Ulucanlar’da yine isyan

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlar’da yine isyan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde 2 hafta arayla yine isyan çıktı. 38 gardiyan rehin alındı. Jandarma operasyonuyla sonuçlanan isyanda 5 gardiyan ile 2 mahkûm yaralandı.

ANKARA Ulucanlar Cezaevi'nde dün öğlen saatlerinde Ankara DGM'de çete suçlamasıyla yargılanan Bülent Aramaz ve adamları isyan çıkardı. Ziyaretçilerin içeri alınmamasını protesto eden Aramaz ve adamları, ilk olarak ‘‘Af istiyoruz’’ sloganla-rını attılar. Çarşaf ve yatakları avluya çıkartarak ateşe verdiler. Bu sırada, Aramaz ve adamları 38 gardiyanı da rehin aldılar.

Operasyon hazırlığı

İsyanın duyulmasının ardından cezaevine çok sayıda jandarma, polis ve itfaiye takviye olarak gönderildi. İtfaiye yangına müdahale ederken, jandarma da operasyon için hazırlık yaptı. Polis de, cezaevi çevresini ablukaya alarak güvenliği sağladı. Jandarma, olayların başlamasından yaklaşık dört saat sonra müdahale ederek rehin gardiyanları kurtardı. 5 gardiyan yaralandı.

Birbirlerini şişlediler

Cezaevi reviri ile bir koğuş yangında zarar görürken, mahkûmlardan birinin de şişlendiği öğrenildi. Müdahalede bir mahkûm da yaralandı. Yaralılar Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. İsyanın sona erdirilmesinden sonra jandarma kuvvetleri cezaevi içerisinde geniş çaplı bir arama başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!