Hacker ‘ChaO’ ilk İzmir'de yakalanmıştı

Güncelleme Tarihi:

Hacker ‘ChaO’ ilk İzmirde yakalanmıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2008 17:19

FBI'ın kurduğu özel ekibin ve Avrupa'da birçok polis teşkilatının her yerde aradığı, chat konuşmaları deşifre edilince Tuzla'daki lüks villasında yakayı ele veren ‘ChaO” nikini kullanan hacker Çağatay Evyapan'ın, ilk 8 yıl önce İzmir'de yakalandığı belirlendi.

İmal ettiği sahte kredi kartlarıyla kuyumcuları dolandıran Evyapan'ın, yakalandığı dönemde, polislere, kredi kartlarını borçlarını silme konusunda teklifte bulunduğu, işlemleri nasıl yaptığının belirlenmesi için götürüldüğü Bankalararası Kart Merkezi'nde de gösterdiği çalışma stiliyle şaşkınlık yaşattığı öğrenildi.

Dünyanın aradığı hacker olarak tanınan Çağatay Evyapan, ilk olarak adını, 2000 yılı Nisan ayında, İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin operasyonu sonunda yakalanmasıyla duyurmuştu. Evyapan'ın İzmir'de yakalanması, Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir kuyumcuya giren Bahattin Özkaya'nın kredi kartıyla bilezik almak istemesiyle olmuştu. Kartı kontrol eden kuyumcu limitinin dolu olduğunu gördü.

Bunun üzerine Özkaya, cebinden aynı isme aynı bankaya ait kredi kartını çıkardı. Şüphelenen kuyumcunun polise ihbarı üzerine yakalanan Özkaya'nın, üzerinden birçok isme ait sahte kredi kartları çıktı. Özkaya'nın sorgulanmasıyla organizasyonun lideri konumundaki Çağatay Evyapan, Hilton Oteli'nin önünde otomobiliyle beklerken yakalandı. Evyapan'ın oteldeki odasında yapılan aramada, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir'deki 17 kuyumcudan elde ettiği 30 bin YTL değerindeki 246 adet 22 ayar burma bilezik, 59 yabancı ülkelere ait sahte kredi kartları ele geçirildi. Gözaltına alınan Evyapan, o dönemdeki sorgusunda, bilgisayara ve bankacılık sektörüne merakı nedeniyle bu işe girdiğini, yurtdışından getirdiği baskı aletleriyle İstanbul'daki evinde rahatlıkla kredi kartı ürettiğini söyledi.

BORÇLARINIZI SİLERİM

Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Evyapan'ın, otomobilinde yakalandığında polislere, ele geçen bilezikleri kastederek “Bagajdakiler sizin, beni bırakın” dediği öğrenildi. Evyapan'ın ayrıca, sorgusunda da, polislere, “Kredi kartınızı verin. Bankaya gidip hepsini sileyim” şeklinde teklifte de bulunduğu öğrenildi. Operasyonun ardından Bankalararası Kart Merkezi'ne götürülen Evyapan'ın, uzmanlara, işlemleri nasıl yaptığını anlatırken şaşkınlık yaşattığı da belirtildi. Bilgisayarda bir hesabın nasıl boşaltıldığını kolaylıkla gösteren Evyapan'a, uzmanların hemen müdahale ettiği kaydedildi.

FİRAR, TELEFONUN UCUNDA

Bu arada, suç ortağı Özkaya'nın gözaltına alındığında cep telefonuyla arama yapmasının engellemesinin de Evyapan'a ulaşılmasına yardımcı olduğu bildirildi. Özkaya'nın, cep telefonuyla çağrı yapması durumunda Evyapan'ın, kaçmak için otelin önünde otomobiliyle hazır beklediği vurgulandı. İlk gözaltına alındıktan sonra sevkedildiği adliyede tutuklanan Evyapan'ın, İzmir ve çevresindeki illerin Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılandığı, çeşitli cezalar aldığı da öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!