İnecik’te görsel sanatlar günleri

Güncelleme Tarihi:

İnecik’te görsel sanatlar günleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 00:00

Karaburun’un İnecik Köyü’nde düzenlenen "İnecik Görsel Sanatlar Günleri" büyük ilgi gördü. Köy, küçük etnografya müzesine döndü.

KaynarpInar köyünde yaşayan kadınlar emekli öğretmen Ayşe Fırıncı’nın önderliğinde aylar süren emekle ürettikleri el ürünlerini sergiledi. Küçük bir etnografya müzesine dönüştürülmüş sergide yöre köylerinden toplanan yüz yıllık gelinlikler, tel sarma ve el işleri ilgiyle izlendi. Dr. Cengiz Tümer’in ve Ayşe Fırıncı’nın bu çabalarına Karaburun ve Mordoğan Belediyeleri, Karaburun Kaymakamlığı ve İnecik Muhtarlığı da katkı verdi.

Tel Kırma, Pachwork El Sanatları Sergisi, Birol Ürkmez’in hazırladığı "Mortakya Roman Kahramanları" adlı Saydam Gösterisi, Dr. Cengiz Tümer’in "4475 Seçkiler Fotoğraf Sergisi" ve Semra Kut Fotoğraf Sergisi, Muhsin Kut Resim Sergisi, 12 yaşındaki karikatürist Ekin Öğüt’ün "Gariplikler" Karikatür Sergisi gibi birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu geçen üç gün geçti.

Konserler ve edebiyat

İnecik tarihi meydanında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından Gündüz Öğüt, Nevin Güngör, Dilek Sezgin ve Emre Sayarı’dan oluşan yaylı çalgılar dörtlüsünün muhteşem konseriyle sona erdi. Konserde klasik müzik edebiyatının önemli eserlerinin yanı sıra halk türkülerimizden de güzel örnekler seslendirildi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve İzmir Filarmoni Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşen konser sonunda, İnecik köylüleri son otuz yıldır bu meydanda böyle bir kalabalığın ilk kez bir araya geldiği ifade etti. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, dün başlayan bugün ve yarın İnecik’in bir kilometre yakınındaki Kösedere Köyün’de yapılan Üzüm Festivalinde bu gece konser verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!