Kredi kartı olmayan hamala kredi kartı şoku

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı olmayan hamala kredi kartı şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 12:18

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde hamallık yapan, bugüne kadar bankada hesap dahi açtırmadığını ve kredi kartı almadığını söyleyen 47 yaşındaki Sinan Çoban, 1686 YTL'lik kredi kartı borcu olduğu gerekçesiyle hakkında icra takibi yapıldığını öğrenince şoke oldu.

Haberin Devamı

Yeşil Mahalle'de oturan, evli ve 4 çocuk babası Sinan Çoban'a, geçen hafta İstanbul 7'nci İcra Müdürlüğü'nce ödeme emri tebligatı gönderildi. Okuma yazma dahi bilmeyen Çoban'ın bir bankadan kredi kartının olduğu, 1100 YTL'lik alışveriş yaptığı, faiziyle borcun 1686 YTL'ye ulaştığı belirtilerek 7 günde bu borcu ödemesi istendi. Ödeme yapılmadığı takdirde icra işlemi başlatılacağını öğrenen Çoban şoke oldu.

Bugüne kadar hiçbir bankada açılmış bir hesabının bile bulunmadığını ifade eden Çoban, banka yetkililerini arayarak kendilerinden bir kredi kartı almadığını borcu da bu nedenle kabul etmediğini bildirdi. Gelen yazıda sadece ismi ve adresinin doğru olduğunu, TC kimlik numarası ile annesinin kızlık soyadının farklı olduğunu belirten Çoban, “Kredi kartı Sinan Çoban adına verilmiş. Ancak, benim TC kimlik numaram ile o hesabın kimlik numaraları tutmuyor. Ayrıca, anne kızlık soyadları da farklı. Buna rağmen parayı banka benden istiyor. 1686 YTL değil 100 YTL ödeyecek güçte değilim. Ekmek paramı zor kazanıyorum” dedi. Banka yetkilileri ise bir sahtecilik olup olmadığının saptanması için inceleme başlatıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!