Coşan'ın cenazesi Eyüp'e defnedilecek

Güncelleme Tarihi:

Coşanın cenazesi Eyüpe defnedilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2001 00:00


Avustralya'da geçirdiği trafik kazasında ölen Esad Coşan ve damadı Ali Yücel Uyarel'in cenazeleri, uçakla Türkiye'ye getirildi. Singapur Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi bir uçakla saat 07.35'de İstanbul'a getirilen cenazeler, 2 ambulansa konularak Yenibosna'daki Hayrünnisa Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Esad Coşan'ı karşılamaya gelen yaklaşık 150 kişiden oluşan grup, cenazelerin ambulansa alınması sırasında tekbir getirdi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Esad Coşan'ın kardeşi Ragıp Coşan, cenazelerin, iç organlar çıkartılmadan Avusturalya'dan getirildiğini bildirdi.

Coşan ve damadının Süleymaniye'ye gömülmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri göndermesi üzerine defin yeri ve zamanıyla ilgili kararın aileleri tarafından verileceği bildirildi.

Cenaze Defin Komisyonu Basın Sözcüsü ve Akra FM Genel Yayın Müdürü Coşkun Yılmaz, cenazelerin bulunduğu Hayrunnisa Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Esad Coşan ile damadının Süleymaniye Camii haziresine definlerine imkan sağlayan kararname taslağının Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından başbakanlığa geri gönderildiğini yeni öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

''Ahirete göç edenlere, onların defnedileceği yerin Allah katında kazandıracağı herhangi bir itibarın olmadığına inanıyoruz. İnsanın itibarı, hayatı, eserleri, hizmetleri ve şahsiyetleriyle ölçülür. Ömrünü Türkiye'nin sosyal barışına ve Türkiye'ye hizmete adayan Esad Coşan'la ilgili kararından dolayı Başbakan Bülent Ecevit'e ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Merhumların defin yeri ve zamanı ailelerin vereceği karardan sonra açıklanacaktır.''

Bir gazetecinin ''Eyüp Sultan olabilir mi?'' şeklindeki sorusu üzerine de Yılmaz, şu anda verilmiş bir kararın bulunmadığını kaydetti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kararıyla ilgili olarak, Sezer'in takdir hakkını kullandığını belirterek, şu anda gerekçeli kararın ellerine ulaşmadığını, bu yüzden de herhangi bir değerlendirme ve yorum yapmayacaklarını sözlerine ekledi. Öte yandan, Esat Coşan'la aynı kazada ölen damadı Ali Yücel Uyarel'in babası Abdullah Uyarel de hastaneye gelerek, morgda oğlunu gördü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Seyit Ahmet Olgun, Esad Coşan ile damadı Ali Yücel Uyarel'in, Eyüp Mezarlığı'na defnedileceğini bildirdi. Olgun, Coşan ailesinin birinci derece yakınlarının, Topkapı'daki Mezarlıklar Bölge Müdür Muavinliği'ne başvurarak, Esad Coşan ve damadının Eyüp Mezarlığı'na defni için işlem yaptırdıklarını söyledi. Olgun, ''Diğer vatandaşlarımıza tahsis ettiğimiz mezar yerlerinden birini, Coşan ailesinin talebi üzerine kendilerine tahsis edeceğiz '' dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!