Evrim eğitimi için internet çalışması

Güncelleme Tarihi:

Evrim eğitimi için internet çalışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 00:00

Türkiye’de evrim eğitimi konusunda temel bir bilgi kaynağının oluşması amacıyla kurulan "Evrim Çalışkanları" grubu, ilk çalışmasına imza attı. Grup, konunun meraklıları için Kaliforniya Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nün hazırladığı "Evrimi Anlamak" isimli web sitesini Türkçe’ye çeviriyor.

Grup üyelerinin uzun süren çalışmalarının ardından, asıl adı "Understanding Evolution" olan web sitesi, "Evrimi Anlamak" adıyla Türkçe yayınlanabilir hale getirildi. Sitenin ilk bölümü 21 Temmuz’da "Evrime Giriş" bölümüyle erişime açıldı. Çok yakın bir zamanda da sitenin geri kalan tüm bölümleri erişilebilir hale getirilecek. Site http://www.evrimianlamak.org adresinden ziyaret ediliyor.

"Bu çalışmanın Türkiye’nin bilimsel gelişimine ve aydınlanma yolundaki ilerleyişine mütevazi bir katkı yapmasını ümit ediyoruz" diyen Evrim Çalışkanları üyeleri, kendileri ve projeleriyle ilgili olarak şunları aktardılar:

"Özellikle son 20 yıldır Türkiye’de evrim kuramı, siyasi iktidarların eğitim alanındaki politikalarının bir sonucu olarak ilk ve orta öğrenimde biyoloji derslerinin en zayıf işlenen konusu haline geldi. Bu durum, hem yaşam bilimleri alanındaki araştırmaların, hem de genel olarak halkın bilimsel gelişmelere aşinalığının artması açısından ciddi bir engel. Bu açığın giderilmesi ve Türkiye’de evrim eğitimi konusunda temel bir bilgi kaynağının oluşması amacıyla 2006 yılı sonlarına doğru Evrim Çalışkanları grubunu oluşturduk. İlk adım olarak ise Kalifornia Üniversitesi’nin konuyla ilgili internet sitesini Türkçeye çevirmek oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!