Seval Türkeş'ten ATP-DYP ittifakına tepki

Güncelleme Tarihi:

Seval Türkeşten ATP-DYP ittifakına tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2002 17:10

ATP'nin DYP'yle ittifak yapacağını açıklamasının ardınadn ilk tepki, Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Seval Türkeş'ten geldi. Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, "Merhum Alparslan Türkeş'in tarihi misyonu, siyasi rant olarak kullanılamaz" dedi.

Haberin Devamı

Alparslan Türkeş VakfBaşkanı ve Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, çocukları Ayyüce Türkeş ve Ahmet Kutalmış Türkeş ile birlikte yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Alparslan Türkeş'in tarihi misyonunun, siyasi rant olarak kullanılamayacağını'' ifade eden Seval Türkeş, özetle şunları kaydetti:

"İstikrarı en çok vaadeden DYP'nin, en büyük sosyal adaletsizliğive haksızlığı yaparak, Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ile siyasi işbirliği yapması bir yana, Alparslan Türkeş'in vizyonunu ve tarihi misyonunu kendi parti çıkarları doğrultusunda kullanmakta olduğunu idrak etmiş bulunuyorum.

ATP Genel Başkanı Tuğrul Türkeş ve Tuğrul Türkeş ile ittifak yapan bir siyasi partinin, milli ve manevi değerlere, Türkeş'in vizyonuna, misyonuna sahip çıkma açıklamasını fevkalade yanlış ve istikrarsız buluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!