Nakliyatla başlayıp zirveye yol aldılar

Güncelleme Tarihi:

Nakliyatla başlayıp zirveye yol aldılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 00:00

33 yıl önce bir nakliyat şirketine işçi olarak giren, bugün ise yanında yüzlerce elman çalıştıran turizm, nakliyat, bilişim ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren MYD şirketler grubunun patronu M. Yaşar Durak, bu hafta Patron Patrona’nın konuğu oldu. Aynı zamanda sıkı bir Gençlerbirliği taraftarı olan M. Yaşar Durak, uzun yıllar Gençlerbirliği Spor Kulübünün yönetim kurullarında da görev yaptı.

n Sizi ve MYD şirketler grubunu tanıyabilir miyiz?

n
1975 yılında bir nakliyat firmasında işçi olarak başladığım çalışma hayatımda başarıya ulaşmak için oldukça zor ve meşakkatli bir süreç yaşasam da dürüstlük, azim, ahlaklı çalışma ilkelerimizin en başında yer alarak bugünkü duruma gelmemize neden olmuştur.

Karnak nakliyat MYD şirketler grubunun nakliyat alanında faaliyet gösteren ilk firmasıdır. Sektörde çalışmalarıma devam ederken, Ankara Nakliyeciler Derneği Genel Sekreterliği, ATO Meclis Üyeliği ve Gençlerbirliği spor kulübü yönetiminde görev yaptım.

Şu an gurur duyduğum donanımlı, dinamik sürekli gelişmeye açık ekibimle bugün bünyesinde nakliyat ,inşaat,petrol turizm, ve yazılım konularında faaliyet gösteren şirketleri çatısı altında toplamış ’MYD Şirketler Grubu’ yönetiyoruz.

ÖNCELİĞİMİZ İŞ ÜRETMEK

Amacımız öncelikle gelişmek,üretmek,iş olanağı sağlayıp gençlerimiz ile birlikte vatana, millete değerli insanlar yetiştirmektir. Bir Türk firması olarak gerek yurt dışında gerekse yurt içinde faaliyet alanlarımızla ve sosyal sorumluluk projelerimizle örnek olmaktır.

Bütün bu amaçlarımız doğrultusunda grubumuzda yer alan firmalarımızın departmanlarında teknolojiyi ve gelişmeleri takip ediyoruz.bütün firmalarımızda iso-isg standartlarını uygulayarak, bunlarla ilgili eğitimler vererek gelişimi. Bunun için de eğitimi ön planda tutuyoruz. Nakliyat departmanlarımızda k1-r1 belgelerimizle, şoförlerimize verdiğimiz eğitimlerle, gerek araç filomuz gerekse iş makinelerimiz ve ekipmanlarımızla birçok ciddi projede yer aldık.

Sosyal sorumluluk projelerimizde önceliği eğitime verdik. Şu anda 100 öğrenciye burs veriyoruz. Doğduğum yer olan ağrı başta olmak üzere farklı illerdeki yoksul öğrencilere okul araç ve gereç yardımında bulunuyoruz. Hedefimiz önce Ağrı’da bir okul yaptırmak, daha çok öğrenciye burs imkanı sağlamak ve kimsesiz sokak çocuklarını topluma kazandırmak için büyük bir kompleks kurmak. Bunları hayata geçirmek için myd şirketler grubu çok çalışmaya devam edecek ve ilkelerinden asla vazgeçmeyecek. Kurumsal kimliğini de bu ilkeler doğrultusunda sürdürecektir.

n Zengin araç filosuza sahip olan Karnak Karayolu Nakliyat 25 yıldır faaliyette. Hangi kurum ve kuruluşların nakliyat işlerini yapıyorsunuz?

n Lojistik grubu olarak karnak karayolu nakliyat firmamız 50 araç filosunun yanı sıra iş makineleriyle de her türlü hammadde ve malzemenin tahmil ve tahliyesini yapmaktadır. Proje taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış olan departmanlarımız bugüne kadar Türkiye’de birçok kurumsal firma ve kurumun (TPAO, AÇS, OMSAN, TSE, Jandarma Lojistik Komutanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İsdemir, Adıyaman Çimento, Bolu çimento, Alarko gibi) bir çok projesinde yer almıştır. 2009 yılı içersinde Samsun - K.Maraş - Eskişehir’de de yeni projeler için hazırlıklarımız tamamlamış, u projelerde yer almak için çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız.

n DDY hızlı tren projesi kapsamında Polatlı - Eskişehir alt yapı işleriniz var. Sizin firmanızın Ankara Eskişehir hızlı tren çalışmaları hangi aşamada?

n
DDY hızlı tren projesi Türkiye’nin şu anda önemli projelerinin en başında yer almaktadır. Yeni yapılan hat,eski hat ile hiçbir bağlantısı olmayan bu yeni ray sistemi adeta 2 şeritli otobanı andırmaktadır. Ankara Eskişehir arası tamamlanmış, deneme seferine başlanmıştır. Bu projenin belli bir bölümünün üst yapı çalışmalarında (taşıma ve harfiyat) durak inşaat ve karnak nakliyat firmalarımızın yer alması şirketlerimizin gurur kaynağıdır. 2009 yılı başında Ankara - Eskişehir arası hızlı tren seferleri başlayacaktır. Proje tamamlandığında Ankara - İstanbul arası 3 saat 15 dakika gibi kısa bir sürede kat edilecektir. Bu ülkemiz adına çok önemli bir gelişimdir. Yapılacak yeni hatlarla ilgili ’MYD şirketler grubu’ olarak gerekli girişim ve çalışmalarımız devam etmektedir.

