Üvey kardeşi kábusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Üvey kardeşi kábusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2008 00:00

Fikret Aslanyürek (28), hiç nikah masasına oturmadığı halde evlendi. Bir de çocuğu oldu.

Yüzünü görmediği karısından 1,5 yılda boşanabildi. Bir türlü bulunamayan oğlu ise hálá nüfusunda. Aslanyürek’in hiç haberi olmadan kimliğini kullanıp bu işleri başına açan ve piyasayı 600 bin YTL dolandıran üvey kardeşi ise kayıp. Alacaklılar

Murat Fikret Aslanyürek’in peşinde.

Üç yıl önce, annesi Ayhan Çetiner’in cevap verdiği bir telefon görüşmesi, Fikret Aslanyürek’in hayatını sarstı. Arayan, "Babamız vefat etti, miras işleri var, oğlunuzla görüşmemiz lazım" diyerek telefonu kapatmış, bir daha da aramamıştı. "Babamız" ifadesi aklını karıştırdı. Vukuatlı nüfus kaydı için başvurdu. Annesinin, kendisi 40 günlükken boşandığı ve hiç görmediği babası Şahin Aslanyürek, 4 yıl önce ölmüştü. Fikret Aslanyürek bekárdı ama nüfusta Asuman Açıkgöz’le evli görünüyordu. Nikah tarihinden 1,5 ay sonra, nüfusuna "Cansu Ceylan" adında bir de çocuk kaydettirilmişti. Nikahının kıyıldığı Samandra Evlendirme Dairesi’nde nikah defterini inceledi. Kimliğini kullanan biri, Asuman Açıkgöz ile evlenmişti.

Kredi borcu da var

O günlerde bir bankanın kredi kartları istihbarat servisinde çalışmaya başlayan Fikret Aslanyürek, bankanın bilgisayar sistemine kendi kimlik bilgilerini girince üç bankadan adına kredi kartları çıkarıldığını, kart borçları ödenmediği için yasal takip başlatıldığını öğrendi. Dahası, 2003-2005 yılları arasında adına Konya, İzmir ve İstanbul’da adına pek çok kimlik çıkarılmıştı. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 25 Mayıs 2006’da Fikret Aslanyürek’in kimliğini kullanan yakalandı. Zanlı, kardeş olduklarını söylüyordu. İddiasına göre babası onu kendi nüfusuna kaydettirememişti. Babası öldükten sonra üvey kardeşi "Fikret Aslanyürek" adına kimlik çıkarmıştı. Sahte Fikret Aslanyürek, elindeki kimliğe el koyan mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çocuk üzerine kaldı

Fikret Aslanyürek, nüfus kayıtlarını düzeltebilmek için Fatih 2. Aile Mahkemesi’nde dava açtı. 1,5 yıl süren davanın ardından hiç yapmadığı evliliği bitirdi. Mahkeme nüfusundaki çocuğu kayıtlardan çıkarmak için DNA testi istiyordu. Ancak ne kimliğini kullanan üvey kardeşi, ne eşi, ne de çocuk ortada yoktu. DNA testi yapılamadığı için çocuk üzerinde kaldı.

Bankadaki işinden ayrılıp bir elektronik eşya firmasında çalışan Fikret Aslanyürek, iş seyahatlerinde kullanmak için kredi kartı başvurusunda bulundu. Tüm başvuruları reddedildi. 1 milyon YTL sermayeli Ashan İnşaat isimli firmanın en büyük ortağı görünüyordu. Şirket adına, üç bankadan çok sayıda çek koçanı ve kredi kartı alınmıştı.

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma devam ederken, karşılıksız çekler nedeniyle evine icra takipleri gelmeye başladı. Aslanyürek, adına kesilmiş 635 bin YTL’lik 47 çek tespit edilebildiğini, bu rakamın artabileceğini söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!