Uluslararası dolandırıcılar İstanbul'a yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası dolandırıcılar İstanbula yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 16:12

Dünyaca ünlü İsviçre Bank'ın internet sayfasını hazırlayarak Vietnam ve Yunanistanlı iki işadamını 4 milyon avro dolandırdıkları ileri sürülen 4 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

İlginç olay şöyle meydana geldi: 2'si Azerbaycanlı biri Hırvatistan uyruklu Türk vatandaşı 3 kişi İsviçre Bank'ın İngilizce internet sitesinin benzerini yaptı. Siteyi birebir hazırlayan 3 kafadar irtibat numarası olarak kendi telefon numaralarını yazdı. Kısa süre sonra kredi talebinde bulunan Yunanistanlı ve Vietnamlı iki iş adamı telefon numaralarını arayarak yaklaşık 200 milyon Avro kredi talebinde bulundu. Yunanistanlı ve Vietnamlı iki iş adamını arayan 3 kafadar kredi taleplerinin kabul edildiğini söyledi. Ancak parayı almak için kredi miktarı üzerinden yüzde iki sigorta parası yatırılması gerektiğini belirtti. 3 kafadar parayı Nişantaşı'nda bir banka şubesine yatırmalarını söyledi. Yunanistanlı ve Vietnamlı iki iş adamı toplam 4 milyon doları bankaya havale etti. Ancak bir süre sonra kredi alamayan iş adamları dolandırıldıklarını anladı.

Haberin Devamı

TÜRK ZEKASI DOLANDIRICILARI ÇARPTI

Dolandırıcılar bu defa Serdar Çağlar adlı bir Türkü aynı yöntemle dolandırmak istedi. İş adamı Çağlar, ikiz banka sitesine girerek 70 milyon Avro kredi talebinde bulundu. Aynı yöntemi kullanana dolandırıcılar müşteriden sigorta parası olarak 1.4 milyon Avro istediler. Durumdan şüphelenen müşteri önce İsviçre bankasını ardından polisi aradı. Dolandırıcılara parayı havale etmek yerine elden vermeyi teklif etti. Ceylan Otel'de randevu veren şüpheliler, Mali polis tarafından yakalanarak emniyete getirildi. Şüphelilerin 2'si Azerbaycan uyruklu diğerinin Hırvatistan uyruklu Türk vatandaşı olduğu ve bu kişinin eşinin de gözaltına alındığı öğrenildi. A.A., H.B, S.J. ve P.J. adlı şüphelilerin yakalanmasının ardından İsviçre Bank görevlileri de emniyete geldi. Zanlıların 2 yıldır banka tarafından arandığı belirlendi. Banka yetkilileri zanlıları yakalatan Türk müşteriye teşekkür etti. Zanlıları yakalatan Türk vatandaşı da emniyete gelerek ifade verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!