Akkuyu için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Akkuyu için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 17:35

MERSİN’de aralarında 63 sivil toplum örgütünün bulunduğu Nükleer Karşıtı Platformu, Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Beldesi’ne planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılmaması için imza kampanyası başlattı.

Hastane Caddesi’nde toplanan Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali için stant kurdu. Platformun Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı olmadığını söyledi. Sızıntı olmasa da santral civarında radyasyon artışı yaşanacağını ileri süren Aslan, “Santrallerin hava, su, toprak kirliliğine neden olarak canlı yaşamı üzerinde olumsuz etkiler yarattığı da bilinen bir gerçektir. Nükleer santralin kurulduğu yerde tarım, hayvancılık, balıkçılık, turizm biter insan sağlığı da bozulur. Bizler ülkemizin hiç bir yerinde nükleer santral kurulmasını istemiyoruz. Bu nedenle de Mersin halkını açtığımız imza kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Aslan, ekim ayı sonuna kadar toplanacak imzaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve TBMM’ne gönderileceğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!