Sergiler

Güncelleme Tarihi:

Sergiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Metin Uygun'un ‘‘Hayal, Yalan ve Hiç Olmayacak Şeyler’’i, iki hafta süre ile Çırağan Sarayı'ı Q Bar'da sergilenecek. Sanatçının kendi fırçasından kainatı yorumladığı resim sergisi, 4 Mayıs'ta düzenlenen bir kokteyl ile açıldı.

Tülin Perek'in son dönem yapıtları 20 Mayıs tarihine kadar Uran Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

Serpil Akyıl'ın son dönem yapıtları 16 Mayıs tarihine kadar Galeri İki Maymun'da sergileniyor. Yapıtlarında çağdaş resim sanatı ile geleneksel değerleri biraraya getiren Akyıl, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümlü'nde ğöretim üyesi olarak görev yapıyor.

Osman Kehri'nin yağlıboya tabloları 22 Mayıs tarihine kadar Karsu Tekstil Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Aka Gündüz Temur'un son dönem yapıtları ay sonuna kadar Emlak Bankası Sanat Galerisi'nde.

Mehmet Güleryüz'ün atölyesinde çalışan genç sanatçıların tabloları 15 Mayıs tarihine kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sergileniyor.

CRR konserleri

Genç sanatçılardan kurulu Grup Anka'nın konseri yarın saat 20.30'da. Taşkın Doğanışık'ın yöneteceği konserin programı, Klasik Türk Müziği’nin seçkin eserlerinden oluşuyor.

Fahreddin Kerimov yönetimindeki MSÜ Devlet Konservatuarı Öğrenci Orkestrası'nın konseri 11 Mayıs'ta izlenebilir. Bariton Ünişan Kuloğlu ve bas Burak Bilgili'nin solist olarak katılacağı konser saat 20.30'da başlıyor.

Emin İgüs Topluluğu, 12 Mayıs saat 15.30'da bir konser verecek. Ezginin Günlüğü topluluğundan tanıdığımız Emin İgüs konserde, Ahmet Özbilen ile birlikte halk türkülerinden örnekler sunacak.

Piyanist Muhiddin Dürrüoğlu ve kemancı Emre Tamer'in resitali 12 Mayıs saat 20.30'da izlenebilir.

Tiyatro

Dormen Tiyatrosu Olacak Şey Değil adlı komediyi yarın saat 15.00'te Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahneliyor.

Cem Yılmaz'ın Bir Tat Bir Doku adlı tek kişilik gösterisi perşembe, 21.00, cumartesi 15.30 ve pazar 19. 30'da Beşiktaş Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Başrollerini Fikret Kuşkan, Pamela Spence ve Okan Bayülgen'in üstlendiği Atları da Vururlar adlı oyun yarın saat 18.30'dan itibaren Bostancı Gösteri Merkezi'nde perde açıyor.

Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelenen Herkesin Bildiği Sırlar adlı oyun perşembe, cuma saat 21.15'te, cumartesi 15.00 ve 21. 15'de, pazar 15.00'te izlenebilir.

Sergiler

Ressam Cahit Baysal'ın tabloları Da Vinci Sanat Evi'nde sergileniyor. Sanatçının yaptığı nülerin de yeraldığı sergi 14 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Sanatçı Babou'nun çalışmaları Siyah Beyaz Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Fransa'dan gelen sergide sanatçının kendine özgü çalışmaları dikkat çekiyor. 27 Mayıs'a kadar görülebilir.

Türk Amerikan Derneği Sanat Galerisi'nde Gazi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Ülker Muncuk Atölyesi Batik Öğrencileri sergisi sürüyor. Sanatçıların özellikle başarılı soyut çalışmaları ve çiçek desenleri dikkat çekiyor. Sergi 22 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

Gösteri

15. Uluslararası Ankara Müzik Festivali bünyesinde İtalyan sanatçı Lucio Dalla bir konser veriyor. Konser Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda 11 Mayıs'ta saat 20.30'da gerçekleşecek. Sanatçı konseri sırasında son yılların en yoğun şiirsel şarkılarını seslendirecek.

