Hazır giyimin patronu oğluna, Çocuk Esirgeme’de sünnet düğünü yapacak

Güncelleme Tarihi:

Hazır giyimin patronu oğluna, Çocuk Esirgeme’de sünnet düğünü yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 00:00

Bursalı emlakçı İsmail Dengiz, ’helikopterli, stadyumlu sünnet düğünü’yle dikkatleri üzerine çekerken, Türk hazır giyim sektörünün patronu, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, oğlu Ömer Tanrıverdi’nin sünneti için Çocuk Esirgeme Kurumu’nu adres olarak seçti. Tanrıverdi, oğluyla birlikte 100 yetim çocuğu da sünnet ettirecek.

Haberin Devamı

BURSALI emlakçı, 11 yaşındaki oğlu Tahsin’in sünneti için helikopter ve stadyum kiralayarak Türkiye’nin gündemine otururken, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi’den farklı bir sünnet davetiyesi geldi. Hikmet Tanrıverdi, oğlu Ömer’in sünnet düğünü için Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu, Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’nı adres olarak seçti. Tanrıverdi, oğlu Ömer’le birlikte Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’ndaki 100 yetim çocuğu da sünnet ettirmeyi planladı. Tanrıverdi, davetiyeye de oğlunun ağzından, "Arkadaşlarımla birlikte olacağın sünnet düğünümüz" diye yazdırdı.

O kadar param yok

Bursalı İsmail Dengiz’in oğluna yaptığı sünnet düğününü hatırlatmamız üzerine Hikmet Tanrıverdi, "Açıkcası benim o kadar param yok. Olsa da harcamam. Benim gösteriş yapmak gibi bir tavrım olmadı. Bu işi de sessiz sedasız yapıyorduk. Haber olma gibi bir niyetimiz de yoktu" diye konuştu.

Oğlu Ömer’in sünnetini geçen haziran ayında yapmayı planlayan ancak İHKİB seçimleri yüzünden fırsat bulamayan Tanrıverdi, şunları anlattı: "Aslında sünnet düğünü yapmayacaktık. Sonra epey düşündük. Bunu yaparken hayırlı bir şey yapalım, bir sosyal sorumluluğu yerine getirelim istedik. Bunu düğün gibi de düşünmemek lazım. Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklar, benim çocuğum, ailemiz ve dostlarımız hep birlikte eğlenelim diye yapılan bir etkinlik bu. Bu etkinliğe harcadığımız para inanın lüks bir mekanda yapılacak bir düğünden çok daha az. İnsanların dikkatini çektiysek, bir kaç kişiye örnek olduysak bu bize yeter."

Anne ilgileniyor

/images/100/0x0/55eb2ac5f018fbb8f8afa9e8

31 Ağustos’ta gerçekleşecek düğün öncesi 100 çocuğun 80’inin sünneti tamamlanmış ve kalan 20 çocuk ise önümüzdeki günlerde sünnet ettirilecek. Çocukların sünnet ettirilmesinden kıyafetlerine kadar her şeyiyle Hikmet Tanrıverdi’nin eşi Elif Tanrıverdi tek tek ilgilenmiş. Hikmet Tanrıverdi’nin eşi, iki kızı ve oğlu Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’nu her ziyaret ettiklerinde oradaki çocuklardan çok etkilenmiş. Hikmet Tanrıverdi, 9 yaşındaki oğlu Ömer’e getirilecek bütün hediyeleri Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacağını da söyledi. Davetiyede sünnet düğününe çiçek gönderilmemesi, isteyenlerin 0-12 yaş Gönüllü Anneler Derneği’ne bağış yapabilecekleri notu düşüldü.

350 çocuğa dev eğlence

Hikmet Tanrıverdi, çocuk oyun ve eğlence alanlarının yer alacağı sünnet düğününde 350 çocuğun birlikte eğlenebileceği bir ortam sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Oyun alanındaki animasyonlara çocukların büyük ilgi göstermesi ve Bülent Serttaş ile İzel konserinin de bütün davetlilerce beğenilmesi umuluyor. 0-12 yaş arası çocukların kaldığı Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu, Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’nda kayıtlı çocuk sayısı 740, fiilen yuvada kalan çocuk sayısı ise 422.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!