Akbank ve Boyner'in kredi kartı 'Fish'

Güncelleme Tarihi:

Akbank ve Boynerin kredi kartı Fish
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 16:30

Akbank ve Boyner Holding’in birlikte geliştirdiği, tüketiciye şimdiye kadar ayrı ayrı sunulan birçok hizmet ve ürünü bir arada sunan, bu yüzden de "Türkiye ve dünyada bir ilk" ve bu alanda "devrim yaratacak bir uygulama" olarak sunulan kredi kartı "Fish" kamuoyuna açıklandı.

Haberin Devamı

Fish, tüm kredi kartlarının taksit, ödül ve mil puan gibi avantajlarını taşırken, en yeni uygulama olarak da her gün, her hafta, her ay ve her yılbaşında çekilişlerle kullanıcılarına şans dağıtma ve bedava alışveriş özelliklerine sahip olacak. Fish kredi kartı alanlara kartla birlikte Boyner Grup mağazalarında geçerli olacak 75, 100 ve 150 YTL’lik hediye çekleri verilirken, ilk yıl için Fish kullanıcılarından yıllık ücret de alınmayacak.

Fish’in tanıtım toplantısına Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Boyner Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil’in yanı sıra her iki grubun üst düzey yetkilileri katıldı.

SUZAN SABANCI DİNÇER: "KREDİ KARTINDA DEVRİM"

Toplantının açılış konuşmasında bu işbirliğine verdikleri önemi vurgulayan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Hatırlayacaksınız, Akbank ve Boyner olarak 6 ay kadar önce sizlerle buluşmuş ve bizleri son derece heyecanlandıran yeni projemizin ilk ipuçlarını paylaşmıştık. O günden bu yana her iki taraf ekiplerinin özverili ve yoğun çalışmalarıyla, projemiz hayallerimizin de ötesinde şekillendi. Sektörde bir devrime imza attığımıza inanıyorum” dedi.

CEM BOYNER:"TAŞLARI YERİNDEN OYNATACAK MUCİZE BİR ÜRÜN"

Boyner Holding Murahhas Üyesi Cem Boyner, Fish’i kredi kartı pazarında taşları yerinden oynatacak ve oyunun kurallarını değiştirecek dört dörtlük bir yeni nesil kart olarak nitelerken “ ‘Tıpkı daha önce yaptığımız gibi yine müşteriyi dinledik, müşteriyi mutlu etmek, hayatına renk katmak için yola çıktık. Ve olmayanı yarattık. Fish müşterisine kul köle olmaya geliyor. Şimdi vermek zamanı. Fish’de sürprizler, ödüller, fırsatlar hiç bitmeyecek. Fish herkese mutluluk, şans getirecek. Türk bankacılığının ‘yenilikçi’ gücü Akbank ve perakende sektörünün tartışmasız öncüsü Boyner’in ‘yaratıcı’ gücünden doğan Fish kredi kartı sektöründe bir milad olacak. Fish’den sonrası yaratıcılığımız, hayal gücümüz kadar sınırsız olacak” dedi.

"KİMSE TAKLİT EDEMEZ"

Cem Boyner,Fish’i tanıtırken geçen sürede her tarafın yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla müthiş bir işin ve bir mucize ürünün ortaya çıkarıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu kartın taklit edilmesi mümkün değil. Çünkü ilk kredi kartımız Advantage’ı çıkardığımızda Boyner’in iş hacmi bugünkünün üçte biri oranında idi ve arkamızda da banka yoktu. Bugün ise her şeyimiz var. Yanımızda 800 ulaşan şubesiyle Akbank’ gibi Türkiye’nin en güçlü finansal kuruluşu bulunuyor. Boyner Grubu da 3 bine yakın satış elemanı 100’ün üzerindeki mağaza sayısı çok yüksek iş hacmiyle çok büyük bir güç veriyor. Dolayısıyla bu özellikleriyle Fish’in taklit edilmesi mümkün değil. Fish bir butik proje ürünü değil. Fish ile çok daha yüksek bir müşteri sayısına ve yüksek cirolara ulaşacağız . Yeni kredi kartı almak isteyenlerin ve siz olsaydınız hangi kredi kartını alırdınız diye soranların gideceği tek adres Fish olacak. Bu şekilde Türkiye’de kredi kartı pazarını da büyüteceğiz. Barajın kapakları artık açılmıştır.”

