Bimaş Bisiklet, 700 milyarla zora girdi

Güncelleme Tarihi:

Bimaş Bisiklet, 700 milyarla zora girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Üç yıl önce kurulan Bimaş Bisiklet, piyasalara olan yaklaşık 700 milyar liralık borcunu ödemeyince konkordato ilan etti. Haftalık Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Bimaş, piyasadaki talep yetersizliği nedeniyle üretim kapasitesini yüzde 30'lara kadar düşürmek zorunda kalmıştı.

Bisan'ın eski Genel Müdürü Yalçın Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Necip Yıldızili ve Planlam Müdürü Mehmet Emin Demirkol, üç yıl önce kurdukları Bimaş adlı şirketin ekonomik krize girmesi üzerine konkordato talep etti.

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, piyasalara yaklaşık 700 milyar lira borcu bulunan şirket, borçlarını dört yıllık bir plan doğrultusunda ödemek için mahkemeye başvurdu. Bimaş avukatı Hasan Tokmak, Bimaş'ın borçlarını banka kredisi ile kullanmak yerine konkordato ile ödeme yolunu seçtiğini söyledi.

İhlas Holding'in iştirakleri arasında yer alan Bisan'da uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan Yalçın Arslan, Necip yıldızlı Mehmet Emin Demirkol, şirketten istifa ederek 1996'da yine bisiklet sektöründe faaliyet göstermek üzere Bimaş'ı kurmuştu.

ÜRETİM İÇ PAZARA

Haziran 1996'da 50 milyar lira sermaye ile faaliyete geçen Bimaş'ın üretim tesisi olarak İzmir Kemalpaşa'da kurulu bulunan bir yedek parça fabrikası devreye sokuldu.

Bisiklet üretimine yönlendirilen Kemalpaşa'daki fabrikada 90 kişilik bir kadro ile çalışmalara başlandı. Bisan'da uzun bir süre Genel Müdür olarak görev yapan Yalçın Arslan, şirketin yönetim kurulu başkanı olurken, bisan eski satınalmadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necip Yıldızili ile eski planlama Müdürü Mehmet Emin Demirkol Bimaş Bisiklet Motorsiklet Sanayi yönetim kurulu üyeliklerine getirildi.

Bimaş markası ile yapılan ürünlerin tamamını iç pazara süren firma geçen yılın eylül ayı ile birlikte piyasalarda yaşanmaya başlanan daralmadan etkilendi. Piyasalarda talep yetersizliği ile karşılaşan firma, üretim kapasitesini yüzde 30'lara kadar düşürmek zorunda kaldı.

Mahkemeden borçların tamamının dört eşit taksit halinde ödenmesi için dört yıllık bir plan sunan Bimaş Bisiklet Sanayi'nin başvurusu kabul edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!