Selin’e verdiği sözünü tuttu

Güncelleme Tarihi:

Selin’e verdiği sözünü tuttu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çocuk cerrahı Prof. Dr. Erol Balık, ömrünü biraz daha uzatabilmek için tıbbın tüm olanaklarını seferber etmesine karşın kansere yenilen hastası 9 yaşındaki şair Selin Bişkin'i şarkılarında yaşatacak.

BİR yıl yaşama şansı verilen Selin, hastalığa yazdığı sevgi şiirleriyle 3 yıl direnmiş, Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği'nde yaşam mücadelesiyle çok özel bir hasta olmuştu. Selin, 14 Mayıs'ta öldü, istekleri vasiyet oldu. Selin'in 26 şiiri Atadost Yayıncılık tarafından ‘‘Sessizce’’ adı verilen kitapta toplandı. Satıştan elde edilen gelir kanserli çocukların tedavisine bırakılırken, bu kez Selin'in şiirleri şarkı yapıldı.

4 şiiri bestelendi

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Balık, Selin'in 4 şiirini besteledi. Prof. Dr. Balık, ‘‘Selin'e bu sözü vermiştim’’ dedi. Selin'in yaşından büyük olgunluğa ve yeteneklere sahip olduğunu belirten Prof. Balık, ‘‘O bambaşkaydı. Anlatılmaz duygular içinde şarkıları söylüyorum’’ dedi. İzmir'de 1970'li yıllardaki genç kuşağın unutamadığı müzik grubu Maça Beşlisi'nin gitarist solisti Prof. Dr. Erol Balık, son bestelerini Selin'in şiirlerine yaptı. Her fırsatta bir araya gelen grup, repertuvarlarına sözleri Selin'e, müziği Erol Balık'a ait şarkıları da aldı. Selin'in ‘Acıyı Hissetmem’, ‘Yapma Çiçek’, ‘Yaban Gülü’ ve ‘Ben Gittim, Sen Gitme’ isimli şiirlerine müzik yapan Prof. Balık, mesleğinin yanı sıra doktor eşi Yıldız Balık, kızı Deniz ve oğlu Gökhan ile ailece müzikle uğraşıyor.

Ona özlemim arttı

Kızı Selin'in tüm isteklerinin ölümünden sonra zincirleme bir şekilde gerçekleştiğini belirten Nalan Bişkin, ‘‘Selinimin ruhu şimdi dinlendi. Selin'i kaybedeli 6 ay oldu. Özlemim, yüreğim-deki acı her gün artıyor. Selin'in kısa ama yetişkin gibi dolu ömrü oldu. Bir gün başarılarıyla, şiirleriyle ünlü olacağını, gazetelere çıkacağını söylerdi’’ dedi. Acılı anne, Prof. Dr. Erol Balık'ın sesinden şarkılaşmış şiirleri dinlerken gözyaşlarına boğuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!