Amerikalı John Deere Hattat'la ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Amerikalı John Deere Hattatla ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hattat Şirketler Grubu, tarım traktörleri üretmek üzere Amerikan traktör üreticisi John Deere & Company ile işbirliğine gidiyor. 50-90 beygir güç aralığında tarım traktörleri üretmek amacıyla yeni kurulan John Deere Hattat A.Ş.'nin büyük hissedarı ise Amerikalı John Deere. Amerikalı firma 37 bini aşkın çalışanıyla 11 ülkede tarımsal ekipmanlar, iş ve ticari makinalar üretiyor. Üretimini de 160 ülkede pazarlıyor.

İki firma arasındaki bu anlaşmaya göre, İstanbul Çerkezköy'de kurulması planlanan yeni fabrikada 2001 yılının ilk yarısında üretime geçilecek. Tesislerde 100 HP altındaki traktörler ve bunların parçaları üretilecek. Ayrıca John Deere tarım makinalarının servis ve yedek parça hizmetlerini yürütmek üzere bir bayilik teşkilatı oluşturulacak.

Deere & Company Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürü Robert W. Lane, ‘‘Türkiye'de traktör üretmemiz, dünya çapında tarım makinalarında önde gelen konumumuzu güçlendirecek önemli bir adım olacaktır’’ dedi. Uzun süredir John Deere'in çeşitli ülkelerdeki fabrikalarına hidrolik parçalar ihrac eden yan sanayici Hattat Grubu ile bu ortaklığın, Türk çiftçisinin de üretkenliğinin artırılmasını destekleyeceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!