Tuzla Tersanesi'nde kaza: 3 işçi öldü

Güncelleme Tarihi:

Tuzla Tersanesinde kaza: 3 işçi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2008 16:38

Tuzla tersaneler bölgesinde tamiratta olan bir geminin filikasının düşmesi sonucu 3 işçi öldü, 12 işçi yaralandı. Yaralılar Gisbir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Limter-İş'ten yapılan açıklamaya göre, filika denize düştü. Kazada 3 işçi öldü, 12 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay bir filikanın testi sırasında yaşandı.

Test işlemleri sırasında işçilerle doldurulan filikanın halatları koptu. Filikadan düşen işçilerden 3'ü öldü, en az 12 işçinin de yaralandığı öğrenildi.

Ölen işçilerin Emrah Varoğlu, Ramazan Çetinkaya ve Ramazan Ergün olduğu açıklandı.

YARALANANLARIN İSİMLERİ

Gisan Tersanesi'nde meydana gelen iş kazasında yaralananların Tayfun Kemer, Arif Türker, Sefer Karaca, Sabri Çakır, Nüfer Koparman, Murat Özdemir, Ersin Kesik, Mercan Bereket, Efkan Ceyhan, Saadettin Topcin, Onur Daryol, Kaan Akyıldız ve Serkan isimli kişiler oldukları öğrenildi.

Yaralıların çoğunun ayakta tedavi edildiği öğrenilirken durumu ağır olan Ersin Kesik'in ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

VALİ GÜLER: "KUM TORBASIYLA DENEMEYİ SİZDEN DUYDUM"

Muammer Güler, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Tıp Merkezi'nde tedavi edilen yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Güler, kazanın, bir tankerin kurtarma aracının uluslararası bir deneme kuruluşunun da bulunmasıyla test edildiği sırada meydana geldiğini söyledi.

Filikaların, olağanüstü durumlarda denize atılan kurtarma aracı olduğunu belirten Güler, “Mutlaka teknik izahatını uzman kuruluşa bırakmak gerek. İşçilerin kurtarılması sırasında bu araç kullanılıyor. Buradaki teknik sıkıntı, ya filikanın düşmeden önce pervanesinin bir yere çarpması veya filikanın ters dönmesi. Durum, yapılacak teknik incelemeden sonra belli olacaktır” dedi.

Konunun boyutunun etraflıca yapılacak bir araştırma sonucunda anlaşılacağını ifade eden Güler, bir gazetecinin “neden kum torbasıyla deneme yapılmadığı” sorusu üzerine, “Kum torbasıyla deneme yapılacağını sizden duydum” yanıtını verdi.

Güler, gazetecilerin, “Olayda hayatını kaybedenlerin sayısını sormaları üzerine de “3 ölü, 12 yaralı var” dedi.

“SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI”

Olayda ihmal ve kusur oranının yapılacak araştırma sonucunda ortaya çıkacağını vurgulayan Güler, savcılığın da olayla ilgili inceleme başlattığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bu arada, kazada yaşamını yitiren işçilerden Ramazan Ergün'ün annesi ve eşi, kazanın olduğu tersaneye gelerek, Ergün ile ilgili bilgi almak için içeriye girmek istedi.

Tersane güvenlik görevlileri, yetkililerin olmadığını belirterek aileyi içeri almadı. Bunun üzerine Ergün'ün eşi ve annesi, ağlayarak olay yerinden uzaklaştılar.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci de yetkililerden bilgi almak üzere tersaneye geldi.

Öte yandan, kazada yaralanan diğer işçilerin isimlerinin Saadettin Tepkin, Onur Daryol, Özkan Ceyhan, Mercan Bereket, Murat Bozdemir, Sabri Çakır ve Arif Türker olduğu öğrenildi.

Yaralılardan kimilerinin ayakta tedavi edildikleri belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!