Müzik Festivali kapsamında 12 Mayıs'ta Özgür Aydın piyano resitali gerçekleşiyor. Sanatçı Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda Schubert, Liszt gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek.

Müzik festivali bünyesinde 13 Mayıs'ta Linga Bale Topluluğu bir gösteri ile izleyici karşısına çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte sanatçılar Tatlı Gece isimli bir program sunacak.

Sinema

Demir Maskeli Adam isimli film Ankapol ve Metropol sinemalarında izlenebilir.

Nefes kesen bir macera filmi olarak nitelenen Kaçakların Peşinde Akün, Mithatpaşa, Büyülü Fener, On ve Koru Sinemalarında görülebilir.

İki Oscar ödüllü Can Dostum isimli film Kavaklıdere, Mithatpaşa ve Büyülü Fener Sinemalarında izlenebilir.

Tiyatro İstanbul Ankara'da

Tiyatro İstanbul, 11 Mayıs ile 17 Mayıs tarihleri arasında Yeni Başkan isimli komediyi Şinasi Sahnesi'nde sergiliyor.

Lif, kağıt, metal

Uluslararası üne sahip iki sanatçı, Suhandan Özay ve Conny Jorgenson, doğal lif, elyapımı kağıt ve metal liflerden oluşturdukları dokuma ve objeleri Mazhar Zorlu Sanat Galerisi'nde sergileyecek. İzmirli sanatseverler iki sanatçının, iki boyuttan üç boyuta taşımayı hedefledikleri yapıtlarını 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında izleyebilecek.

Duvardan sonra Berlin

Alman Kültür Merkezi ve Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün ortak olarak düzenledikleri sergilere bir yenisi daha eklendi. Almanya'nın genç kuşak ünlü fotoğrafçılarından Frank Thiel'in 25 büyük boy fotoğrafı Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi'nde 15 Mayıs'a kadar gezilebilecek. Fotoğraflar, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra Thiel'in bu şehir üzerindeki politik yorumunu ortaya koyuyor.

Arpacık'ın resimleri

Ressam Ömer Arpacık, üçüncü kişisel sergisini Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nda açtı. Daha önce Adapazarı'nda iki kişisel sergi açan sanatçının resimleri İzmir'de ilkkez sergileniyor. Konu ve renk itibariyle Fransız Empresyonistleri örnek alan Arpacık, tarzının ressam Nazmi Ziya ile bağdaştığını söylüyor. 15 Mayıs'a kadar açık.

Şiirdeki ormana doğru

Vecdi Gönül Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Muzaffer Kutlusan, üçüncü kişisel sergisini İzmir Alman Kültür Merkezi'nde açtı. Doğa, ağaç, orman ve köy motiflerini işleyen sanatçı, yapıtlarında doğayı parlak renklerle işlemekten hoşlanıyor. ‘‘Bu motiflerin çıkış noktası Nazım Hikmet'in ‘Karlı Kayın Ormanı' şiiridir. Resimlerimde, henüz şiirdeki ormana ulaşamadım’’ diyen sanatçının sergisi 13 Mayıs’a kadar izlenebilecek.

Yabancı gözüyle Türkiye

Fotoğraf Sanatçısı Thibaut Cuisset ‘‘Türkiye'den Fotoğraflar’’ adlı sergisini Fransız Kültür Merkezi'nde açtı. Sanatçının bir yıl önce İzmir ve Ege bölgesini ziyareti sırasında gerçekleştirdiği çalışmalar, renklerin irdelenmesinden doğan estetik görüntüleri kapsıyor. 30 Mayıs'a kadar açık.

