İşte "Barakuda kadın"

Güncelleme Tarihi:

İşte Barakuda kadın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2008 10:40

Soğuk bir dünyadan geliyor. Alaska'da doğup yaşamış. Lakabı "Barakuda". Silahları, petrolü seviyor, kürtaja karşı çıkıyor, oğlunun Irak'ta, "Amerika için" savaşmasından gurur duyuyor. Eski bir güzellik kraliçesi. Şimdi ise Amerika'yı yönetmeye aday. İşte ABD başkanlığına aday McCain'ın yardımcısı kadın...

Haberin Devamı

Sarah Palin'in yükselişi

ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını garantileyen  John McCain, başkan yardımcısı adayı olarak Alaska Valisi Sarah Palin'i  seçtiğini Dayton kentinde seçmenlerine duyurdu.

McCain'in, 72'inci doğum gününe denk gelen açıklamasının, Dayton  kentinin bulunduğu Ohio eyaletinde yapılması da manidardı. Ohio  eyaletinin oyları, ABD başkanlık seçimlerinde iki büyük partiden  herhangi birine gidebilir. Dolayısıyla Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi  Parti arasında, Ohio eyaletinin oylarını kazanma çabası bulunuyor.

BAŞKAN ADAYI MCCAIN'İN "SAVAŞÇI RUHLU" YARDIMCISI KADIN

McCain, başkan yardımcısı adayı Palin'i tanıtırken, “kuvvetli ilkeleri  olan, savaşçı ruhlu ve derin bir şefkate sahip” nitelemelerinde bulundu  ve “Palin, tam olarak benim ihtiyacım olan, bu ülkenin ihtiyacı olan  isimdir. Önce kendisini, sonra ülkesini düşünenlerden değildir” diye  konuştu.

EŞİ YARI ESKİMO

John McCain'in ardından söz alan 44 yaşındaki Palin, bugün yarı Eskimo olan eşi Todd ile 20'inci evlilik yıl dönümleri olduğunu belirterek,  “Todd bu adaylığın benim evlilik yıl dönümü hediyem olduğunu umarım  anlamıştır” diyerek şaka yaptı. Sarah Palin, “ABD'nin bir sonraki başkanı olacak bir ismin yanında  görev yapmaktan onur duyuyorum. Bu çok büyük bir görev ve elimden  gelenin en iyisini yapmaya söz veriyorum” dedi.

KÜRTAJ KARŞITI OLDUĞU İÇİN 5 ÇOCUK DOĞURDU

Eşi Todd Palin'in hayatı boyunca Alaska'da ticari balıkçılık yaptığını  ve balıkçılık yapılmayan dönemlerde de bir petrol şirketinde çalıştığını  anlatan Sarah Palin, ailesini “orta sınıf” bir aile olarak tanıttı.  Palin, “benim için de sıradan bir hokey annesi diyebilirsiniz” dedi. 

Beş çocuğu bulunan Palin, bu sözleriyle, çocuklarını futbol ve hokey  gibi sporların antrenmanlarına taşıyan anne örneklerine gönderme  yaparak, halkın içinden biri olduğunu vurgulamaya çalıştı.

18 YAŞINDAKİ OĞLU IRAK'TA "AMERİKA İÇİN" SAVAŞIYOR

Oğullarından birinin Irak'ta olduğuna dikkati çeken Palin, 18 yaşındaki  oğlunun iyiliği için ülkenin başında McCain gibi güçlü bir başkomutan  olmasını istediğini söyledi ve kendisinin de oğlu savaşta bir anne  olarak sorumlu davranacağını ifade etti.
         
"BARAKUDA" LAKAPLI" ESKİ GÜZELLİK KRALİÇESİ  

İşte Barakuda kadın

Barakuda balığı, denizlerin en yırtıcı canlılarından biri olarak biliniyor.


