Görünüşlerine aldanmayın

Güncelleme Tarihi:

Görünüşlerine aldanmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 09:30

İnternet üzerinde yer alan ünlü isimler, hacker'ların kurbanlarına ulaşmasındaki en büyük yardımcı.

Haberin Devamı

Brad Pitt, Angelina Jolie ya da Beyonce ile ilgili internet üzerinden herhangi bir şey mi arıyorsunuz? O halde dikkatli olmanızda fayda var; zira hacker'lar artık ünlü yüzleri kullanarak bilgisayarlara sızma yolunu tercih ediyorlar.

Bir internet güvenlik firması, geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü aktör ve şarkıcılarla ilgili internette bulunan birçok verinin Hacker'ların gölgesine olduğunu açıkladı. Güvenlik uzmanlarına göre siber suçlular artık insanların sempatisini kazanan yüzleri kendilerine göre manipüle ederek sistemlere zarar vermeye çalışıyor.

Merkezi Kaliforniya eyaletinde bulunan McAfee Inc.'den yapılan açıklamaya göre, Brad Pitt hayranlarının bu aktörle ilgili bilgisayarlarına indirdiği ekran koruyucu, masaüstü teması, resim ve daha birçok veri, çeşitli virüs, trojan, adware, phishing ve spam tehdidini altında bulunuyor.

Haberin Devamı

"Siber suçlular, günümüzde bilgisayarlara sızmak için birçok farklı yöntem kullanıyor ve bu yöntemlerin en basit ve etkili olanı ise favori aktris, şarkıcı ya da tanınmış diğer yüzleri kullanmak suretiyle kurbanlarını tek tek avlamak." diyen McAfee'nin Ürün Geliştirme başkan yardımcısı Jeff Green, sözlerini şöyle sürdürdü: "Popüler kültürün bir parçası olan hemen her şey, artık hacker'ların da gözdesi olduğundan, kullanıcıların bu tuzağa düşmesi pek de zor olmuyor."

Yapılan araştırmalar da, Brad Pitt ve Justin Timberlake'in internette yer alan en tehlikeli karakterler olduğunu ortaya koydu. Aynı durum Beyonce, Heidi Montag ve The Hills isimli şov programı için de geçerli.

McAfee'ye göre diğer tehlikeli ünlü isimler ise şöyle: Mariah Carey, Rihanna, Fergie, Angelina Jolie, Jessica Alba, Cameron Diaz ve George Clooney.

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İNTERNETİN KARANLIK YÜZÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!