Tatamide 3 kardeş

Güncelleme Tarihi:

Tatamide 3 kardeş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2013 16:25

Diş hekimi babalarının yaptırdığı tekvando salonunda antrenman yapan Ali, Yunus ve Talha Sarı kardeşler, uluslararası müsabakalarda şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Sporda iki kardeşin aynı branşı seçmesi sık rastlanan bir durum ancak bir ailenin üç çocuğunun da tekvandocu olması ilginç bir hikayeyi de ortaya çıkarıyor. Konya'da tekvando salonunun önünden geçerken, bu spora özgü duyduğu seslerden etkilenerek babasına tekvandoya başlamak istediğini söyleyen üç kardeşin en büyüğü Ali Sarı, kardeşleri Yunus ve Talha'nın da hayatını da değiştirdi. Ali ve Yunus Sarı A Milli, Talha ise Ümit Milli Takım'da mücadele ediyor.

Ali Sarı, yaptığı açıklamada, 21 yıldır tekvandoyla uğraştığını 10 yıldır da milli takımda görev aldığını belirterek, "Ferdi olarak Avrupa üçüncülüğüm ve Üniversiad ikinciliğim var. Hedefim, Akdeniz Oyunları'nda derece yapmak. Ardından dünya şampiyonası var. Uzun vadedeki hedefim ise 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak" diye konuştu.

Tekvandonun kazandırdığı disiplin sayesinde üniversite hayatında da başarılı olduğunu ifade eden Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ali Sarı, "Bölümümü söyleyince insanlar şaşırıyor. 'Neden beden eğitimi değil de inşaat mühendisliği okuyorsun?' diye soruyorlar. Tekvandonun 'Do Disiplini' altında olduğum için zamanımı gayet güzel programlayabiliyorum, derslerimi ihmal etmiyorum. Tekvando sporunu ancak 35-40 yaşına kadar yapabileceğim için mühendisliği kariyer amaçlı düşünüyorum. Gelecekte inşaat mühendisi olup spora yapı anlamında destek olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Ali Sarı, tekvandoda başarılı olmak için 3 ögenin bir arada bulunması gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Yunus ve Talha ile iyi bir eğitmen, aile desteği ve arkadaş çevresini bir arada bulduğumuz için başarıya giden yolda güzel bir ortam yakaladık. Babam diş hekimi, sporla bağlantısı yok ama bizim daha iyi çalışabilmemiz için 3 katlı tekvando salonu yaptırdı. Annem ve babam bizi desteklemek için her müsabakaya geliyor, ancak annem heyecanlandığı için salona girmiyor, dışarıdan takip ediyor."

Derece, devamlılık getirdi

Onbeş yıldır sporla uğraşan 22 yaşındaki Yunus Sarı da tekvandoya ilk zamanlarda eğlence amaçlı başladığını vurgulayarak, "Babamın üniversitede güzel ahlaklı tekvandocu arkadaşları varmış, bizi de onlar gibi olmamız için bu spora yönlendirdi. İlk başlarda salona eğlenmek ve ağabeyimle beraber olmak için gidiyordum, ta ki, ilk derecemi alana kadar. Sonra tekvando benim işim olmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu ve üçüncülüğü, Yıldızlar Avrupa Şampiyonası ikinciliği, Türkiye şampiyonluğu, ferdi dünya ikinciliği dereceleri olduğunun altını çizen Sarı, şöyle devam etti:

"Akdeniz Oyunları ve Dünya Şampiyonası için milli takım kampları ve hazırlık turnuvalarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üç kardeş hedefimiz, en iyi dereceleri alarak, dünya şampiyonu olmak. Olimpiyatlara kota nedeniyle üç kardeş katılamıyoruz. Artık iki kardeş hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız. Kardeşlerimle yarışmalarda rakip olmamak için kilolarımızı ayarlamaya çalışıyoruz."

Yunus, ağabeyi ve kardeşini izlerken çok heyecanlandığını dile getirerek, "Maç günlerinde herkes bana 'Ne kadar rahatsın, sakinsin' diyor ama kardeşlerim maç yaptığında özellikle Talha yarışırken, sanki ben de tribünde maç yapıyor gibi oluyorum. Bazen antrenmanlarda bıkkınlık geliyor ama bir hafta tekvandodan uzak kaldığımda özlüyorum ve kendimi antrenman sahasında buluyorum" şeklinde konuştu.

Ailenin en küçük ferdi 19 yaşındaki Talha Sarı ise babası ve ağabeyinin teşvikiyle başladığı tekvandoda, 12 seneyi geride bıraktığını söyledi.

2010 yılında milli takıma seçildiğini belirten Talha Sarı, "Ağabeylerimin beni tekvandoya yönlendirmesinden dolayı son derece memnunum. Çünkü onları örnek alarak yetişiyorum, kendimi şanslı buluyorum. Gençler Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım, Avrupa 21 Yaş Altı Tekvando Şampiyonası'nda ikinci oldum. Ağabeylerimle birlikte hedeflerimizi her zaman üst düzeyde tutuyoruz" diye görüşlerini aktardı.

Teknik direktör Şahin: "Olimpiyatlarda da başarı bekliyoruz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, Sarı kardeşlerin spora çok yatkın olduğunu vurguladı. Şahin; Ali, Yunus ve Talha'nın kardeşlik avantajını en iyi şekilde değerlendirdiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Özellikle Ali, gençler kategorisinden itibaren takibe alınmış, başarıları gittikçe artan bir tekvandocu. Yunus, sadece ağabeyini takip ediyordu ancak şu anda ikisi de milli takımda. Talha da büyükler kategorisinde yarışacak kapasitede bir sporcu. Sarı kardeşler, enerjilerini antrenmanda attıkları için normal hayatta çok sakin insanlar fakat ringe çıktıkları zaman adeta 'terminatör'e dönüşüyorlar. Onlardan olimpiyatlarda da başarı bekliyorum. Çünkü fiziksel ve ruhsal açıdan tekvandonun çocukları geliştirdiğini, tam anlamıyla kavrayan bir aileye sahipler."

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!