BTC boru hattındaki yangın sürüyor

Güncelleme Tarihi:

BTC boru hattındaki yangın sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 15:36

BAKÜ- Tiflis- Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın Erzincan'ın Refahiye İlçesi yakınlarından geçen bölümündeki patlamanın ardından çıkan yangın, kontrollü bir şekilde sürüyor. PKK'lı teröristlerin “Boru hattına biz saldırdık” açıklamasına karşılık, yetkililerin sabotaj olasılığı hakkında çalışmalar tamamlandıktan sonra bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Erzincan- Sivas karayolunun 50'nci kilometresindeki Refaiye'Ye bağlı Yurtbaşı Köyü yakınından geçen BTC Ham Petrol Boru Hattı'nda 5 Ağustos gecesi başlayan yangın devam ediyor. Yangın yerinde dün incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, “Doğaya zarar vermemek için yangını söndürmüyoruz. Çevredeki derelere, suya, toprağa zarar vermesin diye yangın kontrolümüz altında devam ediyor. Sabotaj konusunu yapılacak etüd çalışmalarından sonra söyleyebeliriz. Çünkü, burada değişik alternatifler, gelişmeler var. Bunları incelememiz gerekiyor. Buna göre BTC hattının bazı yerlerinde by- pass yapabiliriz. Ayrıca yangını bilerek, doğaya zarar vermemek için söndürmüyoruz. Yanma bittikten sonra da vana üzerinde teknik ekibimiz incelemelerde bulunacak. Yangın söndükten sonra zarar tespit edilecektir. Yangının sönmesi, borulardaki petrole bağlı. Ama 1-2 gün içinde söneceğini tahmin ediyoruz” diye açıklamada bulundu.

Yangının aynı hızla devam ettiğini açıklayan Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas ise “Yangın 24 saat kontrolümüzün altında devam ediyor. Çevreye sıçramaması için tüm önlemler alınmış durumda. Yanacak olan petrol miktarı 70 bin varil olarak biliniyor” diye konuştu. Bölgede güvenlik tedbirleri alınmaya da devam ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!