GAZİ İŞ MERKEZİ 2009’DA TAMAM

n Maltepe camii yanında modern bir iş merkezi olarak inşaa ettiğiniz Gazi İş Merkezi hakkında neler söylersiniz?

n
İnşaat departmanlarımızda Ankara’da ve farklı illerde konut, iş merkezi, yol, otoyol, köprü, tünel, çevre düzenlemelerini de tamamladığımız projelerin yanısıra en son tamamladığımız projemiz olan Ankara Maltepe’de yaptığımız ’Gazi İş Merkezi’ 1 yıl içinde tamamlanmış olup projesi, inşaat kalitesi, alt, üst yapı ve çevre düzenlemesiyle örnek bir projedir. Konum itibariyle şehrin merkezinde yer alan gazi iş merkezi 2009 yılında inşaasına başlanacak olan DDY gar projesine 300 metre mesafede yer almaktadır. Firmamız tarafından tamamlanana kadar ofislerin çok büyük bir bölümü hızlı bir şekilde satılmıştır. O bölgenin bu tür bir komplekse ihtiyacı vardı ve firmamız tarafından bu ihtiyaca cevap vermiş olmak en iyi şekilde bu projeyi tamamlamak bizi gururlandırmıştır.

n Gençlerbirliği Spor Kulübünde çalışmalarınız olduğu biliniyor. Gençlerbirliği’nin geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?

- 10 yıl gururla yöneticiliğini yaptığım Gençlerbirliği spor kulübünde o zaman ki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla tesisleşmede ,alt yapı tesislerinde her türlü yapılanmada oldukça katkıda bulunduk.Gençlerbirliği Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biridir ve en centilmen taraftara sahiptir.En büyük amacım ve idealim Gençlerbirliği spor kulübünü Türkiye şampiyonu olarak görmektir.Sayın Cavcav ’a muhalefet yapıyor olsak da kulübümüz için her türlü yardım ve hizmeti vermeye hazırım.

Sektörün sorunları

ANKARA Nakliyeciler Derneği’nin Genel Sekreterliği’ni yaptığım için ve bu sektörde uzun yıllar birçok projede yer aldığım için nakliyeci meslektaşlarımızın bu sektördeki sorunlarından bazıları şunlardır diyebiliriz:

n 4925 sayılı karayolu taşıma kanunu ile 17.07.2003 tarihinde yürürlüğe giren bu uygulamaya nakliye camiası hazırlıksız yakalanmış ve gerekli tedbirleri alamadan kanun uygulaması başlatılmıştır.

n 4925 sayılı kanuna göre yapılan nakliye ihalelerinde kanun gereği belgelerin istenmesi şartı getirilmiş olup yeterli miktarda bu belgeler alınamadığından nakliye ve lojistik firmaları zor durumda kalmıştır.Ayrıca söz konusu belgelerin fiyatları oldukça yüksek rakamlarla tespit edilmişti.

n Bunların yanında nakliye ve lojistik esnafını sevindirecek bir atılım olan ’roder lojistik merkezi’ Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olarak hem Türkiye hem de uluslar arası alanda hizmet verecek bir merkez olarak Kazanköy’de kurulmakta ve önümüzdeki aylarda temeli atılmak üzere çalışmalar yapılmaktadır. bu merkez sektör için çok büyük bir proje olup Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir.Aynı zamanda nakliyat ve lojistik alandaki problemlerin çözümüne çok yardımcı olacaktır.

Bürokrasiye butik otel konsepti

n Yıldız Çankaya’da 160 yatak kapasiteli bir otel inşaa etme projeniz hayata geçirildi. Ankara’nın turizm potansiyelini nasıl görüyorsunuz? Yeni turizm yatırımlarınız olacak mı?

n Çankaya’nın merkezinde 160 yataklı otel ve bu otelde yer alacak restaurant, kongre salonları, SPA merkezi gibi hizmetler verecek olan ’MYD Park Otel’ inşaatı 2009 yılı sonunda hayata geçirilmek üzere hazırlıkları grubumuzda yer alan ’durak inşaat’ firmamız tarafından tamamlanmıştır. 1 yıl gibi bir sürede tamamlanacak olan butik otel konseptimizin bürokrasinin hızlı temposunda beklentilere cevap verecek konfora sahip olacağına inanıyoruz. Antalya’da benzer bir konseptle bir projenin fizibilite çalışmaları firmamız tarafından sürdürülmektedir.

Teknoparklar teşvik edilmeli

n Bu yılın başında kurduğunuz MYD Yazılım Şirketi ile bu sektörde de iddialısınız. Bilişim sektörünün Ankara’da geleceğini nasıl görüyorsunuz?

n
Çağımız artık yazılım donanım ve bilgi toplumu olma yönünde ciddi adımlarla ilerlemektedir. Gelişen ülkelerin gerek ticari gerekse askeri gelişmelerinin başında bilgi ve teknoloji gelmektedir Türkiye’de son yıllarda faaliyete geçen teknopark işletmeleri bu anlamda çok büyük gelişmeler kaydetmiştir. Bütün yeni proje ve çalışmalar bu alanlarda devam etmektedir. Bakanlar kurulu bu konuda teknoparklara yeterli desteği veriyorsa da bunları daha da teşvik etmesi ve artırması gerektiğine inanıyorum. MYD yazılım donanım olarak bizler de bu konudaki çalışmalarımızı bütün hassasiyetimizle devam ettirmekte ve gerek inşaat gerekse lojistikle ilgili yazılım programları çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!