Sahte bankacılar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sahte bankacılar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 20:27

İstanbul'da, kendilerini yabancı bir bankanın görevlisi olarak tanıtıp, kredi almak için başvuranları dolandırdıkları ileri sürülen 2'si yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı.

Merkezi Avrupa'da olan bir bankanın başvurusu üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu bankanın yabancı dildeki internet sayfasının benzerini yaparak, kredi almak için başvuranları dolandırdıkları ileri sürülen 2'si yabancı uyruklu, 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin, bankanın benzerini yaptıkları internet sayfasındaki irtibat telefonundan kendilerini arayıp kredi talebinde bulunan yabancı uyruklu 2 iş adamına, önce taleplerinin kabul edildiğini söyledikleri belirtildi.

Şüphelilerin daha sonra, krediyi alabilmeleri için verdikleri banka hesabına sigorta parası yatırmalarını istedikleri 2 iş adamından yaklaşık 4 milyon Avro aldıkları kaydedildi.

Türk iş adamı S.Ç'den de aynı yöntemle yaklaşık 1,5 milyon Avro talep ettikleri belirtilen şüphelilerin, bu iş adamının durumu banka yetkililerine iletmesi üzerine yakalandıkları öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ve konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!