Eşimin dışında üç erkeği sevdim

Güncelleme Tarihi:

Eşimin dışında üç erkeği sevdim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk tiyatro ve sinemasının ünlü yıldızı Nurseli İdiz, Hürriyet'e verdiği özel röportajının ikinci bölümünde cinsel güdüleri kuvvetli bir kadın olduğunu, ama hayatını asla cinsellik üzerine kurmadığını söyledi. Erkeklerin nedense kendisinden çok kolay etkilendiğini belirten Nurseli İdiz'in bugünlerdeki en büyük düşü, Hülya Avşar ve Zuhal Olcay'la aynı filmde oynamak...

Nurseli İdiz'den Hülya Avşar ve Zuhal Olcay'a açık bir teklif.

- Hülya Avşar, Zuhal Olcay ve ben 30'lu yaşların üç starıyız. Zuhal entelektüel bir imaj. Hülya, kendini son derece geliştirmiş ve Allah vergisi hayvani yeteneği olan, çok hayranlık duyduğum bir sinema oyuncusu. Beni de halk ve büyük kitleler alkışlıyor ve destekliyor, hem de akademik bir yanım var. İkisi son olarak çok güzel bir şey yaptılar, aynı filmde buluşarak. Benim elimde şu anda büyük bir proje var, onlara teklif edeceğim. Çok gizemli bir öykü, ‘‘Gizli Evin Kitabı’’. Bilgi arayan insanların gizemli dünyasını anlatıyor. Üç kadın rolü var, üçümüze de çok güzel uyuyor.

KURTULUŞÇUYDUM

Bu kadar hiperaktif bir kadın aslında politikaya girmeli.

- 14 yaşında lise birinci sınıfta okurken, CHP Gençlik Kollarının seminer çalışmalarını dinlerdim. Ondan sonra Kurtuluş fraksiyonuna gidip, sosyalistlerle eğitim çalışmalarına katılırdım. Bence Marks'ın teorisi hâlâ geçerli. Diyalektik materyalizme, yani sonsuz evrime inanıyorum. Ama bloklardaki uygulamaya o zaman da inanmıyordum. Sanata getirilen kısıtlamalara, diktacılığa ve fanatizme her zaman karşı oldum. O yüzden hiçbir zaman hakiki bir komünist olmadım. Geçtiğimiz seçimlerde sevgili Murat Karayalçın bir ilçe belediye başkanlığı için CHP'den aday olmamı istedi, ama kabul etmedim. Ben siyasette yapamam, öyle bir deneyimim, birikimim yok.

Şöyle bir bakarsanız, tam anlamıyla aşkların kadını...

- Erkekler çok kolay etkileniyorlar benden. Tuhaf bir şekilde, beni ciddiye alıyor ve saygı duyuyorlar. Erkekleri her dakika bir kadını becermeye çalışan yaratıklar olarak görmüyorum. Hayatımda beğendiğim erkek sayısı, eşim dışında üç kişidir. Gerçekten cinsel güdüleri kuvvetli bir kadınım, ama son derece klasik yaşadım. Yener bey, ben evlendiğimde bakireydim. Hayatımı cinselliğin üstüne kurmadım, ayrıca bu konuda çok az şey yaşadım. Düşünsel anlamda aşkların kadınıyım. Aşkı benimle aynı yüreklilik ve aynı güçte paylaşabilecek bir adamla karşılaşmadım. Bu yaşta hâlâ ‘‘Atlı Prens’’i aramaya devam ediyorum ama, o gelmeyecek. Yener bey, vücut ölçülerim 98-105-110. Hiç estetik yaptırmadım, ameliyattan çok korkuyorum, rejimle idare ediyorum. Çilekeş koşu bandım vücudumun yağlarıma kafi gelmiyor. İlginçtir, bizim aile yemek yerken ölüyor. Dedem öldüğü zaman başı tatlı tabağının içine düştü. Babaannem şeker hastasıydı, ayva tatlısı yedi, komada öldü. Amcam şeker hastasıydı, bira içip üstüne dondurma yediği gece 45 yaşında şekerden vefat etti. Bedenimden vazgeçebilirim ama, düşünme varoluşunu bana tanı Allahım.

Nurseli İdiz ‘‘İşte Hayat’’ böyle. Sevgili Ahmet Altan haklı galiba; ‘‘En azgınlar, en ciddiler’’ oluyor.

14 yaşında lise öğrencisiyken CHP'nin çalışmalarını dinlerdim, Kurtuluş fraksiyonuna gidip sosyalistlerle çalışırdım.

Yere sağlam basacak

Nurseli İdiz bir aydır Kanal 6'da ‘‘İşte Hayat’’ adlı canlı bir program sunuyor. Geçmişteki yanlışlarından dersler aldığını ısrarla vurgulayan sanatçı ‘‘Bundan sonra ayaklarım yere çok iyi basacak’’ diyor (üstte). Nurseli İdiz'in babası İskeçe göçmeni, annesi ise Kırklarelili... Güzel sanatçı ‘‘Bana geçmişten beri en aydınlık gelen çizgi, hep Ion kültürü oldu’’ diyor. ‘‘Düşünsel anlamda aşkların kadınıyım. Aşkı benimle aynı yüreklilik ve aynı güçte paylaşabilecek bir adamla karşılaşmadım’’ diyen Nurseli, gelmeyeceğini çok iyi bilmesine rağmen, hâlâ ‘‘Beyaz Atlı Prens'ini’’ bekliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!