Asrın şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Asrın şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 10:01

ABD'deki 11 Eylül saldırılarından 7 yıl sonra, dünyanın bu olaya hala şüpheyle baktığı ortaya çıktı. Canlı yayınlanan "en büyük yıkım" olayının, El Kaide'nin işi olduğuna inanmayan hala çok...

Haberin Devamı

Saldırıdan 7 yıl sonra New York

ABD'de 11 Eylül 2001'de İkiz Kuleler'e düzenlenen terör saldırılarında yaşamlarını yitirenler için New York'ta anma töreni düzenleniyor.  Törende, her yıl olduğu gibi saldırıda ölen 2 bin 751 kişinin adları tek tek okundu.

Ancak dünyada "canlı yayınlanan en büyük yıkım" olayından 7 yıl sonra dahi, ABD yönetiminin, üzerindeki şüpheleri yok edemediği anlaşıldı. Saldırının gerçekleştiği gün bile cevap bulamayan sorular ise hala cevapsız. Bu yüzden "komplo teorisi" denilenlere inanaların sayısı, Bush yönetiminin resmi açıklamalarına inananlardan fazla. http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/msn_sok.gif

DÜNYA, EL KAİDE'NİN YAPTIĞINA İNANMIYOR

ABD 11 Eylül saldırılarından El Kaide’yi sorumlu tutmuş, başta Afganistan olmak üzere tüm dünyada terörle mücadele adı altında şüpheli avına başlamıştı. Ancak World Public Opinion tarafından 17 ülkede yapılan bir kamuoyu araştırması, dünya genelinde saldırının sorumluları konusunda görüş birliği bulunmadığını gösterdi.

TÜRKLERİN YÜZDE 36'SI ABD'Yİ SORUMLU TUTUYOR

Yapılan kamuoyu araştırması ABD dışında, birçok ülkede saldırıların El Kaide tarafından düzenlendiğine ilişkin şüpheler bulunduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre Türklerin yüzde 36’sı da saldırılardan ABD yönetimini sorumlu tutuyor.

Saldırıların El Kaide tarafından düzenlendiğine yönelik yaygın kanıya Kenyalılar ve Nijeryalılar sahip...

CEVAPSIZ SORULAR "ŞAHİNLERDE"

Haberin Devamı

Fransız yazar Eric Loran "11 Eylül'ün Gizli Yönü" adlı kitabında tüm soruların yanıtının, Bush yönetiminde bulunan "şahinlerin" 11 Eylül öncesi projelerinde olduğunu bildiriyor.

1- Örneğin, ABD yönetiminin de itiraf ettiği gibi, Bush yönetimi saldırıların olacağını bilmesine ve bu konuda CIA'nın hazırladığı raporun Bush'a verilmesine rağmen saldırılara neden engel olunmadı?

2- Taliban'ın Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin Ağustos 2001'de Pakistan'ın Peşaver kentinde Amerikan Büyükelçiliği ile yaptığı gizli görüşmede, ABD'nin yakında bir saldırıya uğrayacağını ve bu konuda önemli bilgiler vermesine rağmen Bush yönetiminin neden bunu dikkate almadı?

3- Amerika'ya saldırı olacağı yönünde ABD istihbaratı CIA başta olmak üzere, İngiltere, Mısır, İsrail ve Ürdün istihbarat birimlerinin de Bush yönetimini uyarmasına rağmen neden önlem alınmadı? 

Haberin Devamı

4- New York'taki enkaz kaldırma işi neden özel bir şirkete verildi, o şirket enkazı neden büyük bir aceleyle kaldırdı ve delil toplanacağına enkaz adeta yok edildi?

5- Pentagon'a çarptığı söylenen uçağın boyutlarıyla, binanın duvarındaki iz neden birbirini tutmuyor?

6- El Kaide saldırıyı, neden binaların daha boş olduğu bir saatte gerçekleştirdi? Yoksa, dünyanın en azılı terör örgütü masum insanları mı düşündü?

7- Uçuş yasağının bulunduğu Manhattan üzerinde uçakların bulunduğunu, kaçırılan uçakların bir saat süreyle rotasından çıktığını nasıl oldu da hiçbir radar, hiçbir savunma sisitemi anlayamadı? 

8- Saldırıyı düzenleyenlerin çoğunun Suudi oldukları söylendi. Ama Bush, El Kaide lideri Bin Ladin Afganistan'da saklanıyor gerekçesiyle Afganistan'a saldırdı. Ardından, El Kaide ile hiçbir ilişkisi olmadığı bilinen, ABD'ye hiçbir zaman bir zararı dokunmamış olan Irak'a neden saldırdı?

Halen cevabı bulunmayan bu tür soruların sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Alman yazar Mathias Bröckers da "Komplolar, komplo teorileri ve 11 Eylül'ün sırları" kitabında bu sorulara geniş yer veriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!