İyi ki doğdun Hürriyet

Güncelleme Tarihi:

İyi ki doğdun Hürriyet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türk basınının AMİRAL GEMİSİ 52 yaşında

Türkiye'nin lider gazetesi Hürriyet, 52'nci doğum yıldönümünü muhteşem bir geceyle kutladı. Hürriyet Medya Towers'daki kutlamada ENBE Orkestrası eşliğinde danslar edildi, doğum günü pastası kesildi. Hürriyet'te 30, 25, 20 ve 10 yılını dolduranlara plaket ve rozetleri verildi.

DOĞRU ve güvenilir habercilik ilkesiyle yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren, Türk basın dünyasının liderlik bayrağını elinden asla bırakmayan gazeteniz Hürriyet, 52'nci yaşını gururla kutladı.

Güneşli'deki Hürriyet Medya Towers'da önceki gün saat 18.00'de başlayan törene Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Doğan Online Genel Müdürü Hanzade Doğan, Hürriyet'in diğer yönetici ve çalışanları katıldı.

Törende, Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, Kanal D Genel Koordinatörü ve Arena Genel Yönetmeni Uğur Dündar, Milliyet Gazetesi Murahhas Üyesi Doğan Heper, Milliyet Gazetesi Yazı işleri Müdürü Eren Güvener ve MİLPA Genel Müdürü Yalçın Balcı da hazır bulundu.

CNN haber spikeri Ece Özbek'in sunduğu kutlama töreninde, Hürriyet'in 52 yılda, önemli olaylara bakış açısının yansıtıldığı multivizyon gösterisi yapıldı. Ardından da, 10 ve 20'nci yıllarını tamamlayanlara rozetleri, 25 ve 30 yıllarını tamamlayanlarla emekli olanlara plaketleri verildi.

ÖDÜLLER

Törende 30 yılını dolduranlara ve emekli olanlara plaketleri Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek tarafından verildi.

25 yılını dolduranlara Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ plaketlerini verdi.

20 yılını dolduranlara Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Yayın Danışmanı Doğan Hızlan altın rozetlerini verdiler. 10 yılını dolduran kadınlara gümüş kolye, erkeklere ise gümüş rozetlerini Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Mali İşler Grup Başkanı Ahmet Toksoy, Yazı İşleri Müdürleri Nurcan Akad ve Aydın Candabak, Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, İzmir Temsilcisi Nedim Demirağ ile Trabzon Temsilcisi Orhan Kaynar sundular.

NEŞELİ GECE

Konuklar daha sonra kokteyle katıldılar. Hürriyet 52'nci yaş pastasını ise Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Yazı İşleri Müdürü Nurcan Akad, Hürriyet çalışanı Volkan Özsoy ile birlikte kestiler. Konuklar ENBE Orkestrası'nın müziği eşliğinde eğlendiler.

Bu arada, Hürriyet muhabirleri arasında düzenlenen 'Manşettekiler' yarışmasının ödülleri de sahiplerine verildi.

Emekli olanlar

Hilmi Umut (İzmir), Sirel Ekşi (İzmir), Suat Türker (Almanya), Hüseyin Küçüker (İstanbul), Süleyman Gür (İstanbul).

30 yıllıklar

Hüsnü Savaş (İstanbul), Hayrettin Karateke (İstanbul), Nezih Akkutay (Almanya), Baki Aydar (İstanbul), Fazlı Taş (İstanbul).

25 yıllıklar

Seval Evirgen (Ankara), Ahmet Çelen (İstanbul), Aydın Akbulut (İstanbul), Salih Bahadır (İstanbul), Semra Canaydın (İstanbul), Ahmet Özçelik (İstanbul), Fehmi Gümüşdere (Almanya).

