BTC hattındaki yangın 1-2 gün sürebilir

Güncelleme Tarihi:

BTC hattındaki yangın 1-2 gün sürebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 18:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın Refahiye bölümündeki yangının bilerek söndürülmediğini belirterek, “Çevreye, sulara, toprağa, derelere herhangi bir zarar gelmesin diye ateşin sönmesini bekleyeceğiz” dedi.

BTC Boru Hattı'nın Erzincan ile Refahiye ilçesi arasındaki bölümünde 5 Ağustos gecesi meydana gelen patlamanın ardından çıkan ve hala devam eden yangını yerinde incelemek üzere uçakla Erzincan'a gelen Bakan Güler, buradan yangın bölgesine gitti.

BOTAŞ'ın Uluslararası Şirketi'nin (BIL) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Salih Paşaoğlu'ndan yangınla ilgili bilgi alan Bakan Güler, yangının olduğu bölgede tedbir alan itfaiye ekibindeki görevlilerle de görüştü.

Daha sonra, yangın yerinin yakınındaki bir dinlenme tesisine geçen Bakan Güler, burada yetkililerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından açıklama yapan Güler, “Buradaki (Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın Refahiye bölümündeki) yangını bilerek söndürmüyoruz. Çevreye, sulara, toprağa, derelere herhangi bir zarar gelmesin diye ateşin sönmesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

Yangının sona ermesinin ardından detaylı teknik incelemenin yapılacağını ifade eden Bakan Güler, bunun ardından gerekli açıklamaları yapacağını, yangının devam etmesinden dolayı net bir cevap veremediklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, meydana gelen hasarın, yapılacak teknik incelemenin ardından ortaya çıkacağını söyledi.

Yangının ne zaman söneceği ve patlamanın sabotaj olup olmadığı yönündeki sorular üzerine Güler, şunları söyledi:
“Yangın söndükten sonra gerekli incelemeleri yapacak ve açıklamalarda bulunacağız. Boru hattında kalan miktara göre yangının 1-2 gün daha sürmesini bekliyoruz. İtfaiye ve teknik ekiplerin kontrolünde yangın devam edecek. Boru hattından petrol akışı durdu. Zaten durması gerekiyordu. Yangının sönmesinin ardından yapılacak tespit çalışmalarından sonra vanaların devreye alınması çalışmaları yapılacak.”

Toplantının ardından şehir merkezine hareket eden Bakan Güler'in uçakla Ankara'ya döneceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!