Mudurnu Deresi siyah aktı

Güncelleme Tarihi:

Mudurnu Deresi siyah aktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2008 13:09

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'nde kurulu bir boya fabrikasının atıklarını Mudurnu Deresi'ne boşaltması sonucu dere siyaha büründü. Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptıktan sonra atıklardan numuneler aldı.

Haberin Devamı

Bu sabah saatlerinde Mudurnu Deresi'nin renginin siyaha dönüştüğünü gören çevre sakinleri bu durumun sık sık yaşandığını ve rahatsız olduklarını belirterek Çevre ve Orman Müdürlüğü'nü aradı. Olay yerine ekipler bölgede inceleme yaptı.

Mudurnu Deresi'ndeki siyahlığın Akyazı- Kuzuluk arasındaki bölgede bir fabrikanın atık su deşarjı yaptığı yerden, dereye siyah boya karışması sonucu meydana geldiği tespit edildi. Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri çevrede inceleme yaptıktan sonra atıklardan numuneler aldı.

Bölge sakinleri sık sık bu durumun yaşandığını belirterek “Her zaman aynı olay yaşanıyor. Derenin rengi bazen siyah bazen kırmızı akıyor. Ancak buna kimse dur demiyor. Balıklar öldüğü gibi çevreye de zarar veriyor” dedi.

Sakarya Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, “Ortada bir durum var. Dere kenarındaki fabrikalardan gerekli numuneleri aldık. Laboratuvar tahlilleri sonrasında gereken yapılacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!