Sahte pul operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sahte pul operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı'nda çalışan 2 maliye ve 1 gümrük görevlisi gözaltında

ANTALYA Havalimanı'nda görevli 2 maliye ve 1 gümrük memuru, çekmecelerinde sahte vize bandrol pulları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Havalimanı gümrüğünden çıkış yapan Hollanda ve Belçikalı bazı turistlerin vize bandrol pullarının sahte olmasından şüphelenilmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

DARPHANEDE İNCELENDİ

Şüpheli vize bandrol pullarından bazıları incelenmek üzere Darphaneve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Uzmanlar kurulu tarafından yapılan inceleme sonunda, pulların sahte olduğuna karar verilerek, durum Antalya Emniyeti'ne bildirildi.

Bunun üzerine mali polis tarafından, dış hatlarda görevli maliye ve gümrük memurlarının çekmecelerinde arama yapıldı. Aramada, maliye görevlileri K.İ. ve M.A. ile gümrük muhafaza memuru A.Ö'nün çekmecelerinde 107 Belçika, 16 Hollanda ve 35 İtalya sahte vize pulu ele geçirildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Sanıklar gözaltına alınırken, görevlilerin gerçek pullar yerine sahtelerini kullanarak aldıkları parayı da ceplerine attıkları belirlendi. Polis halen piyasaya sürülen sahte pulların miktarını araştırıyor. Bu arada Mali Şube'de sorguları devam eden 3 sanık bugün adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!