20 yıllıklar

Hasan Yaktu (Adana), Filiz Özmen (Ankara), Kemal Saydamer (Ankara), İrfan Keskin (Ankara), Sadettin Tekir (İstanbul), Sema Akalın (İstanbul), Haluk Saygı (İstanbul), Metin Ekincioğlu (İstanbul), Hüseyin Yaylıcıoğlu (İstanbul), Oya Akışık (İstanbul), Feridun Gürel (İstanbul), Taner Tüzün (Almanya), Yusuf Benli (Almanya), Sebahattin Çeken (Almanya), Yasemin Öztürk (Almanya), Ahmet Külahçı (Almanya), Şenol Ocaklı (Almanya), Dilek Zeren (İstanbul), Ali Kemal İnceoğlu (İstanbul), Kenan Güreşen (İstanbul).

10 yıllıklar

Osman Ünal (Adana), Fatma Osman (Ankara), Oktay Korkmaz (Ankara), Mahmut Kutay (Ankara), Haydar Demirkıran (Ankara), Ahmet Ekinci (Ankara), Veli Yavuz (Ankara), Dursun Cihangiroğlu (Ankara), İlhan Çetinkaya (Ankara), Burçin Satmış (İstanbul), Sanlı Ergin (İstanbul), Doğaner Gönen (İstanbul), Mürteza Akkaya (İstanbul), İzzet Doğan (İstanbul), Ayda Kayar (İstanbul), Tamer Çerçi (İstanbul), İhsan Yılmaz (İstanbul), Mehmet Arslan (İstanbul), İbrahim Kamber (İstanbul), Ali Sayhan (İstanbul), Ahmet Güler (İstanbul), Hulusi Aksu (İstanbul), Ömer Çelik (İstanbul), Hüseyin Karaahmet (İstanbul), Aydın Hocaoğlu (İstanbul), Hayrettin Yılmaz (İstanbul), Nurettin Kılıçaslan (İstanbul), Ali Argın (İstanbul), Ayhan Yılmaz (İstanbul), Mehmet Öksüz (İstanbul), Meltem İçli (İstanbul), Hüseyin Karagöz (İstanbul), Tuncay Durmuş (İstanbul), Volkan Özsoy (İstanbul), Şehnaz Demir (İstanbul), Enver Öztürk (İstanbul), Ali Kocael (İstanbul) Yüksel Kendir (İstanbul), Turhan Evci (İstanbul), Kamuran Olcay (İstanbul), Armağan Ular (İstanbul), Mehmet Kabayel (İstanbul), Nevin Saçmaz (İzmir), Faruk Ülkü (İzmir), Ercan Evdönderen (İzmir), Osman Akbulut (İzmir), Zeki Kıyak (İzmir), Murat Kaplan (İzmir), Taner Baturlar (İzmir), Ömer Can (İzmir), Nejat Bekmen (İzmir), Şaban Kılınç (İstanbul), Ufuk Sandık (İstanbul), Nurcan Akad (İstanbul), Sevim Temiz (İstanbul), Turgay Raşit (Almanya), Alaverdi Turhan (Almanya), İsa Deveçeken (Almanya), Nejdet Karaşahin (Almanya), Asım Gürsoy (Almanya), Aydın Ulun (Almanya), Erol Ağca (Almanya), Mustafa Yiğit (Almanya), Tevfik Kara (Almanya), Yunus Ülger (Almanya), Dursun Ünal (Almanya), Murat Sağlam (Almanya), Cengiz Karaefe (Almanya), Mehmet Taşkıran (Almanya), Orhan Yelkenkayalar (Almanya), Erkan Mısırlı (Almanya), Ahmet İncel (Almanya), Kemal Doğan (Almanya), Semih Çamlıdere (Almanya), Şenol Çağrıtekin (Almanya), Seyfi Taşdemir (Almanya), Coşkun Yahşi (Almanya), Sedat Tapan (Almanya), Mustafa Koyuncu (Almanya), Mustafa Polat (Ankara), Nejat Berkmen (İzmir), Nurşen Ceylan (İstanbul), Hüseyin Keten (İstanbul), Köksal Gök (İstanbul), Ali Gülen (Almanya), Zeynel Lüle (Almanya), Ahmet Kartal (İstanbul)

Neşeli gece

Hürriyet'in 52'nci yılı nedeniyle hazırlanan pasta neşe içinde kesildi. Pastayı kesen Hürriyet idare amirlerinden Volkan Özsoy, ilk dilimi Yazı İşleri Müdürü Nurcan Akad'a verdi. Volkan Özsoy, ‘Bu gece çok mutluyum, nice mutlu yıllar diliyorum’ dedi.

