Listeye tarikat rötuşu

Güncelleme Tarihi:

Listeye tarikat rötuşu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

FP’nin oyuna göz diken Çiller, alt sıralarda kalan Süleymancı adaylar için operasyon yaptı. Çiller, Süleymancı Lider, Kaçar'ın ‘‘çekilme’’ uyarısı üzerine üst sıradaki bazı adayları istifa ettirerek, ‘‘cemaat’’in öne çıkmasını sağladı.

Seçimler öncesinde gözünü FP tabanına diken ve cemaatlerle sürekli temasta bulunan DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Süleymancılar için milletvekili aday listesinde bile değişiklik yaptı.

Yerlerinden memnun olmayan Süleymancıların Lideri Kemal Kaçar, listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildiği akşam rahatsızlığını Çiller'e iletti. İstanbul Birinci Bölge 2'nci sıra adayı Ahmet Arif Denizolgun dışındaki adaylarının seçilme şansı olmadığından yakınan Kaçar, listelerin yeniden düzenlenmesini istedi. Kaçar, aksi takdirde adaylarını çekeceği mesajını da gönderince telaşa kapılan Çiller, önceki gün Genel Başkan Yardımcıları İsmail Karakuyu ve Meral Akşener'i kendisine gönderdi. Kaçar ile pazarlığa oturan DYP kurmayları, 4 Süleymancı adayın üst sıralara çekilmesini kabul ettiler.

İSTİFALI KAYDIRMA

Anlaşma uyarınca Çiller, Süleymancıların İçel 4'üncü sıra adayı Ali Rıza Yılmaz'ı 3'üncü sıraya aldı. Yasa gereği listeler mazaretsiz değişmeyeceği için DYP'nin teşkilattan gelen 3'üncü sıra adayı Durhasan Koca istifa ettirilerek, bu işlem yerine getirilecek. Kaçar'ın özel isteği ile milletvekili Cevdet Akçalı da Kütahya 2'nci sıraya getirildi. Bunun için de 2'nci sıradaki Hákim Güler Yılmaz çekilecek. Balıkesir 5'inci sıradaki Süleymancı aday Hüsnü Yılmaz 4'üncü sıradaki DYP adayı Levent Göktuna'nın yerine kaydırılacak. Süleymancılar'ın Konya 10'uncu sıra adayı Avukat Ahmet Bütüner, Ziyaeddin Akbulut'un istifa etmesi sağlanarak 6'ncı sıraya getirilecek.

Süleymancıların diğer adayları ise şunlar:

Hasan Belhan (Elazığ 2'nci sıra), Emekli Kurmay Albay Cafer Coşkun (Ankara 4'üncü sıra), Adil Erdoğan (Osmaniye 2'nci sıra.)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!