Tofaş, Mısır'a özel 7 kişilik Kartal üretti

Güncelleme Tarihi:

Tofaş, Mısıra özel 7 kişilik Kartal üretti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tofaş Murahhas Azası Jan Nahum, Mısır için özel olarak 7 kişilik Kartal geliştirdiklerini açıkladı. Nahum, önümüzdeki günlerde bu modelin testinin Mısır'da yapılacağını bildirdi.

Tofaş Murahhas Azası Jan Nahum, mart ayından itibaren Avrupa'ya yeni modellerinden Palio Weekend'in ihracatına başlanacağını bildirdi. Nahum, Mısır'a özel olarak 7 kişilik Kartal modeli geliştirdiklerini belirterek, ‘‘Bu modelin testi yakında Mısır'da gerçekleştirilecek’’ dedi.

Tofaş-Fiat Ana Bayiler Toplantısı dün Antalya Talya Oteli'nde başladı. 1998'in değerlendirilip, 1999 yılı hedeflerinin ele alınacağı toplantıda konuşan Jan Nahum, bu yıl 35-40 bin araç ve araç parçası ihracatı hedeflediklerini bildirdi. Nahum, şunları söyledi:

‘‘Şu anda çeşitli ülkelere ihracatımız devam ediyor. Mısır'a özgü olarak 7 kişilik Kartal marka otomobil geliştirildi. Bu konuda test için yakında Mısır'a gidilecek. Mısır'da Eylül ayında Palio üretimine de başlanılacak. Bu otomobillerin, yüzde 60'ı Türkiye'den, yüzde 40'ı da bu ülkeden gerçekleştirilecek. Zaten Mısır'da TOFAŞ'ın Doğan ve Şahin modelleri bu ülke pazarında lider konumunda bulunuyor.’’

RUSYA PAZARI

Fas, Polonya, Hindistan ile Güney Afrika'ya bu yıl Tofaş-Fiat'ın 178 serisi model otomobil ile araç gövde parçaları gönderileceğini ifade eden Nahum, ‘‘Eylül ayında Mısır'da Siena'nın üretimi yapılacak, yıl sonuna doğru da Rusya'da üretim hedefleniyor. Bu üretimi ya Polonya üzerinden ya da direkt olarak Rusya'da gerçekleştireceğiz’’ diye konuştu.

1 MİLYON PALİO

Tofaş Genel Müdür Yardımcısı Murat Selek, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Palio'nun dünya otomobili olma yolunda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Palio'da dünyada 1 milyon adet satışı hedefliyoruz. Dünyada ve ülkemizde otomotiv sektöründe bir durgunluk yaşanıyor, ama bunu aşacağız. Otomotiv sektörü günlük dalgalanmalardan etkilenmez’’ dedi.

Satışa sunulan 3 yeni marka için 260 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini anlatan Selek, şunları dile getirdi:

‘‘1993 yılında 440 bin otomobil satışı gerçekleştirdik. 1994 yılında pazar payı yarı yarıya düştü. 1998 yılında da dünyada ve Türkiye'de yaşanan hükümet krizleri nedeniyle bu sektör bir durgunluğa girdi. Ancak bunlar aşılacak. Çünkü bu sektöre büyük talep var. Türk insanı artık kendisini otomobille özdeşleştirdi. At, avrat ve silahla özdeşleşen Türk insanı artık otomobille de özdeşleşiyor. Türk insanı artık (Araba ayağımı yerden kessin yeter) demiyor. Bu mantıkla yola çıkmıyor. Varını yoğunu otomobile yatırıyor.’’

Selek, Tofaş olarak durmadan atılım yaptıklarını, öncülüğü ve liderliği devam ettirme kararlılığında olduklarını sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!