Altın Kelebek Milenyum

Güncelleme Tarihi:

Altın Kelebek Milenyum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 27.si gerçekleşecek olan ‘‘Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması’’nda geri sayım başladı. 1973 yılında beri aralıksız her yıl düzenlenen yarışma Türkiye'de televizyon dünyasında başarının sembolü oldu. Bu yıl da gene okurların belirleyeceği isimlerle ödüller sahiplerini bulacak.

İlk olarak 1973 yılında düzenlenen ve geçen yıllar içinde sinemadan müziğe, televizyondan tiyatroya uzanan geniş bir yelpaze içinde, okurların oylarıyla ‘‘yılın sanatçıları’’nın seçildiği ‘‘Altın Kelebek’’ ödülleri, 27 yıl içinde sanat dünyasının parlayan birçok yıldızını belirledi. Türkan Şoray'dan Tarık Akan'a, Cüneyt Arkın'dan Hale Soygazi'ye, birçok yıldız ‘‘Altın Kelebek’’ sahibi oldu.

Tamamen okurlar tarafından belirlenen ‘‘Altın Kelebek Tv Yıldızları Yarışması’’ başlangıcından beri birçok sanatçı tarafından ‘‘Oscar ödülü kazanmakla eşdeğer’’ olarak nitelendirildi.

Tam 12 defa

Altın Kelebek ödülleri kendi içinde rekorlara da sahne oldu: Altın Kelebek'i, Türkan Şoray 12 kere üstüste alarak ‘‘En başarılı kadın oyuncu’’ alanında bir ilke imza attı. İbrahim Tatlıses ve Barış Manço da iki yıl ardarda ikişer ödül birden kazanarak gururlandılar.

İlk ‘‘Onur Ödülü’’ ise 1985 yılında Adile Naşit'e verildi. Hatta Naşit, 1986 yılında da aynı ödülü almaya hak kazanmıştı. 1987 yılının ‘‘Onur Ödülü’’ sahipleri ise Sezen Aksu ve beş kez Altın Kelebek ödülü alan Kadir İnanır oldu. ‘‘Süperstar’’ Ajda Pekkan'da altı kez ödül alan sanatçılardan oldu.

Bugüne kadar Türkiye'de sanata, sinemaya, müziğe, edebiyata damgasını vurmuş Zeki Müren'den Emel Sayın'a, Fatih Altaylı'dan Tarkan'a, Berna Laçin'den Muazzez Ersoy'a, Belkıs Akkale'den Şener Şen'e kadar birçok dalda birçok ünlü ‘‘Altın Kelebek’’ ödülü aldı.

27 yıllık macera

Tam 27 yıl önce belki de bir avuç sanatçıyla gerçekleştirilen ‘‘Altın Kelebek’’ ödülleri, bu seneler içinde gelişti, büyüdü, yeni sanatçılarla, televizyonla, halkla ilişkilerle bütünleşti. 27 yıl önce kadın sanatçılar dalında Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik, erkeklerden de Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Kadir İnanır vardı. Yılın yerli filmi seçiminde başa oynayanlar Dönüş, Kambur ve Gelin'di.

Tabii 27 yıl öncesinin genç yetenekleri de, kadınlardan Perihan Savaş, Hale Soygazi ve Fatma Belgen'ken, erkeklerden de Kadir İnanır, Tarık Akan ve Aytaç Arman arasında kıyasıya bir mücadele olmuştu...

Şimdiyse, bu mücadele televizyon dünyasının büyümesiyle paralel olarak daha geniş bir alanda yaşanıyor.

Olay yaratan haber programlarından, talk show'lara, magazinden, çocuk, kültür-sanat yapımlarına, yerli dizilere ve hatta müzik dünyasına kadar çok kanallı televizyon dünyasında en iyiler gene ‘‘Altın Kelebek Tv Yıldızları Yarışması’’nda belirleniyor...

1998'in yıldızları

Geçen yıl ise hem Cumhuriyet'in 75. yılı, hem de Hürriyet Gazetesi'nin 50. yılı olması dolayısıyla ödül töreni daha da bir anlamlı geçti. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Berna Laçin ‘‘En iyi kadın sunucu’’ ödülü alırken, Mehmet Ali Erbil de ‘‘En iyi erkek sunucu’’ ödülünü kazandı.

