11 yaşındaki Mahsun foseptiğe düşüp öldü

Güncelleme Tarihi:

11 yaşındaki Mahsun foseptiğe düşüp öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 12:17

KARS’ın Kağızman İlçesi'ndeki Şehit Refik Cesur Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun (PİO) bahçesindeki foseptiğe düşen 5’inci sınıf öğrencisi Mahsun Karaşal öldü. Öğrencinin cesedi 4 saat süren çalışmalar sonucu düştüğü çukurdan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Foseptik çukuru okul bahçesinde can aldı

Kağızman ilçe merkezindeki Şehit Refik Cesur Yatılı İlköğretim Okulu’ndaki üzücü olay dün meydana geldi. Teneffüste arkadaşları ile bahçede oynayan Mahsum Karaşal, kapağı açık olan foseptiğe düştü. Öğrencilerin öğretmene bildirmesi üzerine İtfaiye’den yardım istendi. Bir iş makinası, çukuru kazdı ama çocuğa ulaşılamadı. Bunun üzerine çocuğun yakınları, bellerine bağladıkları iplerle tuvalet çukurundan içeri girerek aramaya başladı. Yaklaşık 4 saat sonra çıkarılan Mahsun Karaşal’ın boğularak öldüğü tespit edildi. Cocuğun cesedi, Kağızman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Okula gönderdikleri çocuklarının foseptiğe düşerek ölmesi üzerine annesi Sabiha ve babası Şahismail Karaşal baygınlık geçirdi. Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik ve Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, kaza yerinde inceleme yaptı. Foseptiğin üstünün açık olduğu gerekçesiyle Şehit Refik Cesur PİO Müdürü Necmettin Polat hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Kağızman merkezdeki Şehit Refik Cesur PİO, 1975- 76’da eğitim- öğretime açıldı. Toplam 31 dersliği bulunan okulda, 310’u kız 724 öğrenci eğitim- öğretim görüyor. PİO’nun Müdürlüğünü, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi mezunu Necmettin Polat, 2003’ten bu yana yürütüyor.

BABASI: OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMENLERDEN DAVACIYIM

Mahsun Karaşal'ın evinde ağıtlar dinmiyor. 32 yaşındaki Sabiha ve 35 yaşındaki Şahismail Karaşal çifti, yaşları 3- 13 arasında değişen 5 çocuğundan ikincisi olan Mahsun'un ölümünden okul öğretmen ve yöneticilerini sorumlu tuttu. Başsağlığı dileğinde bulunmak için gelenlerle acısını paylaşmaya çalışan çiftçi Şahismail Karaşal, “Evimiz okula 100 metre uzaklıkta. Oğlum salı günü saat 13.30'da çukura düşüyor. Olay yerine gelen itfaiyeninin vidanjörü çalışmadı. Gaz maskeleri olmadığı için itfaiye erleri, çukura girmedi. Yakınlarımız ipi bellerine bağlayarak yavrumu aradı. Saat 16.00'da belediye işçileri cenazesini çıkardı. Tam bir kurtarma rezaleti yaşandı. Okulun arka bahçesinde hiçbir önlem alınmamış. Başka çocuklar da buraya düşebilir. Hala aynı durum devam ediyor. Okul Müdürü ve öğretmenlerden davacıyım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenci Mahsun Karasal'ın foseptiğe düştüğünü gören öğrenciler, “Hep birlikte oynuyorduk. Birden feryatlar yükseldi. Mahsun, rögarın üzerinde zıplarken çukura düştü. Çok korktuk. Önce ip aradılar. Arkadaşımızın cesedini çıkardıklarında hepimiz ağlıyorduk” dedi.

Öte yandan Şehit Refik Cesur Pansiyonlu İlköğretim Okulu arka bahçesinde bir öğrencinin ölümü ile sonuçlanan ihmalle ilgili olarak çevrede hiçbir önlem alınmaması dikkat çekti. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, olaydan büyük üzüntü duyduğunu, olayı soruşturmak üzere iki müfettişin Kağızman'a gönderildiğini bildirdi. Vali Erden, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!