15 EYLÜL'DE İLK FISH

Cem Boyrner hedef kitle olarak öncelikle Boyner Grubu’nun sayısı 2.5 milyona ulaşan müşterilerinin Fish sahibi olmasına çalışacaklarını belirterek, 15 Eylül itibariyle Fish kartı başvurularının alınacağını ve bu tarih itibariyle ilk kredi kartlarının verileceğini, ilk çekilişin de 23 Eylül’de yapılacağını söyledi. Boyner “ Bu bir otoyol sürekli yeniliklerle Fish’in kullanıcılarına sunduğu fırsatları zenginleştireceğiz. Kimse Fish’in önünde de duramaz” değerlendirmesini yaptı. Boyner, 2002 yılında Advantage Kredi Kartı’nın HSBC’ye sattıklarını ve Eylül 2007’de münhasırlık anlaşmasının bittiğini hatırlatarak” Biz müşterilerimizle sürekli iç içe olarak yaşayabiliyoruz. Onun için müşterilerimizin karşısına yine çok farklı ve yenilikçi bir ürünle çıkmamız gerekiyordu. Bundan böyle grup olarak yeni kredi kartımız Fish olacak. Adgantage kredi kartı ile olan ilişkimiz diğer bankaların kredi kartlarıyla olan ilişkimiz gibi aynı değerde işlem görecek” dedi.

ZAFER KURTUL: PAZAR PAYI MÜTHİŞ ARTACAK

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul konuşmasında, Axess’in taksit ve ödül özelliklerinin yeni kredi kartında da dahil olduğunu ifade ederek “ Fish’in özelliklerini taklit etmeye çalışanlar olabilir ama bence taklit edilmesi başarılamaz. Çünkü Türkiye’de bir tane Akbank bir tane de Boyner var. Perakende mağazalık sektöründe bu kadar derinliği olan bir Boyner ile Türkiye’nin en değerli bankası Akbank bu yaratıcı ve yenilikçi projeyi üretti. Zaten bu yönüyle Fish bize büyük heyecan veriyor. Fish ile müthiş bir pazar payı artışı sağlayacağız” dedi. Kurtul, yeni değer yaratma ve bankanın büyüme hedefine hizmet etme doğrultusunda bu işbirliğini gerçekleştirdiklerini belirterek “ Boyner’in perakende mağazacılıktaki deneyimi ile Türkiye’nin en değerli ve lider finansal kuruluşunun yenilikçi ve yaratıcı uygulamaları bir araya gelerek çok kuvvetli ve devrim niteliğinde bir ürün meydanana getirdik. Yaratacağımız bu dinamizmle kredi kartı piyasasındaki büyümemizi daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Herkes kendi şansına güvensin ve hayallerinde olan her şeye Fish ile ulaşabileceklerine inansın” diye konuştu.

AVRUPA'DA DÖRDÜNCÜ ÜLKEYİZ

Zafer Kurtul, Türkiye kredi kartları piyasasıyla ilgili bilgiler verirken AB ülkelerine kıyasla kredi pazarında daha fazla büyüme potansiyeli olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı. “Ülkemizde yaklaşık 100 milyon kart var. Türkiye, 148 milyar Amerikan Doları kredi kartı hacmi, 41 milyon kredi kartı ve 20 milyon müşteri ile Avrupa’daki 4. büyük ülke. Bu büyüklüğü şöyle de ifade etmek mümkün: Kişi başına 2.1 adet kart sahibiyiz. Kredi kartı ve banka kartı ile satın alma işlemlerine baktığımızda 1.7 milyar ile İtalya ve Almanya gibi ülkeleri geride bırakıyoruz 58.2 milyon banka kartı ile Avrupa’da üçüncü sırada yer alıyoruz. ATM sayısı POS terminali sayılarında da Avrupa ülkeleri arasında oldukça iyi bir konumda bulunuyoruz. 20.800 ATM sayısı ile Avrupa’da 6., 1.6 milyon POS ile AB’de 2. sırada yer alıyoruz”.

ÜMİT BOYNER: PAZARI BÜYÜTECEĞİZ

Boyner Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner de konuşmasında Fish’i rekabet gücünü arttıracak ve piyasa lideri yapacak bir ürün olarak değerlendirdiğini ifade ederek Boyner Grubu’nun geçen dört yılda yüzde 40 büyüme gerçekleştirildiğini kaydederek “Her şeyden önce, pazar paylaşmak değil pazar yaratmak için yola çıktık. İlk olmanın, oyunun kuralını değiştirmenin avantajını kullanacak, yaratmaya devam edeceğiz. Biz yenilikler yapacağız, rekabet elbette yanımıza gelecek. Sonra biz, bir yenisini yapacağız. Fish, içinde öylesine sürprizleri barındıran bir ürün ki yaratıcılığın sonu kesinlikle gelmeyecek. Bir sonraki köşede Fish her zaman yeni sürprizlerle bizleri bekliyor olacak” dedi.