       
Daha önce başka adayların ismi öne çıktığı için Palin'in seçimi büyük  bir sürpriz olarak karşılandı. McCain ve Palin daha önce hiç bir arada  görülmemişti.
Palin, 1984 yılında Alaska güzellik yarışmasını kazanmış ve lisede  basketbol takımının oyun kuruculuğunu üstlenmiş. Basketbol oynadığı  günlerde kendisinin, agresif tutumu yüzünden “Sarah Barakuda”  lakabıyla anıldığı da söyleniyor.

Sarah Palin, ABD başkanlık seçiminin yapılmasına 67 gün kala, reform  mesajını iletmek için çalışacağını ve Washington'a “değişim”  getirmenin temel amacı olduğunu kaydederek, “benim dost Amerikalılarım,  davamızda gelin bize katılın” diye konuştu.

Çalışan sınıf kadına hitap eden Palin, Demokrat Parti'nin başkan adayı  Barack Obama'nın ön seçimlerdeki rakibi Hillary Clinton'ın, çok başarılı  bir seçim çıkardığına da konuşmasında değindi.

"CAM TAVANDAN" SÖZ ETTİ, NE DEMEK İSTEDİ

Palin, 18 milyon oy alan Hillary Clinton için, “cam tavanda 18 milyon  çatlak açıldığı” benzetmesini de kullandı. “Cam tavan”, kadınların  belli bir aşamaya kadar yükselmesine izin verilmesini ve bu aşamadan  sonra görünmez engellerin yükselmeyi engellemesini simgeliyor. McCain  açışından Palin'in seçiminin, Obama'ya oy vermek istemeyen Hillary  Clinton seçmeninin oylarını toplamada yardımcı olabileceği düşünülüyor.

DOWN SENDROMU OLDUĞUNU BİLDİĞİ HALDE BEBEĞİ DOĞURDU

Bunun ötesinde Sarah Palin, “inançlı bir Hristiyan” olarak  niteleniyor. ABD'nin en hassas konularından biri olan kürtajla ilgili,  kürtaj karşıtı bir tutum izliyor.
Bu özellikler, muhafazakar Cumhuriyetçi Partili seçmene hitap ediyor.  Palin'in beş çocuğu var ve birkaç ay önce dünyaya getirdiği beşinci çocuğu Down sendromu taşıyor. Sarah Palin ve eşinin, hamileliğin ilk  aylarında çocuğun Down sendromu taşıdığını öğrendiği ancak doğurma  kararı verdiği belirtiliyor.

"HERKES SİLAH SAHİBİ OLMALI" DİYOR

Kuru politika savunucusu olmanın ötesinde, kendi hayatında böyle bir  seçimi yapmak durumunda kalmış olması Palin'e muhafazakar, dindar  seçmenlerin oylarını almada avantaj sağlıyor. Palin aynı zamanda,  çevrecileri kızdıran, Alaska'da petrol sondaj çalışmalarına da destek  veriyor ve herkesin silah sahibi olma hakkını savunan Ulusal Silah  Birliği'ne de üyeliği bulunuyor.

5 MİLYON DOLARIN ALTINDA GELİRİ OLANLARA ORTA SINIF DİYOR

McCain'in, Palin'i tanıtırken “orta sınıf” aileden gelmesine vurgu  yapması dikkat çekiciydi. Kısa bir süre önce McCain, bir gazetecinin kaç  evi olduğu yönündeki sorusunu yanıtlayamaması Demokrat Parti'nin  eleştirilerine yol açmıştı. Obama, “benim bir tane evim var. O yüzden  McCain gibi kaç evim olduğunu söylemekte zorluk çekmiyorum. McCain,  yılda 5 milyonun altında geliri olanları orta sınıf zannediyor”  demişti. Palin'i seçerek McCain, orta sınıftan gelmenin ne demek  olduğunu anlayan bir başkan yardımcısı adayını yönetime taşıma niyetini  göstermiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!