Alaçatı, bayrak gibi güzel

Alaçatı, yoğun geçen yaz sezonundan sonra eylülün ılımlı kollarında nefis günler yaşıyor.

Yarın 15 Eylül’de, Alaçatı’nın düşmandan kurtuluşunun yıldönümü yaşanacak. Alaçatı’nın sokaklarında dolaşıp sevimli insanları ile konuştuk.

ALAÇATI, çok yoğun bir yaz sezonu geçirdi.. Bir anda yıldız olmanın keyfini doya doya yaşadı.. Eylülün ılıman havasına kendini terk eden Alaçatı’da kalabalıklar, okulların açılması ve Ramazan sebebiyle artık azaldı. Bu güzelim belde, yine yerli halkına ve buralara gelip yerleşmiş bizim gibilere kaldı.

Yarın 15 Eylül.. Alaçatı’nın düşmandan kurtuluşunu tüm belde halkı coşku içinde kutlayacak.. Her köşe, her dükkan, her ev bayraklarımızla süslenecek.. Halk en güzel giysilerini giyip belde merkezine gidip, geçit resmini, kutlamaları, çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın konuşmasını ve folklor gösterilerini izleyecek.. Gönülden kutluyorum.

Benim mekanlarım

Alaçatı’da eylülün keyfini kıyasıya çıkarırım. Sörf merkezlerine gidip, denizin üzerindeki renk cümbüşünü izler, suya girip yüzerim. Çamlık Yol üzerindeki "Cafe Sohbet"te kahvaltı keyfi bambaşkadır. Öncelikle Başkan Dalgıç’ı kutlamalıyım. Beldenin girişinin yeni mimari düzenlemesi çok anlamlı oldu. Taş ev-dükkanlarla süslü giriş, taşıdığı isme yani "Uğur Mumcu Caddesi"ne yakıştı.

Bu cadde üzerinde Can Belge’nin "Köy Kahvesi" benim mekanım olur, iki çay içmeden geçmem. Yine bu caddedeki Kaptan’ın Yeri, Yaşar’ın Kahve, Ahmet’in Kahve, şirin bir sanat galerisi ve Pesto Restoran ve Özsüt de keyifli köşelerdir.

"Rasim Restoran"da kiremitte balık yerim. Alaçatı’nın simgesi olan "Tuval"de Semra ve Nejat ile merhabalaşırım, incik-boncuk ustası fizikçi Metin Tapçı hoca ile Kemal Paşa Caddesi sonundaki dükkancığında sohbet ederim. Antika çarşısında Hasan Özkan’a uğrayıp limonatasını içerim. "Kirli Çıkı" isimli hediyelik sanat objesi satılan ve sergiler açılan mekanda, yaratıcısı Gökçen Adar ile sanat söyleşisi yaparım.

Maçları ise, cami meydanında "Kafe Angels"te dev ekranda izlerim. Hafta sonları "Yasmin Kafe"de fasıl dinlemek adetimdir. Güzelim Alaçatı gün ve gecelerini, fasıl ile noktalamanın tadı başkadır. Ne diyelim.. Alaçatı’mız bayrak gibi güzeldir.. Hele hele 15 Mayıs kurtuluş günlerinde..

Ünlü antikacı Hasan Özkan

İzmir’in ünlü antikacısı Hasan Özkan ve asistanı Ayşe Erten, nadide iğne oyalarından ipek halı ve mobilyalara kadar antikalarını Cami Meydanı’nda sergilemekte.

Yaz-kış açık tek antikacı

Alaçatılı Halil Baskıcı, Kemal Paşa Caddesi girişindeki "Antik Shop" isimli dükkanında hem antikacılık, hem emlak işlerini yürütür. Ayrıca Antik Motel’in sahibidir.

"Cafe Sohbet"in yaratıcıları

Çamlık Yol üzerindeki Cafe Sohbet’i kuran Nilgün Zenger ile kızı Demet Zenger, kır havası içinde bir cennet yarattılar. Kahvaltının merkezi oldular.

"Rasim Usta"nın yemekleri nefis!

1962’den beri Alaçatı çarşı girişinde ün yapan "Rasim Usta’nın Lokantası", oğlu Arif Demirel tarafından çalıştırıyor. Döneri ve kiremitte balığı çok beğenilir.

Futbol maçlarının adresi: "Angels"

Cami Meydanı’ndaki Mehmet Şener ve oğlu Hüseyin tarafından işletilen "Angels Kafe", hafta sonları futbol maçlarının merkezi oldu. Dev ekranda ligi izlemenin keyfine diyecek yok.

"Köy Kahvesi" açıldı

Alaçatı’nın sevilen siması Can Belge, babası ve annesi Rafet-Nedret Belge, yeğeni Zeynep Evgin ile beldenin girişindeki yeni mekanları "Köy Kahvesi"nin açılışını kutladılar.

"Kirli Çıkı" göz kamaştırıyor

Kemal Paşa Caddesi 94 numarada göz kamaştırıcı hediyelik objelerin sunulduğu "Kirli Çıkı"nın yaratıcısı Gökçen Adar, ünlü bir yemek kitabı yazarı ve desen sanatçısıdır.

"Yasmin"de fasıl dinlenir

Alaçatı’nın yaz kış açık biricik kafe-bar mekanı olan "Yasmin"i yaratan İlhan Çimen ve Yasemin Kartal, hafta sonu fasıl ziyafeti ile özel tiryakiler yarattılar.
Yazarın Tüm Yazıları