YILBAŞINDA 1 MİLYON YTL DEĞERİNDE 4+1 EV HEDİYE

Cem Boyner, kartın özellikleri hakkında bilgi aktarırken yeni kredi kartı Fish’in ilk yıl için ücretsiz verileceğini belirtti ve şunları söyledi: “ Fish her gün, her hafta, her ay ve yıl sonunda şans dağıtacak.Çekiliş hakkı hiçbir zaman bitmeyecek her çekiliş hakkı bir sonraki döneme devredilecek. Fish, kullanıcılarına ilk senesinde evler, arabalar ve daha önce benzeri görülmeyen yıllık benzin, gıda ve tekstil harcamalarının karşılanması gibi birçok farklı hediye verecek. Koşulsuz müşteri mutluluğu hedeflenerek yaratılan Fish’de kazanmak için çok para harcamak gerekmiyor, her 10 YTL’lik harcama için ödül üzerine ödül kazanma şansı sunuluyor. Fish, yapılan harcamanın 10 misli, 100 misli, 1000, 10.000, 100.000 misline kadar ödül verecek. Bugüne kadar sunulmamış bir şans vererek Türkiye’de bir ilke imza atacak olan Fish, yıl boyunca yapılan alışverişlerin sonunda bir talihliyi büyük fırsatlara kavuşturacak. Şanslı bir Fish kullanıcısına yaklaşık 1 Milyon YTL değerinde bir 4+1 ev, son model bir 4x4 ve bir motor yat hediye edilecek”. Boyner “Eğer yılbaşı hem ayın ilk gününe, hem haftanın son gününe, hem de çekiliş gününe gelirse tam dört adet çekiliş yapılacak.Bu da müthiş bir fırsat olabilir müşterilerimiz için” dedi.

GRUP MAĞAZALARINDA BEDAVA ALIŞVERİŞ HAKKI

Cem Boyner, Fish’in harcamayı teşvik eden bir kredi kartı olmadığını ve çok harcayan az harcayan ayrımı yapmadan her 10 YTL alışveriş otomatik çekiliş hakkı verdiğini hatırlatarak şu bilgileri paylaştı: “ Fish, Boyner grubu mağazalarında yapılan harcamalar 2 katı fazla kazanma şansı verecek. Buna ek olarak, Fish ile hergün şanslı kart sahiplerinin bu mağazalardan yaptıkları alışverişler bedavaya gelecek. Her yıl binlerce şanslı Fish sahibinin Fish kart ile aldıkları ürünleri Fish ödeyecek. Üstelik Fish sahiplerine kartlarıyla birlikte Boyner grup markalarında kullanılacak 75 YTL’lik hediye çeki gönderilecek. Boyner Grubu markalarına ek olarak, yakın zamanda yeni üye kuruluşlar da Fish’e katılıyor olacaklar.

BİNBAŞGİL: 10 DAKİKADA HAZIR

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ise konuşmasında Fish’in marka değerlerine ve özelliklerine değinirken, cömert, eğlenceli ve mutluluk ve güven veren her şeyi değiştirebilecek bir kart çıkardıklarını belirterek , “Akbank olarak Türkiye’de perakende sektörünün en yaratıcı kurumlarından biri olan Boyner ile birlikte yepyeni bir kanal açtık. Boyner Grubu’na bağlı mağazalarda şubeler açarak bankacılığa yeni bir bakış açısı getiriyoruz. Bu noktalarda on dakikada kullanıma hazır Fish kart verebiliyoruz” dedi. Binbaşgil, Fish ile Akbank’ın büyüme sürecine katkı yaparken yeni müşteri kazanmayı,yeni bir dağıtım kanalı oluşturmayı ve rekabette farklılaşmayı amaçladıklarını vurgulayarak, Boyner Grubu için de müşteri memnuniyetini artırma,yeni müşteri kazanma, ciro ve satışta artış gerçekleştirme şansı yaratacağını söyledi.

FISH BLACK VE PLATINUM

Fish ile ilgili detaylar veren Binbaşgil, kartın Fish, Fish Platinum ve Fish Black olarak farklı gelir gruplarına hitap eden üç türde olacağını söyledi. Ödüller hakkında da bilgi veren Binbaşgil, günlük ödüllerin motosiklet, Maldivler’ de tatil, LCD TV , haftalık ödüllerin mini Cooper,Harley Davidson motosiklet, ATV aylık ödüllerin ise BMW M3 ve X3, 2+1 daire olduğunu belirtti. Binbaşgil, yılbaşı çekilişinde ise Fish sahiplerinin 4+1 daire, motoryat ve 4x4 araba kazanma şansı olduğunu söyledi.

Binbaşgil, Fish başvurularının 444 29 29 nolu çağrı merkezi yanı sıra, internet sitesinden, Boyner mağazalarında bulunan şubelerden ve Kiosk’lardan yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!