Toprak ve beyaz

Kainat Barkan Pajonk 30. kişisel sergisini Temizocak Sanat Galerisi'nde açtı. Yaşamın ve doğanın çeşitli yönlerini tuvallerine aksettiren Pajonk, eserlerinde özellikle toprak rengi ve beyazı tercih ediyor. 23 Mayıs'a kadar görülebilir.

Turne başlıyor

Adana'da Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği Silvanlı Kadınlar, önümüzdeki hafta turnesine başlıyor. İlk durak Gaziantep. Sonra sırasıyla Urfa, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman'da sergilenecek oyunda, Tayfun Eraslan, Galip Erdal, Aysel Çakar Kara, Funda Uzun, Yusuf Köksal, Arzu Tan, Seher Devrim Yakut, Ötüken Hürmüzlü ile Şener Kökkaya rol alıyor.

Sinema

Leonardo Di Caprio ile Kate Winslet'in başrollerini paylaştığı Titanic, Adana Arı sinemaları Salon 1'de.

Robert De Niro ve Ethan Hawke'ın filmi Büyük Umutlar, Arı Sinemaları Salon 2'de.

Nathan Lane ile Lee Evans'ın oynadığı Zor Hedef Fare, Galleria Salon 2'de,

Morgan Freeman ile Ashley Judd'un başrolleri paylaştığı Kızları Öp, Metro sinemasında.

Anthony Hopkins ile Morgan Freeman'ın oynadığı Amistad, Sun sinemasında.

Helen Hunt ile Jack Nicholson ödüllü filmi Benden Bu Kadar, Metropol'de.

Kafkas Tebeşir AKM'de

İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları; ‘‘Silvanlı Kadınlar’’, ‘‘Halay’’ ve ‘‘Huzur’’dan sonra tüm dünyada 100. yaşgünü kutlanan Bertolt Brecht'in bir oyunuyla Antalyalı tiyatroseverlerle buluşuyor. Brecht'in ‘‘Kafkas Tebeşir dairesi’’ adlı oyunu, bugün ve yarın Antalya Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Türkçe çevirisi Yılmaz Onay tarafından yapılan, Yücel Erten'in sahnelediği oyun; analık davası üzerine kurgulanan, emeğin önemini ve değerini konu alan bir çalışma. Sahne tasarımı Makedonyalı ressam Mustafa Asım'a, müzikleri Paul Dessau'a, giysi tasarımı Türkan Kafadar'a ait olan oyunun dramaturjisini ise Hilmi Zafer Şahin yaptı.

Ruhi Su şöleni

Türk Halk Müziği'nin ünlü yorumcularından, besteci, şair Ruhi Su'nun türkülerinin seslendirileceği konser Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. ‘‘Ezgili Yürek’’ adıyla sunulacak konserde türküseverler Ruhi Su'yu, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Ömer Yılmaz (Tenor) ve Tuncer Tercan'ın (Bariton) yorumuyla dinleyecekler. 13 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00'de başlayacak konserin biletleri AKM gişelerinde satışa sunuldu.

Kitap fuarı

Kültür Sanat Merkezi Kebikeç'in kitap fuarı yarın başlıyor. Devlet Tiyatrosu salonunda açılacak fuardaki etkinliklerden bazıları şunlar: Yarın Yılmaz Odabaşı'nın şiir dinletisi ve Ankara Gösteri Sahnesi'nin Ulvi Arı pandomim gösterisi, 11 Mayıs'ta Alipaşa mahallesindeki Meryem Ana Süryani Kilisesi'nde Samet Aydın resim sergisi ve Özgür Nizam'ın dia gösterisi, 12 Mayıs'ta Sunay Akın ve Akgün Akova'nın imza günü, 16 Mayıs'ta Küçük İskender ve Lale Müldür'ün imza günü, 17 Mayıs'ta Öküz Grubu olarak bilinen Muhsin Kızılkaya, Gani Müjde, Altay Martı ve Metin Üstündağ'ın imza günü... Aynı gün Büyükşehir Belediyesi'nde Ahmet Telli, Nevzat Çelik, Hicri İzgören, Fadıl Öztürk ve Önder Kızılkaya'nın şiir dinletileri olacak. Fuar 20 Mayıs'ta bir türkü dinletisiyle sona erecek.

