Minik Alper emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

Minik Alper emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 00:00

Kastamonu’dan ilik nakli için Ankara’ya gelen ve geçtiğimiz hafta yeni doğum yapan teyzesinden alınan ilikle yeniden hayata tutunan Alper bebek, ailesini sevince boğdu.

Haberin Devamı

KASTAMONU’da, yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede duran kalbe yapılan müdahaleyle tekrar hayata döndürülen dört aylık Alper Örnek’e Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ağır kombine immün yetmezliği teşhisi koyuldu. Minik Alper, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gönderildi. Başkent’te dokuz aydır tedavi gören minik Alper’in tekrar yaşayabilmesi için ilik nakli olması gerekiyordu. Hastane ve aile ilk olarak uygun ilik bulunabilmesi için yurt içinde ve yurt dışında araştırma yapmaya başladı. Daha sonra aile yakınlarından uygun ilik bulunmaya çalışıldı.
İlk olarak babasının yarı yarıya uygun olan iliği Alper’e nakledildi. Babası ile Alper’in dokuları tam olarak uyumlu olmadığı için kök hücreler yerleşmedi. Daha sonra teyzesinin yüzde 100 dokusunun tutmasıyla birlikte Örnek ailesi ve hastane yönetimi harekete geçerek naklin gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulundu. İki gün önce doğum yapan teyze Yeter Türkmen Ankara’ya geldi ve geçtiğimiz günlerde operasyon gerçekleştirildi. Nakil işlemi başarı ile gerçekleşen Alper, bir ay boyunca kök hücre nakil ünitesinde özel bir ekip tarafından izlenecek.  
Minik Alper’in doğduğu günden bu yana büyük             acılar çektiğini belirten anne Züleyha Örnek, “Alper bizim      ilk çocuğumuz. En büyük şansımız hastalığın erken teşhis edilmesi ve uygun iliğin bulunması oldu” dedi.

Haberin Devamı

Küçük bedeni yorgun düşmüştü

m OPERASYONU gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk İmmünoloji ve Alerji Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Aydan İkincioğulları, Alper’in durumu hakkında şu bilgileri verdi:
“Alper bize geldiğinde henüz dört aylıktı. Minik bedeni hastalıklarla savaşmaktan yorgun düşmüştü. Ağır immün yetmezliği yaşam ile bağdaşmayan bir hastalık. Hastalığın doğal seyrinde çocuklar bir yaş civarında hayatını kaybediyor. Ağır seyirli, kalıtsal, hayat ile bağdaşmayan ve bir yıl içinde ölüm ile sonuçlanan bu hastalıkta uygun donör bulunması büyük şans. Alper’i gözlem altında tutuyoruz. İlk 100 gün hayati önem taşıyor. Çünkü nakil ile ilişkili komplikasyonların en sık görüldüğü zaman dilimi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!