Bavul turizmi Zeyport’a isindi

Güncelleme Tarihi:

Bavul turizmi Zeyport’a isindi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mayis ayinda hizmete acilan Zeyport'tan, dort ayda yapilan ihracat 25 milyon dolari buldu.

Deniz Ticaret Odasi'nin karariyla cesitli kuruluslar tarafindan Zeytinburnu'nda kurulan Zeyport Limani'ndan son 4 ayda 25 milyon dolarlik ihracat yapildi. Liman Muduru Sener Guler, ‘‘Dort ay gibi kisa bir zamanda yapilan bu ihracat bizleri sevindirmektedir’’ dedi.

Bes aylik liman

Zeytinburnu'ndaki eski kum iskelelerinin yerinde, yaklasik 2 milyon dolarlik yatirimla sekiz ayda kurulan Zeyport Limani 14 Mayis'ta hizmete girdi. Limanin resmi acilisi ise 22 Temmuz'da yapildi.

Liman Muduru Guler, bavul ticaretine yonelik olarak yapilandirilan ve ayni anda yaklasik 100 yolcuya hizmet verebilen tesisten hergun 09.00-18.00 saatleri arasinda Aksaray, Laleli, Merter ve Salipazari'na ucretsiz servis oldugunu soyledi. Zeyport'un Salipazari'ndaki deniz ve kara trafigini rahatlattigini belirten Guler, doviz kaybinin onlenmesini, yeni pazarlar acilmasini amacladiklarini soyledi.

Kulturel etkinlikler

Guler, limana basta Rusya ve Ukrayna'dan olmak uzere gelen cesitli uluslardan yolcularla, kulturel paylasimi saglayabilmek icin, aktiviteler yapacaklarini belirtti. Limandan Turkiye'ye giris yapanlarin, Turk kulturuyle tanismasini saglamak istediklerini anlatan Guler, ‘‘Tesislerimiz icinde yapacagimiz buyuk satranc alani kaynasmayi saglayacak. Ulkemizi anlatan film gunleri ve moda sovlari da turistlerin Turk kulturunu tanimasina ve kulturel paylasima neden olacak’’ dedi.

Guler, Hiristiyanligin 2000 Yili kutlamalari cercevesinde Oslo'dan Hayfa'ya gidecek olan eski Viking teknelerinin de Zeyport'da bir sure agirlanmasinin planlandigini soyledi.

Bes iskelesi ve toplam bin metre rihtimi bulunan Zeyport'a 3 bin 900 grostona kadar olan buyuklukteki gemiler yanasabiliyor. Rihtimi ayni anda 10 gemiye evsahipligi yapabiliyor. Toplam liman alani 40 bin metrekare olan Zeyport, Laleli'ye 6, Merter'e 2, Salipazari'na 12 ve Ataturk Havalimani'na 9 kilometre uzaklikta.

Isiklandirma ve yangin sondurme sistemlerinin yani sira, uluslararasi standartlara uygun yolcu salonuna sahip olan limanda, pasaport giris-cikis birimleri ve gumruk de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!