Gurur tablosu

Hürriyet Medya Towers'daki coşkulu törende 30 ve 25 yılını dolduranlarla, emekli olanlara plaketleri, 20 yılını dolduranlara altın, 10 yılını dolduran kadınlara gümüş kolye, erkeklere ise gümüş rozetleri verildi. Rozet, kolye ve plaketlerini törenle alan Hürriyet çalışanları, daha sonra, gecenin anısına hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

Bizim sanatçılar

Canlı müziğin yer aldığı kutlama sırasında, Hürriyet'in sanatçıları da ortaya çıktı. Strasbourg muhabirimiz Zeynel Lüle ve Ankara ekonomi muhabirimiz Çiğdem Toker, ellerine mikrofonu alıp, birlikte Sezen Aksu'nun ‘Masum değiliz’ adlı parçasını büyük bir ustalıkla seslendirdiler. Profesyonel sanatçılara taş çıkartan iki gazeteci, meslektaşlarından da bol alkış aldılar.

Orkestra coşturdu

Özkök: Hürriyet'te çalışmak gerçekten bir keyif

Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ‘‘Hürriyet'te çalışmak gerçekten bir keyif. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türkiye'de gazeteci olarak çalışabilmenin hala en rahat mekanı, yeri Hürriyet Gazetesi. Türkiye'de bu kadar geniş yelpazede fikrini özgürce ifade edebilen başka bir yayın grubunun bulunduğunu ben zannetmiyorum’’ dedi.

Özkök, törendeki konuşmasında Hürriyet'ten 1 yaş büyük olduğunu belirtirken, tören kürsüsünde de 10'ucu yılını doldurduğunu söyledi. Özkök, şöyle konuştu:

SİMGESEL AİLE DEĞİL

‘‘Hesapladım. Ben hayatımda her 5 günümden birini burada geçirmişim. Zaman olarak bakarsanız, ailemizden daha fazla zamanı burada geçirmişiz. Hürriyet bir aile dersek, bunun sadece simgesel bir anlamı yok, biz gerçekten eşimizden, sevgilimizden, annemiz, babamızdan daha çok zamanı burada birlikte geçiriyoruz. Ben 5 günümden biri diyorum ama aramızdaki bazı arkadaşlar, bugün 30'uncu yıl plaketi alıyorlar. Onların buraya verdikleri zaman daha da fazla.’’

Basın mesleğinin, fikirlerin direkt söylendiği bir meslek olduğu için zaman zaman aynı grupta çalışan insanları kıran durumlarla da karşı karşıya kalınabildiğini vurgulayan Özkök, şunları söyledi:

HOŞGÖRÜ VE ELEŞTİRİ İKLİMİ

‘‘Ama şunu gerçekten iftiharla söyleyeyim ki yavaş yavaş hoşgörü ve eleştiri iklimine alışıyoruz. Bir yandan da birbirimize karşı yazdığımız yazılarda, kullandığımız sıfatlarda, eskisine göre daha dikkatli oluyoruz. Eleştiri elbette ki olacak. Elbette ki birbirimizin görüşlerine karşı çıkacağız. Ama bunu yaparken, birbirimize hakaret anlamına gelecek kelimelerden kaçınmamız gerekiyor. Basında, hakaret anlamına gelecek kelimelerin, temelsiz haberlerin azaltılması gerektiği, her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Zaten Sedat Ergin'in kazandığı hakaret davasının miktarı da Türkiye'de artık hakaret, iftiranın maliyetinin yükseldiğini gösteriyor. Bir gün belki patronlarımız, bize, şahsi hakaretler eğer ceza görürse, ‘Bunu veren kişi artık ben olmayacağım. Bu kararı kendinde gören arkadaşlar, her halde bunu ödeme özgürlüğüne de sahip olmalılar' diye düşünürlerse, zannediyorum bu otokontrol mekanizması, daha da güzel işler.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!