Thyssen ve Krupp'un birleşmesi resmileşti

Güncelleme Tarihi:

Thyssen ve Kruppun birleşmesi resmileşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Thyssen hissedarları, yoğun ve tartışmalı geçen iki günlük toplantı sonunda, Krupp ile birleşmeye ‘Evet’ diyerek, iki yıldır süren birleşme sürecini noktaladılar. Bazı hissedarların birleşmeye karşı çıkmaları, konuşma için söz almaları ve şikayetlerini tutanağa geçirtmeleri nedeniyle oylama cuma gecesinin geç saatlerine kaldı. Buna karşın hissedarların yüzde 99,77'si birleşmeden yana oy kullandı. Bilindiği gibi, Krupp hissedarları da geçen pazartesi günü yine büyük bir çoğunlukla birleşmeyi onaylamışlardı.

BİR DEV DOĞDU

Thyssen ile Krupp'un birleşmesiyle yıllık 70 milyar mark ciro ve 170 bin çalışanıyla Almanya'nın beşinci büyük sanayi şirketi meydana geldi. Cironun üç ile beş yıl içinde 90 milyar marka ulaşacağı belirtilirken, ilk aşamada personel sayısının 2 bin kişi azaltılacağı kaydedildi. Thyssen Yönetim Kurulu Başkanı Eckehard Schulz, kısa sürede yeni iş olanakları yaratacaklarını ileri sürdü. Birleşme, Krupp'un kendisinden büyük ve karlı olan Thyssen'i, büyük bankları arkasına alarak borsada ele geçirme girişimiyle gündeme gelmiş, daha sonra iki şirket, önce çelik sektöründe sonra da tümüyle birleşme kararı almışlardı. Yeni şirket, 1 Mart 1999'da resmiyet kazanacak.

DAVA AÇACAKLAR

Öte yandan, bazı Thyssen hissedarları Thyssen ile Krupp'un birleşmesine karşı dava açacaklarını açıkladılar. Bu konumdaki hissedarlar, hisselerin değişim oranının zararlarına olduğunu ileri sürüyorlar. Hissedarlar üçe iki değişim oranından Krupp'un karlı çıkacağını belirterek, buna bir anlam veremediklerini belirttiler. Bazı hissedarlar ise, birleşmenin gereksiz ve yararsız olduğu gerekçesiyle dava açacaklarını bildirdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!