Sinema

Dilan Sineması'nda Steven Spilberg'in Amistad adlı filmi gösterimde. Filmin başrollerinde Morgan Freeman, Antony Hopkins ve Ujmon Housoy'u izleyebilirsiniz. Emek Sineması'nda başrollerini Sloguarney Weaver ve Vinona Ryder'ın paylaştıkları Alien (Diriliş) adlı film gösteriliyor.

Tiyatro

Devlet Tiyatrosu sezonu kapattı. 21 Mayıs'ta Tiyatro Birikim'in Diriliş adlı oyunu sahnelenecek. Oyunun yönetmeni, Veysel Sami Berikan.

Ressam Mehmet Aydoğdu'nun resim sergisi Ankara Halkbank Sanat Galerisi'nde açıldı. ‘‘Tuvallerimin içinde nice sessizlik, çığlık, gülme, coşkunluk ve kozmik yükseliş var’’ diyen Aydoğdu, bugüne kadar Amerika, Belçika, Almanya, İngiltere ve Arjantin'de yirmiye yakın kişisel sergi açtı.

Sanat ve iş dünyasına salon

İstanbul Kabataş Eğitim Vakfı Sabancı Kültür Sitesi içinde yeralan ve tiyatro, bale, konser gibi sanatsal etkinliklerin yanısıra eğitim ve iş dünyasına yönelik toplantıların da düzenlenebileceği Hamdi Saver Salonu, hizmete girdi. Hamdi Saver, Kabataş Erkek Lisesi'nde tam 31 yıl Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmış ve lisenin spor etkinliklerinin merkezi olan spor salonu onun öncülüğünde inşa edilmiş.

Ressam Şefkat İşleğen'in eserleri, İzmir Yaşarbank Alsancak Şubesi'nde sergileniyor. Çalışmalarında metal ve linolü tercih eden ressam Şefkat İşleğen'in sergisi 15 Mayıs'a kadar sürecek.

Obje, totem, resim

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde gerçekleştirdiği performansları, yurtiçi ve dışında açtığı 80'in üzerinde kişisel sergiyle tanınan sanatçı Ender Güzel, Antalya'da ilk sergisini açtı. Sergide sanatçının obje, totem ve resim çalışmalarından yeni örnekler yeralıyor. 24 Haziran'a kadar Antalya Falez Hotel'de.

Yılmabaşar İMKB'de

Ünlü seramik sanatçısı Jale Yılmabaşar'ın son dönem yapıtları 26 Mayıs'a kadar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Sergi Salonu'nda görülebilir.

Sami Güner anısına sergi

Fotoğraf sanatçısı Sami Güner, ölümünün sekizinci yıldönümünde Türk Ticaret Bankası'nın düzenlediği bir sergiyle anılıyor. Güner'in yapıtlarından oluşan sergi, İstanbul Gayrettepe'deki Türk Ticaret Bankası Genel Müdürlük binasında ay sonuna kadar açık.

Yılmaz'ın heykelleri

Heykeltıraş Ebru Yılmaz'ın son dönem yapıtları İstanbul CAM Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Bosna'dan esintiler

Saraybosnalı ressam Fuad Arifhodzic, Türkiye'deki ilk sergisini Antalya Bohem Galerisi'nde açtı. Bugüne kadar açtığı sergilerin sayısını unutan 86 yaşındaki ressamın Saraybosna ve doğa görüntülerinden oluşan 35 suluboya tablosu 20 Mayıs'a kadar görülebilir. 60 yıldır profesyonel resim yapan sanatçı, 1986 yılında UNICEF'in düzenlediği yarışmada dünya birincisi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!