Yeşil kart almak için başvurdu, ‘Dolandırıcı' oldu

Güncelleme Tarihi:

Yeşil kart almak için başvurdu, ‘Dolandırıcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 16:01

ADIYAMAN'da pazarlarda yumurta satarak geçimini sağlayan evli ve 2 çocuk babası, 37 yaşındaki Aziz Değirmenci'nin nüfus cüzdanını eline geçirenler adına sahte şirket kurup, piyasayı dolandırdığı ortaya çıktı.

Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı tarafından 40 dosyadan arandığı tebligatı yapılan Değirmenci, “Ben yeşil kartlıyım, pazarda yumurta satarak geçimimi sağlıyorum. Benim adıma şirket kuranlar dolandırılıcık yapmışlar. Sadece bir dosyadan 45 bin YTL borcum görünüyor” dedi.

Adıyaman'daki pazarlarda yumurta satarak geçimini sağlayan Aziz Değirmenci 2004 yılında yeşil kart almak için başvurdu. Adıyaman'da sosyal güvencesi olmayan Değirmenci, yeşil kart başvurusu yapmak için gerekli evraklarla birlikte nüfus cüzdanını da bıraktı. Evraklarını almaya gittiğinde memurlar kimliğini bulamayınca, kendisine yeni nüfus cüzdanı çıkardı. Cüzdanı eline geçirenler, merkezi Gaziantep'te yine Eskişehirli olan İbrahim Sayar'ın da kimliğini kullanarak Beren Kimya, ‘Boya Tekstil-Sanayi Ticaret Limited' adlı sahte şirket kurdu. Şirket sahipleri, Değirmenci ile Sayar'ı ‘yetkili müdür' gösterip, sahte çeklerle Gaziantep, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde yüklü miktarlarda alışveriş yaptıktan sonra kayıplara karıştı.

Alacaklıların başvurması üzerine yapılan soruşturmada Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Değirmenci'ye tebligat göndererek, 40 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığını bildirdi. Savcılığın yazısıyla neye uğradığını şaşıran Değirmenci, “Pazarda yumurta satarak zorla geçinmeye çalışıyorum. 2 çocuklu yeşil kartlı bir kişiyim. Ama benim adıma Gaziantep'te birileri şirket kurmuş. Türkiye'nin her yerini gezerek birçok esnafı dolandırmış. 40 tane adıma düzenlenmiş suç dosyası var. Sadece bir tanesi 45 bin YTL. Benim gibi pazarda 250 YKr'ye yumurta satan bir adam hem de yeşil kartlı nasıl şirket kurar, nasıl çek alır, anlamış değilim. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Mahkeme bu dolandırıcılık suçundan ceza verirse ne yaparım bilmiyorum. Ama yıllardan beridir, pazarlarda çalıştığımı, yaşadığım mahalledekiler, arkadaşlarım bilir. Benim gibi Eskişehir'de bir kişinin de ismi aynı şekilde kullanılarak aynı şirket adı altında birçok yeri dolandıran şahısların bulunması için yargıya güveniyorum” dedi.

Adına sahte şirket kurulan Değirmenci, yasal yollara başvurmak için avukat Şehriban Döner'e başvurdu. Döner, şirket hakkında Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduklarını belirterek, “Konuyu biz de yargıya taşıyacağız. Yargılananmanın yenilenmesini isteyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!