Aşkın, tiyatrocu oldu

Güncelleme Tarihi:

Aşkın, tiyatrocu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Levent Kırca ve arkadaşları, 'Kadıncıklar' adlı müzikal için ‘‘perde’’ demeye hazır. Tuncer Cücenoğlu'nun eseri 'Kadıncıklar'da pop müziğin ünlü ismi Aşkın Nur Yengi sahneye çıkıyor.

Levent Kırca, daha önce 1983 yılında sahnelediği ‘‘Kadıncıklar’’ı yeniden sahneye koyuyor. Oyunda şarkıcı Aşkın Nur Yengi de sahneye çıkacak. İlk kez oyunculuğu deneyecek olan Aşkın Nur Yengi, ‘‘Daha önce birçok teklif gelmişti. Ama ben en iyisini kabul etmek istedim’’ dedi. Aşkın Nur Yengi'yi kendisinin bulduğunu söyleyen Levent Kırca, ‘‘Aşkın benim adıma bir keşiftir. Sesini çok seviyordum. Oyunculuğunu görünce sizler de çok şaşıracaksınız. Burada yer alan şarkılar Aşkın Nur Yengi'nin sesinden CD olarak piyasaya çıkacak. Biz sanat için varız. Başka ünitelerden kazandıklarımızı tiyatroya yatırıyoruz. Yatırıma devam da edeceğiz’’ dedi. Oya Başar, Ebru Kural ve Fatma Murat'ın tiyatrodan ayrılmasından sonra yeni oyun için yeni isimler katıldı. Oyunda Aşkın Nur Yengi'nin dışında Ayşen Gruda da yer alıyor.

Levent Kırca müzikali tanıtırken, ‘‘Burası bir genelev. Ben genelevin işletmecisiyim. Bizim, bu işi yapanları alaya almak gibi bir durumumuz yok. Biz onların haklarını savunan, onların yaşantılarını işleyen komik bir oyun oynuyoruz’’ dedi.

Oya Başar'ın babasının ölümünün kendisini çok üzdüğünü söyleyen Levent Kırca, ‘‘O benim de babamdı. Sadece benim değil tiyatromuzun babasıydı. Ben babasız büyüdüm. Onu bir baba olarak gördüm. O bizim herşeyimizdi. Tiyatroda paralarımızı bile ondan alırdık' dedi. Ünlü oyuncu, 20 Ekim Cuma akşamı 'Kadıncıklar'la perdelerini açacak olan Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu'nun, ilk akşamki oyun öncesi Cezmi Başar'ı anacağını söyledi.

Oya’nın yerini kimse dolduramaz

Kırca, Oya Başar'ın tiyatrodan ayrılması hakkında, ‘‘Oya Hanım'ın yeri her zaman bakidir. Onun yerini hiç kimse dolduramaz. Oya'nın ayrıca kalbimde bir yeri var. O benim eşim, hayat arkadaşımdı. Biz Oya'yı sahneden ve kalbimizden çıkartmadık. Özel bir sürtüşmemiz oldu. Ama bu yarın düzelmez değil. Babamızın rahatsızlığı ve vefatı sırasında hep beraberdik. Bizim çocuklarımız var. Görüşmemiz kadar normal bir şey olamaz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!