Cezaevi’ne götüreceğiz. Bahçede mahkumlarla festival filmlerinden birini izleyecekler. Mahkumları ve cezaevi koşullarını yakından görecekler” diye konuştu. Uyuşturucu kaçakçısı Billy Hayes’in Türkiye’deki bir cezaevinde yaşadıklarının abartılı dille anlatıldığı 1978 yapımı film 1979’da 2 dalda Oscar kazanmış ve Türkiye’de tartışmalara neden olmuştu.

Haberin Devamı

Dink belgeseline Altın Küre Ödülü

Kemal DOĞAN / HAMBURG
ALMANYA’NIN Hamburg kentinde 11’incisi düzenlenen Dünya Medya Festivali’nde (World Media Festival) Osman Okkan’ın çektiği “Cinayet Dosyası, Hrant Dink Türkiye’deki Ermeniler” isimli belgesel Büyük Altın Küre Ödülü’nü kazandı. Ödülü Osman Okkan ile birlikte Hrant Dink’in eşi Rakel Dink aldı. Düzenlenen ödül töreninde 14 farklı kategoride ödüller verildi. Tüm dünyadan televizyon, reklam, tanıtım ve belgesel filmlerin katıldığı yarışmada Osman Okkan’ın filmi 200’den fazla belgeselin katıldığı politik, insani değerler kategorisinde Büyük Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü.

Semiha Berksoy 100 yaşında

Haberin Devamı

DÜNYACA ünlü sanatçımız, yüksek dramatik soprano Semiha Berksoy’un 100. doğum günü, 24 Mayıs 2010 gecesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi Süreyya Operası’nda bir Gala Konser’le kutlanacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde, Alman Şef Winfried Müller’in idaresindeki orkestra eşliğinde opera sanatçıları Evren Ekşi ve Ayşe Sezerman aryalar seslendirecek.

Seramik fetih başlıkları

MARŞLARI kadar giysileriyle de dikkat çeken mehter takımının seramik başlıkları, “Geçmişten bugüne fetih başlıkları sergisi” adı altında Harbiye Askeri Müze’de sergileniyor. Seramik sanatçısı Aysun Sandıkçıoğlu’nun 30 parçadan oluşan sergisi 23 Mayıs’a kadar görülebilir. Sergi 26 Mayıs –
15 Haziran tarihlerin-
de de Yerebatan Sar-nıcı’nda tekrarlanacak.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!