Hatta Erbil'in ödül alırken yaptığı espriler de konukları bir hayli güldürdü ve takip eden günlerde bir hayli konuşuldu.

Savaş Ay'ın ‘‘A Takımı’’ ile ‘‘En iyi tartışma programı’’ ödülü aldığı gecede, ‘‘En iyi haber programı’’ da okuyucuların oylarıyla Uğur Dündar'ın artık bir haber klasiği olarak kabul edilen Arena programına verildi.

Arif Sağ, Şener Şen ve Muazzez Ersoy da geçen sene ödül alan sanatçılardandı.

Ayrıca 10 saniye süren tanıtım görüntülerinde de gazetenin yıllar önceki halinden bugüne gelen görüntüleri sergilendi...

Peki bu yıl neler olacak? Sıra şimdi siz Hürriyet okuyucularında!

En beğendiğiniz haber programlarından dizilere, komedi oyuncularından kliplere, spordan magazine tam 29 dalda adaylarınızı belirleyeceksiniz.

Böylece, 20. yüzyılın son ‘‘Altın Kelebek TV Yıldızları’’ gene Hürriyet okurlarının seçtiği isimlerle sahiplerini bulacak...

1973

İşte ilk yıldızlar!

İşte muhteşem bir fotoğraf karesi: Nilüfer, Türkan Şoray, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu, Aytaç Arman, Kadir İnanır, Zeki Müren ve Barış Manço. Onlar 1973 yılında gerçekleşen ilk ‘Altın Kelebek’ ödüllerinin sahipleri. Soldaki fotoğrafta ise Türkan Şoray ve Cüneyt Arkın ödül töreninde sahne alıyorlar. Yukarıda ise aynı yıl ilk seçim için adaylarını belirleyen öğrenciler yer alıyor.

Geri sayım başladı

‘Altın Kelebek Milenyum’ un adaylarını siz, Hürriyet okurları belirleyeceksiniz. 1999’un spordan magazine, yarışma programlarından yerli dizilere kadar tam 29 dalda kendinize göre ‘99’un en iyilerini’ belirleyeceksiniz... Ve muhteşem armağanlar kazanacaksınız...

Geçtiğimiz yıl en ‘En iyi kadın sunucu’ ödülünü Berna Laçin, ‘En iyi erkek sunucu’ ödülünü ise Mehmet Ali Erbil almıştı.

Televizyon dünyasının Oscar’ı sayılan ‘Altın Kelebek’ Ödülleri her yıl muhteşem bir törenle sahiplerini buluyor. Türkiye’nin en önde gelen yıldızları, sanat dünyasının yeni parlayan isimleri, ekranın en sevilen ünlüleri de böylece aynı fotoğraf karelerinde buluşuyor...

KADIN SUNUCU :

ERKEK SUNUCU:

KADIN SPİKER:

ERKEK SPİKER:

HABER PROGRAMI:

YERLİ DİZİ:

KADIN OYUNCU:

ERKEK OYUNCU:

KOMEDİ SHOW:

KADIN KOMEDİ OYUNCUSU:

ERKEK KOMEDİ OYUNCUSU:

YARIŞMA PROGRAMI:

TALK SHOW:

GENÇLİK MÜZİK PROGRAMI:

SPOR PROGRAMI:

MAGAZİN PROGRAMI:

ÇOCUK PROGRAMI:

KÜLTÜR SANAT PROGRAMI:

EĞLENCE PROGRAMI:

TV YÖNETMENİ:

TV SENARYO YAZARI:

TSM KADIN SOLİSTİ:

TSM ERKEK SOLİSTİ:

THM KADIN SOLİSTİ:

THM ERKEK SOLİSTİ:

POP MÜZİK KADIN SOLİSTİ:

POP MÜZİK ERKEK SOLİSTİ:

FANTEZİ KADIN SOLİSTİ:

FANTEZİ ERKEK SOLİSTİ:

GRUP:

KLİP:



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!